10.1.05

Aivotonta neulontaa - Brainless knitting

Tunsin tarvetta aivottomaan neulontaan näin tenttiinluvun lomassa. Ja kelttikietaisupuseron toinen etukappale ei todellakaan ole sitä. Siispä laitoin sen hyllylle vähäksi aikaa (niinkuin ensi viikonloppuun) ja kaivoin kaapista Roomasta ostamaani Merino's Otto-lankaa. Olen jo pidemmän aikaa katsellut Jaegerin JB20-kirjasta Maxwell-neuletakkia, ja nyt sain hyvän tekosyyn aloittaa sen. 2o-2n-ribbiä selkä ja hihat, voiko aivottomampaa enää olla? Tai niinhän sitä luulisi...pähkäilin aikani rinnanympärystän ja todellisen kokojen viidakossa ja onnistuin aloittamaan neuleen kaksi kertaa kunnes tajusin että tuo todellinen koko olikin mitattu siten, että ribbi oli venytetty ääriinsä. Ei siis mitään kevyesti venytettyä ribbiä todellakaan. Ilmankos rinnanympärystän ja valmiin vaatteen ympärysmitan välinen ero oli niin suuri. Päädyin vihdoin "to fit bust 40"-kokoon, ja vaikka se vaikuttaa vähän...hmm...kikkanalta, niin päättelin että eiköhän se siitä. Jokatapauksessa kieltäydyn olemasta suurempaa kokoa. Tässä eilisillan ja tämänpäivän neulonnan tulosta.I felt the need for some brainless knitting since I'm studying for an exam. And the second front piece of the celtic wraparound top certainly wasn't that. So I decided to put it away for a bit (until next weekend or something) and dug out the Merino's Otto I brought from Rome. I've had my eye on Maxwell found in Jaeger's JB20 for a while now and here was the perfect excuse to start it. K2-P2-rib the whole back and sleeves, what could be more brainless than that? Or so I thought...I spent my time wondering over the different bust-size and actual size measurements and managed to even start the sweater twice before I realized that they got the actual size by stretching the ribbed piece as wide as possible. No slightly stretched rib certainly. No wonder the difference between the bust-sizes and actual sizes was so huge. I finally decided upon "fit to bust 40" and even though it seems a little...well...tight, I decided the blocking would take care of that. Besides I decided that I'm not a bigger size. Here's what I knit last night and today.

- -

Ja torstaihin mennessä pitäisi lukea kauhea määrä sivuja ikivanhaa logistiikkakirjaa. Siis, kirja on kirjoitettu joskus tiesmilloin ja viimeisin uudistuskin siinä on tehty joskus vuonna 1996. Vähän liikaa tyyliin "kyllä tietokoneet on sitten uusia ja jänniä"-mun makuun. Tajuttoman tylsää siis. Onneksi eilen keksin tavan neuloa ja lukea samaan aikaan (tästä siis tarve aivottomalle neuleelle). Ei ehkä kaikkein tehokkainta kummankaan kannalta, mutta ainakin se pitää minut hereillä. Ei enää noloja "nukahdin kirjan ääreen ja kuolasin tyynylle"-episodeja.

- -

And by Thursday I should read an awfully large number of pages on an ancient book of logistics. The book is written sometime longago and the latest revision was made in the year 1996. A bit too much "ooh, looky, nice shiny computers"-for my taste. Unbelievably boring that is. Luckily yesterday I discovered a way to knit and read at the same time (hence the need for mindless knitting). Not necessarily the most efficient for either one but at least knitting keeps me awake. No more embarrassing "I fell asleep while reading and drooled on my pillow"-episodes.

- -

Ja sitten täysin neulontaan liittymätön kuva Kisulista, sillä oli vaan niin söpö asento :- )And here's a completely un-knitting-related picture of my cat Kisuli just because she looked so cute :-)

13 comments:

Kati E said...

Mun oli myös pakko saada joku helppo juttu tähän väliin. Nyt puikoilla on kaulaliina&pipo-setti vaaleansinisestä Popista. :S Ei kovin haasteellista, mutta aika ihanaa sen jälkeen kun on tikuttanut 3 puikoilla parit sukat... :D

Anonymous said...

Ihana kisulin asento tosiaankin;-) Kissat osaavat todella löytää veikeitä asentoja (minä en kyllä yleensä ehdi paikalle kameran kanssa ennen kuin kissaneiti on jo vaihtanut asentoa, mutta kuitenkin...).

Nuo tenttiin luku-neuleet on hyvin tuttuja mullekin, tosin niitä aloin harrastaa vasta tutkinnon loppuvaiheessa;-) Ja tarviihan aivotonta neulontaa muutenkin, kuten silloin jos katsoo telkkarista vaikka jotain kiinalaista elokuvaa ja on PAKKO seurata tekstiä koko ajan intensiivisesti;-)

T:Pia T

Kati E said...

Kiinalaisia leffoja? Mä en aina ymmärrä niitä edes tekstitettynä. :D

Nimuel said...

örf. Pitäisköhän munkin ottaa jokin välityön välityön välityö kun kolme neuletta on yhtä aikaa sellaisessa vaiheessa, ettei kiinnostaisi jatkaa.;b

Tiedätkö, minulla on ikuinen kaipuu Roomaan. Olin siellä pariin otteeseen lapsena äidin matkassa kun hän opiskeli siellä laulua. Voi vain kuvitella, miten ihania lankakauppoja sieltä voisi löytyä.

Näyttää tosi kivalta neuloa tuo ribbi. =)

Niina said...

Kati: juu-uh. Noi kuutosen puikot on todella ihanat kun on neulonut parit sukat kakkosen puikoilla ja tuo kelttikietaisupaitakin on 3.5 puikoilla.

Ninni: ribbiä on kiva neuloa. Ja se on tosi aivotonta :-) Nyt vaan rupeaa vanha "onkohan mulla varmasti tarpeeksi lankaa"-peikko vaivaamaan :-(

Unknown said...

Hei, kerro mullekin kuinka luet ja neulot yhtä aikaa! Siis onko kumpikaan toiminta "tehokasta"? Lukisin paljon mieluummin kuin katsoisin telkkaria neuloessani, mutta en ole osannut ajatella sopivaa tekniikkaa. Lainasin juuri viimeisimmän Harry Potterin kolmannelle kierrokselle, siinähän tulisi neulottuakin!

Niina said...

No DistantKnitter, yhtäaikaisuus onnistuu esim. pitämällä kirjaa edessä pöydällä ja siinä sitten lukemalla (olettaen että pöytä on tarpeeksi korkea ja kirja pysyy auki), tai polvella...tämä tekniikka kyllä vaatii että kirja pysyy auki pitämättä. Muuten ei kyllä tule mitään.

Kati E said...

Mä teen ainakin niin, että istun lattialla ja kirja on lattialla myös. Neule sylissä. Sitten jos kirja ei pysy auki pitämättä, niin laitan siihen sivun reunaan jonkun painoksi, esim tv:n kaukosäädin on hyvä. Sitten aina kun vaihtuu kerros niin vaihtuu aukeama kirjassa... :D

Unknown said...

Kiitos vinkeistä! Sehän minun ongelmani on, kun kirja ei pysy auki. En ole vielä kokeillut mitään painoksi, mutta täytyy testata! Ja onnea muuten tenttiin!

Terhi said...

Ooo, ihana malli! Etukappaleet näyttävät kyllä vähän enemmän aivoja vaativalta neulonnalta. :-)

Martsuli said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Martsuli said...

Poistin kommenttini kun siinä oli niin paljon kirjoitusvirheitä. :(
Uusi yritys.
Onko teidän kissan nimi Kisuli? Meidän kissanpojan nimi on Kisu ja se on samanvärinen selästä kuin Kisuli.
Kyllä kissat on ihania!
Makee väri tossa ribbineuleessa muuten.

Niina said...

Terhi: joo, etukappaleissa nyt on vähän enemmän miettimistä, mutta aika isohan tuo palmikko on. Tosin minä ajattelin tehdä kappaleista toistensa peilikuvat eikä samanlaiset.

Martsuli: Kisuli siitä tuli, kun mies ei hyväksynyt aikaisempia ehdotuksia ja mielikuvitus loppui kesken ;-)