7.5.07

Ja sitten niitä oli kaksi - And then there were two

Raitaa edestä.

Stripes from the front.

- -

Raitaa sivusta.


Stripes from the side.

- -

Ja tiedot:

Malli: Jaywalker, Grumperina, Magnknits
Lanka: Austermann Step, väri 18, noin 80g
Puikot: Addi ja Knitpicks 2mm

Silmukointi onnistui nyt paremmin kuin viime kerralla, tosin langan silppuuntumiselta en nytkään välttynyt. Se on vaan niin pehmeää että ei kestä moista vaan aina joku säie nirhautuu poikki. Toivottavasti kestävät käyttöä vähän paremmin. Lankaa on mukava neuloa mutta en mitään kauheita kicksejä siitä saanut, että todennäköisesti jää ainoaksi Step-sukaksi jollei saksalainen sukkalankainsinööri ole tylsällä päällä ja tee tuosta yksiväristä vaihtoehtoa.

Ohje oli mukava ja helppo, sopii hyvin raitalangalle. Mutta sukista tuli hieman eri kokoiset. Ensimmäisestä kuvasta ehkä näkee, että oikean jalan varpaiden kohdalla on tummempaa kuin toisessa. Luulenpa että se johtuu siitä että vaihdoin puikkoja toiseen sukkaan, Addeista Knitpicksiin. Meillä ei ole työntömittaa kotona, mutta ne tuntuvat sormiin ohuemmilta. Mutta mukavan napakat sukat tuli, tykkään.

And data:

Pattern: Jaywalker, by Grumperina, from Magknits
Yarn: Austermann Step, Colour 18, about 80 grams
Needles: Addi and Knitpicks, 2mm

Grafting the toe went a bit better this time but still the yarn splitting happened. It is just so soft that it is not up to that and the threads break. I hope it stands the wear a bit better. The yarn is nice to knit but I didn't get any particular kicks out of it so this will probably be my first and last Step experience unless the German knit-yarn engineer decides to get boring and bring out a solid version.

Pattern was nice and easy and suitable for self-striping yarn. But the second sock is smaller than the first one. I think the reason is that I changed the needles in the second one, from Addi's to Knitpicks. And you can see in the first photo that the one on the right has darker stuff on the toes than the left one. The one on the right was the first one. I don't have a suitable measuring device at home but the Knitpicks ones do feel smaller than the Addi's. But all in all nice and tight socks. Me like.

1 comment:

Anonymous said...

Nätit sukat. Tuossa mallissa on jotain yksinkertaisen kaunista.