1.1.05

Hyvää uutta lank-eiku vuotta! - Happy new yar-erm year!

Jep, vuosi sitten alkoi ja raketteja ammuttiin...aika runsaasti, paukkumista kuului ilman taukoja ainakin kuudesta lähtien. Nyt pitää kaivaa uusi kalenteri seinälle! (Ja kaivamista se vaatii, koska aiheena on Rooman kissat ja kuten nimikin sanoo, ostin sen Roomasta kun kävin siellä ja siitä on jo ikuisuus enkä muista minne sen laitoin.)

Ja uutta on muutakin, tässä teille kuva langasta, jota Marjut raahasi minulle Tallinnasta. Olin sitä siellä katsellut viime kerralla, mutta en ostanut (eihän ensimmäisestä kaupasta voi kaikkea ostaa) ja harmitus iski sitten myöhemmin. Mutta onneksi on ystäviä joita voi käyttää hyväksi ;-) Silmään pisti siis Adriafilin lanka Explosion. Ohutta lankaa missä on pinkkejä, oransseja, valkoisia ja vihreitä...ööö...nyppyjä. Ulkonäöstään huolimatta se onnistuu olemaan 92% villaa ja 8% nailonia, joten nypyt ovat ilmeisesti se villaosuus (niitä on paljon). Ja koska lanka nypyistä huolimatta on ohutta, kaveriksi sille tuli oranssi Alvita Alpaka-lanka (100% alpakkaa). Näistä tuleepi huivi jossain vaiheessa, toivottavasti jo tänä talvena.Well, the new year is here and was started with lots of bangs and fireworks. You could hear (and see) them nonstop from around 6pm. Now its time to dig out the new calendar and hang it on the wall (it requires some digging because I can't remember where I put it. The subject is cats of Rome, and as the name suggests, I bought it in Rome and that was ages ago.)

And the year is not the only thing that's new. Above is a picture of the yarn Marjut brought for me from Tallinn. I had fondled it the last time I was there but didn't buy (well, you can't buy everything from the first store you visit) and I regretted it later. Fortunately there's friends who you can take advantage of ;-) So, what took my fancy was Adriafil's yarn Explosion. Thin yarn with attached pink, orange, white and green...well...lumps. Despite the look the yarn still manages to be 92% wool and 8% nylon. So I guess the lumps are the wool part (there's lots of them). And since the yarn is quite thin in spite of the lumps a friend came with it, orange Alvita Alpaka yarn (100% alpaca). These will become a scarf sometime in the future, hopefully this winter.

- -

Ja toivomuksia otetaan vastaan...eli, tässä tyydyttämään jonkun (juu, juuri sinun) uteliasuutta, katsaus kelttikietaisupuseron tilaan (josta kerroin mm. tässä ja tässä). Tämä on hiukan kärsinyt viimeiakaisesta sukkainnostuksestani, mutta olen sentään saanut toista etukappaletta neulottua hyvän matkaa. Malli on siis peräisin Debbie Blissin Celtic Knits-kirjasta ja käyttämäni lanka ei vastaa tiheydeltään sitä mitä mallissa käytettiin joten piti harrastaa hiukan matematiikkaa ja sen lisäksi vielä piirrellä runsaasti enemmän ja vähemmän epäselviä kuvia siitä miten kelttiköysi käyttäytyy reunoissa. Mutta mielestäni sain sen käyttäytymään aika hyvin (klikkaa isompi kuva). Alareuna pyrkii kääntymään, siksi tussi. Ja toisen etukappaleen aloittaminen viikonlopun aikana ei kuulosta mitenkään liialliselta optimistisuudelta.And wishes are taken into consideration...so to satisfy somebody's (yes, yours) curiousity here is an update to the progress of the wraparound top (which I wrote about for example here and here). It has suffered somewhat from my recent addiction to socks but I've managed to knit the first front piece a good bit. The pattern comes from Debbie Bliss Celtic Knits-book and since the yarn I use doesn't match the yarn used in the pattern some maths was required and also I drew lots of more or less clear pictures how the celtic rope behaves at the edges. But I'm quite happy with the result (click for a bigger picture). The lower edge tends to turn hence the marker. And starting the second front piece this weekend doesn't sound too optimistic.

- -

Ja nyt täytyy lähteä etsimään sukkia jalkaan ja teetä kitusiin, kun on tullut taas harrastettua liian kauan "yöpuku päällä tietokoneen ääressä"-toimintaa (ja työhuoneen kulmassa on vieläkin rako josta vetää, eipä se siitä katoa). Ja miksikö olen yöpuvussa vielä tähän aikaan? Noh, eilen meni vähän myöhään (tai aikaiseen tänään, kuinka sen nyt ottaa) kun lupailuistaan huolimatta ei nettisivuilta saanut selville menikö niitä ylimääräisiä bussivuoroja ja jos niin mihin aikaan ja taksikeskus onnistui olemaan naurettavan tukossa koko ajan. Siispä tuli herättyä vähän myöhemmin ja miksei sitä nyt välillä laiskottelisi :-)

- -

And now I have to go find some socks and tea since I've been doing that "sitting at the computer wearing just my night gown"-activity (and there's still that crack at the corner of the room that lets in cold air, it's not about to just disappear). And why am I still wearing my night gown at this hour? Well, it went a bit late yesterday (or early today, how you prefer to think) because despite the promises we couldn't find on the web site if there were extra buses and if so what time and the taxi dispatch center managed to be rediculously busy the whole time. So I woke up a bit later and why not just be lazy once in a while :-)

7 comments:

Nimuel said...

Mielenkiintoisia lankoja ja kiinnostuneena odotan myös tuon kelttiksen etenemistä.=)
Saanko udella, että onko lanka Virossa halvempaa kuin Suomessa?

Niina said...

Mmm...no, kyllä ainakin tuo Kaschmerino on halvempaa kuin täällä (Vihreässä vyyhdissä tilausmyynnissä), Supersocke oli kuulemma saman hintaista. Mutta onhan siellä valikoima langoissa ihan erilainen kuin täällä.

Suoraan en osaa sanoa paljonko lanka on siellä halvempaa, jonkin verran kuitenkin. Lisäksi joistakin kaupoista löytyy Virolaista lankaa, joka on todella edullista. Hahtuva myös.

Anonymous said...

Täälläkin on toivuttu uuden vuoden vietosta... Päivän vinkki: taksin saa tilattua tekstiviestillä! Siihen me turvauduimme, kun piti lähteä fonduepatojen ääreltä kotiin.

Kelttipusero taas näyttää hyvältä!

Marjut

Terhi said...

Kietaisupusero näyttää tosi kivalta! Ja kyllä mun on selvästikin päästävä Tallinnaan, uudet lankasi näyttävät herkullisilta. :-)

Niina said...

Marjut: no toi on hyvä tietää. Pitää selvittää miten ensi kertaa varten.

Terhi: no siitä vaan! Eiköhän tässä kevään mittaan järjestetä taas jonkinlainen joukkolähtö. Luulen mä.

Kati E said...

Tääkin tahtoo Tallinnaan.

t: 2 kg - 500 g lankaa :)

Anonymous said...

Okei, saitte ylipuhuttua eli kyllä mäkin voisin ehkä uhrautua ja lähteä Tallinnaan, kunhan tuulet taas tyyntyvät. Heh, tulipas tuo helposti! ;)

Tallinnaan ei kyllä pääse taksilla, mutta vastaisuuden varalle: http://www.taksihelsinki.fi/ohjeet.htm (tulevat nimestään huolimatta myös Espooseen, empiirinen tutkimus todistaa sen).