23.9.05

Typerät digikamerat - Stupid digital cameras

Tämän mielenilmauksen aiheutti yritykseni kuvata Mystery Shawlia. Siis, meillä on kaksi digikameraa, Canoneita molemmat. Toinen on pokkari (Ixus V3) ja toinen ns. kunnon kamera (S2 IS) mutta ei, kummatkaan eivät saa punaisia värejä kauniisti esille iltasella enkä minä nyt jaksa leikkiä kuvankäsittelyohjelman kanssa. Ei siis kuvia shaalista, yritän ottaa viikonloppuna valoisaan aikaan jotain kuvia. Mutta hieno siitä tuli, vaikka itse sanonkin.

- -

This opinion was the result of me trying to photograph the finished mystery shawl. So, we have two digital cameras, both Canon. The other one is a small (Ixus V3) and the other on is a so called "proper" camera (S2 IS) and neither can produce red colours to my satisfaction when indoors and I'm too lazy to tinker with a picture enhancer software. So no pictures of the shawl today I'll try to take some pictures during the weekend when it's light outside. But the shawl turned out nice even though I say so myself.

- -

Nyt olen vailla neulontaprojektia (ja silmät pois sieltä "puikoilla"-osastolta!) joten olen tehnyt mallitilkkuja. Työn alle pitäisi saada Eris. En vain ihan saa tuohon varatusta langasta esille haluttua tiheyttä (Bergere de Francen Cotonature) mutta eiköhän se sieltä tule kun vaan tarpeeksi yrittää. Ei kait se haittaa jos se ei ihan ole kohdallaan, mitä?

Ja Floricat ovat löytäneet ottajansa mutta Virolaista villaa olisi vielä tarjolla. Osalle tummanpunaista olisi ehkä tiedossa myös koti joten jos joku väreistä kiinnostaa niin yhteyttä vaan.

- -

Now I'm all projectless (and do not even try to look at the "on the needles"-section) so I've been knitting some swatches. I should start Eris but I'm having trouble getting the required gauge from the yarn I have reserved for this purpose (Cotonature by Bergere de France). But I'm going to persevere. I'm confident that I'll get there on the end.

- -

Loppuun hieman työaiheista ihmettelyä kun kävin taas tänään pitkästa aikaa töissä ja huomasin taas asian. Siis, miksi ihmeessä miesten pitää jättää vessan ovi sepposen selälleen kun he sieltä poistuvat? Onko se joku "miesten juttu" mitä nainen ei voi ymmärtää vai miksi se on niin vaikeata laittaa se ovi kiinni? Ja onko tämä vain suomalainen juttu vai tapahtuuko tätä muuallakin maailmassa?

- -

At the end I'd like to wonder about something that I've noticed at work, now that I spent a day there for a change. So, why do men have to leave the bathroom door wide open when they leave? Is it something that "men do" and what women can't understand or why is it so difficult to close the door? And is it only Finnish thing or does this happen around the world too?


5 comments:

Kati E said...

Mä olen kyl huomannut tuota samaa... Ja se on kai miehinen juttu, ei sitä muuten voi selittää. :D

Anonymous said...

Heh, meillä on töissä miesten vessan oveen sisäpuolelle teipattu lappu, jossa lukee "sulje ovi!". Yleensä ovi on aina auki, ja lapun voi lukea ohikulkiessaan. =)
Sama juttu on kahvion astia- ja kahvikaapissa, ovet on aina miesten jäljiltä auki.

- Satunnainen lukija Laura

KirsiÄr said...

Inhaa, kun taas alkavat pimeät päivät ja kuvaamista ja valaistusta saa miettiä oikein tosissaan. Kiinteällä salamalla on vaikea saada hyviä hämäräotoksia.

Minä taas en voi sietää työpaikan kahvihuoneen avonaisia kuivauskaapin ovia. Joskus pitää nousta pöydästä sulkemaan ne. Ja näiden ovien sulkemattajättäminen ei katso sukupuolta.

Ja virolaislanka kiinnostaisi, mutta olen aika pahasti kissa-algeerinen :(

Niina said...

Kirsir: onneksi meillä ei näy kahvitilaan kaapit. Sitäpaitsi ihmiset ne kyllä laittavat kiltisti kiinni.

Hmm...no jos kerran olet pahasti kissa-algeerinen (onko tää joku uusi kansalaisuus?;-), niin sitten en tiedä kannattaako virolaista lankaa kokeilla. Tosin en usko että siinä kauheasti kissankamaa on, mutta eihän sitä tiedä kuinka pienet määrät ärsyttää.

AnneV said...

Hahhaa, meillä on ratkaistu homma siten, että ovissa on sulkumekanismi. Pädänks vaan, ei tartte keskittyä mihinkään turhan vaikeisiin suorituksiin.

Sen sijaan jaksan ihmetellä, ettei meidän ulkomaanelävät - naisetkaan - pese välttämättä käsiään veskissäkäynnin jälkeen. Okei, voihan sitä tietysti argumentoida, ettei ole tapana käsilleen pissiä, mut silti... Sen sijaan se itsensä peilailu ja hiusten kohentaminen ei missään nimessä saa jäädä väliin.