25.9.05

Sunnuntai - Sunday

Minä kärsin tylsän otsikon syndroomasta. En nyt keksi muuta sunnuntaiaiheista lauluakaan kuin "Sunday Bloody Sunday" eikä se nyt oikein sovi kun tämä sunnuntai oli ihan mukava. Käytiin katsomassa kivaa asuntoa, manganäyttelyä ja Kabukissa syömässä. Mikä sen parempaa voisi olla?

- -

I'm suffering from boring title syndrome. I can't even think of a Sunday-themed song title other than "Sunday Bloody Sunday" and that doesn't fit because this Sunday was quite nice. We went to see a nice flat, visited a manga exhibition and went to eat in Kabuki (japanese restaurant). What could be better?

- -

Nyt kun olen todennut että miesten outo (ok, kaikki miehet eivät suinkaan tee näin mutta silti) wc-ovikäyttäytyminen on universaalia ja AnneV on antanut minulle enemmän tietoa sikäläisen naisten käsienpesukulttuurista kuin olisin halunnut tietää niin yritän unohtaa sen kaiken keskittymällä neulomiseen. Lupasin kuvia Mystery Shawlista, joka on saanut uuden nimen, Renee's Mystery Diamonds. Kas tässä. Värit ovat aika nätit, perspektiivi vaan heittää tällä kertaa, sillä on se kolmio, on. Mittaa on peräti 81 cm pystysuunnassa ja 172 leveimmästä kohdasta. Ihan mukavan kokoinen huivi siis. Tykkään.

Edit: Huomasin että strategiset tiedot puuttuvat, eli huivi on neulottu fingering weight-taulukon mukaan ja puikoilla 4.5 mm.
Now that I've found out that the weird wc-door behaviour of men (ok, not all men do this but still) is universal and AnneV has given me more information than I needed to know of the hand-washing habits of local women I'll try to distract me and you by talking about knitting. I promised you a better photo of the Mystery Shawl, which has acquired a better name, Renee's Mystery Diamonds. Here you are then. The colours are quite good but never mind the perspective. The shawl is 81 cms tall and 172 cm wide. So quite a nice sized shawl. Me like.
Edit: I noticed that I forgot some information. The shawl is knitted using the fingering weigth charts and 4.5 mm needles.
- -

Eikä viikonloppu jäänyt ihan langattomaksikaan. Kävin lauantaina kuolaamassa Hakaniemen Hallissa kaikkea nannaa (ihana paikka!) ja lankaa myös. Nämä jäivät käteen - On Linen Tessaa. Toinen oikealta löytyi kotoa kätköistä ja se vaatimalla vaati kauniin värisiä kavereita joten pakkohan siihen oli suostua. Siis mukaan tarttui luumunpunaista, petroolinsinistä (ei ole luonnossa ihan noin sinistä, enemmän vihreää) ja limenvihreää lankaa. Taidan päästä kokeilemaan satunnaisraitageneraattoria (eivätkö suomenkielen yhdyssanat ole ihania?).Neither was the weekend yarnless. I went to a market hall in Helsinki on Saturday and looked at all the wonderful things there (food and stuff, I love the place) and yarn also. These I got - Tessa by On Line. The second on the right was the one I had at home and it demanded that I should buy some nice-coloured pals for it so I had to agree. I got plum, petrol blue (not that blue in reality, more greenish) and lime green. I guess I get to try the random stripe generator.


8 comments:

Päivi, Lankakomero said...

Tosi nätin värinen huivi!

Anonymous said...

ihana! Täytyy myöntää, että harkitsen vakavasti tekisinkö toisen tuosta punasävyisestä, sen verran kivuton tuo ohje oli. Ja väri näyttää tosi hyvältä!!

Anonymous said...

Aivan IHANAN värinen huivi! Kaunis!

Stricker said...

Tosi kaunis huivi!

Anonymous said...

Hi Niina! Those colors are wonderful. Wht will you use them for???

Minna said...

Hieno tuli! Ja reunus sopii kuin nakutettu. Teitkö huivin siis fingering weight vai lace weight -taulukon mukaan? Sori, jos olet jo kertonut tämän 10 kertaa, mutku mä en muista enkä näe, vaikka yritin etsiä tietoa sivuiltasi. T. nimim. yx sokea dementikko vaan :)

Niina said...

Meg: I have some ideas in mind but nothing definite yet. We'll see...

Minna: enpäs olekaan kertonut, huomasin sen itsekin ja tein lisäyksen. :-)

Minna said...

Kiitos! Mietin vaan, olisiko Tallinnan lankani sopivaa seuraavaan Mystery Shawliin, mutta taitaisi tulla hieman iso, ellei sitten sovella ohjetta.