5.5.07

Neuloja karkuteillä - A knitter on the loose

Esittelyssä ruma hiha, kas tässä:

Introducing an ugly sleeve, above.

- -

Tehty Stetson-Harrison -metodilla ja sen kyllä huomaa. Päällä se ei näytä ihan yhtä pahalta mutta on vielä kaiken lisäksi liian lyhytkin. En kuitenkaan pura sitä ennenkuin saan toisen hihan johonkin vaiheeseen. Ehkä hieman hillitympää levenemistä eikä suppiloa, vai teenkö ihan vaan suoran?

- -

Made by using the Stetson-Harrison -method and you can tell it too. It doesn't look so horrible when on but to top it all it's a few centimeters too short also. I shan't rip it before I manage to knit the other sleeve some. Maybe a bit more refined widening instead of a funnel or should I just continue straight?

- -


Meinasi paha toisen sukan syndrooma iskeä, mutta kaivoin langan ja yhden sukan vihdoinkin esille ja rupesin tekemään paria. Enhän minä sitä ensimmäistä saanut valmiiksi kuin joskus marraskuussa. Mutta eihän tässä ole hätäpäivää, ei siitä ole vielä edes puolta vuotta ja nyt on toinen jo tässä vaiheessa.

I almost caught a bad case of second-sock syndrome but I finally dug out the rest of the yarn and the one finished sock and started on the other. I only finished the first one in November but no worries, it's not even been six months and already I have the second one at this stage.

- -

Sukista puheenollen...on se niin väärin että noissa pätkärääkätyissä on niin ihania värejä. Siis katsokaa tätäkin, Opalin käsinvärjättyä nimeltä Summernachtstraum (kesäyön unelma). Noi värit on just mua mutta siitä tulee sikaruma sukka, näin jossakin blogissa. Kaikki ihanuudet: läikit
tyminen ja siksakkiraidat ja ugh. No, toiset tykkäävät mutta minä en. Veri vetää kyllä enemmän noiden yksiväristen puoleen, tai melkein sellaisten ainakin. Onhan nuo itseraidoittuvat ihan kivoja, olen minäkin kokeillut niitä enemmän kuin tarpeeksi, mutta ei niistä voi oikein muuta tehdä kuin perussukkaa. No, Jaywalkerit toimii (kuten yllä) mutta mitä muuta voi tehdä tummasävyisestä pätkärääkätystä? Kun palmikot ei näy eikä pitsikuviotkaan oikein, vaaleassa voisi toimiakin mutta ei tässä oikein. Argh! Joku voisi muistuttaa minua seuraavan kerran kun meinaan haksahtaa vain kauniisiin väreihin...


And speaking about socks...it is so unfair that the variegated yarns have so lovely colours. I mean, look at the one in the photo above, Opal's handpainted in the Sommernachtstraum-colourway (summer night's dream). The colours are just me and very lovely but it makes a butt-ugly sock - I saw it in a blog somewhere. All the nasty things: pooling, zig-zagging patterns etc. Well, some like but I don't. I'm more drawn to solid colours or almost so. I mean, the self-striping ones are nice but there's really not much you can do with them except a basic sock. Sure, something like Jaywalker (see above) works but what else can you do with dark-shaded self-striping or variegated yarns? Cables don't work neither does lace (well, it could with something light-shaded). Someone should remind me of this the next time I'm about to fall for pretty colours...

- -

Tällainen kökötti talon edustalla tossa äskettäin. Pitäisikö huolestua? Ja valmistautua kuuntelemaan todella huonoa runoutta? Ovatko Vogonit tulossa? Onneksi tiedän missä pyyhkeeni on.


This was sitting outside the house the other day. Should I get worried? And be prepared to listen to some really bad poetry? Are the Vogons coming? Luckily I know where my towel is.

5 comments:

Tiina said...

Ennen Vogonien runonlausuntaa ennätät neuloa kesäyön unelmasta sukat dominotekniikalla. Lanka olis just täydellistä niihin.

Anonymous said...

Mä kirjoitin just tosi huonon haikun. Haluatko kuulla? Ja olenko mä siis tietämättäni Vogoni? Äääk!

Anonymous said...

Mäkin haksahdan aina pätkävärjättyihin sukkalankoihin, ne kun näyttää niin herkullisilta kerällä. En kuitenkaan tykkää neuloa perussukkia tai käyttää kaikenkirjavia, joten lankojen kohtaloksi jää usein varastossa pölyyntyminen.
Joskus olen ajatellut väsätä näistä murheenkryyneistä lahjasukkia ei-niin-tärkeille ihmisille, mutta yleensä sukista tulee liian rumia edes siihen tarkoitukseen...

Anonymous said...

apua, missä mun pyyhe on? tai toisaalta, voisin lausua huonoa runouttakin.

Totoro said...

Tein pätkärääkätystä Shimmer socks (Magknits:sta), tykkäsin jopa lopputuloksesta. Piti vähän virkistää muistia ja lukea pätkä Vogoni-runoa. Kyllä, se on edelleen yhtä karseaa kuin ensimmäisellä kerralla. Pidä pyyhe esillä kaikelta varalta.