7.9.05

Päivittelyä - Updating

Nyt kun matkat on matkottu, taudit melkein kärsitty (toivottavasti) ja aivot tuntuvat pysyvän vähän paremmin päässä, niin on hyvä aika tarkastella mitä välillä on tapahtunut.

Ensinnäkin blogini on saavuttanut kunniakkaan yhden vuoden iän. JEE, hyvä minä! Onnea blogille! Tuon ensimmäisen postauksen kunniakas vuosipäivä saavutettiin jo 4.9, mutta siinä kuumehuuruisessa itsesäälissä kieriskelyssä asia jotenkin ihan unohtui. Mutta näin nyt kuitenkin kävi, jo vuosi takana. Ja kun mietin kuinka paljon meitä suomalaisia neulebloggaajia silloin oli, taisi olla alle 10, ja vertaa nykyistä määrää (neuleblogit-sivulla taitaa nyt olla 115 jos oikein laskin) niin täytyy sanoa että kehitys on ollut huima. Mistä tulikin mieleeni, että osaako joku suositella jotain hyvää bloginlukuohjelmaa? En ole oikein blogilistaan tyytyväinen kun se on aika hidas eivätkä kaikki taida siellä kuitenkaan olla.

- -

Now that the trips have been tripped, diseases almost suffered (hopefully) and my brain seems to want to spend more time at its normal location again, I think it's time to take a look at what's been going on.

First, my blog has reached an honourable age of one year. YEAH, good me! Congrats to the blog! The anniversary of the first posting was reached already on September 4th, but at that stage of wallowing in fever-induced self-pity I somehow forgot about it. But it happened anyway, more than a year has passed already. And as I think how much there was of us Finnish knit-bloggers then, I think less than ten, and compare how much there are now (at the Finnish knit-bloggers page there are 115 blogs if I counted correctly) I have to say that the development has been wild.

- -

Seuraavaksi, Salainen ystäväni, joka on lähetellyt minulle kivoja lahjoja, on paljastunut. Kyseessä oli Maureen Englannista. Kiitoksia Maureenille! Itse en vielä ole paljastanut henkilöllisyyttäni omalle lahjomisen kohteelle koska en ole vielä saanut mitään tietoa viimeisimmän lahjan perillemenosta. Mutta jos ei mitään kuulu niin teen sen jokatapauksessa pikapuoliin.

Ja kun SP5-kierros on nyt ohi, niin nythän sitä voi kertoa että "miltä nyt tuntuu?". No hyvältä. Pidin tästä, vaikka se vaatikin hieman enemmän paneutumista kuin esim. tuo pohjoismainen salainen ystävä-vaihto. Kun lahjonnan kohteena on vain yksi ihminen, jolla on blogi, niin on helpompaa yrittää keksiä sellaisia lahjoja joista arvaa toisen pitävän. Blogissa ihmisestä saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen, ainakin lanka- ja neuletyylimausta, jos ei muusta. Tosin osanottajamäärät ovat aivan eri luokkaa, joten ikäviä tapauksiakin sattuu varmasti paljon enemmän. Mutta voin hyvin ajatella osallistuvani uudestaan moiseen, joskaan en nyt taida ihan heti, juuri tuon pohjoismaisen systeemin vuoksi. Yksi kerrallaan riittää minulle hyvin, sitäpaitsi sp6:n ilmoittautumisaika on jo ummessa :-)

- -

Next, my Secret Pal, that has sent me some nice gifts, has revealed her true identity. She is Maureen from the UK. Thanks, Maureen! I have not yet revealed my identity to the person I've been spoiling because I haven't had any information whether my last gift received its target or not. But, if I do not hear anything soon I'll do it anyway.

And now that the SP5 round is over, I feel like I can answer that age-old question "how does it feel now?". Well, it feels pretty good actually. I liked it, even though it did require a bit more work than, say, the Nordic Secret Friend-project. When you are sending gifts to just one person, with a blog, it is easier to think of gifts you'd think the other one would like. By reading someone's blog you can get some kind of idea about the person, at least about their yarn and knitting pattern preferences. Though the participant number is really high, so I guess there are more of the unpleasant cases also. But I could easily see myself taking part in another Secret Pal round, though not right away, mostly because of the forementioned Nordic thing. One at a time is good for me and besides the SP6 participation deadline is closed anyway :-)

- -

Ja jotta homma ei menisi ihan jorinaksi, niin loppuun se pakollinen neulekuva (klikkaamalla isommaksi). Tällä kertaa kyseessä on Mystery Shawl, josta taisin jotain jossain vaiheessa mainitakin. Olen tekemässä kakkosvihjettä, loppusuoralla. En oikein onnistunut saamaan hyvää kuvaa tekeleestä kun lanka on aika tummassa vaiheessa. Lanka on samanlaista Tallinnan-villaa, mitä Marjut käytti omassaan. Ehkä jopa saman väristä, aika lähelle ainakin. Minun lankani on kuitenkin ostettu jo kaaaauan aikaa sitten, se on vain marinoitunut odottamassa parempia aikoja. Ehkä tämä on sitten sellainen. Ainoa ongelmani on vain, että kohta vihje 2 on tehty eikä kotona ole printteriä, joten en voi edetä vihjeeseen 3. Tai sitten pitää neuloa vaihteeks tietokoneen ääressä.To show that I'm not just babbling here, here's the obligatory knit-picture of today. My Mystery Shawl, which I believe I mentioned earlier. I'm making the second clue now, at the end of it actually. I did not manage to get a good picture of the thing maybe because the yarn is at a dark phase right now. The yarn is the same kind yarn from Tallinn that Marjut used in her shawl. Maybe even the same colour, pretty close anyway. My yarn was purchased a loooong time ago though, it just has been marinating in my stash waiting for better times. Maybe these are such times. My only problem is that I'm almost done with clue two and there's no printer in the house so I can't go on to clue number 3. Or maybe I just have to knit in front of the computer for a change.

9 comments:

Carita said...

Myöhästyneet onnittelut blogille vuosipäivän johdosta!

Kati E said...

Myöhästyneet onnittelut multa myös. :)

Mun Misery shawlinin on samassa vaiheessa kun sun. Tosin mulla on kaikki cluet printattuna, mutta kesken tuo on silti. :S

KirsiÄr said...

Onnea! Luen aina kun päivätät (joten päivitä, päivitä!), mutta kommentoinnin kanssa on vähän siisoo...

Riksu said...

Onnittelut 1-vuotiaalle!!!

Minna said...

Onnittelut 1-vuotissynttäreiden johdosta!

Voi, voi kun te koko ajan levittelette blogeissanne tuota virolaista raitalankaa. Tässä alkaa syntyä kohta itsellekin tarve hankkia sellaista. ;-)

Anonymous said...

Onnea :) Käyn minäkin lukemassa aina päivitettyäsi.. pitäisköhän munkin aloittaa Mystery Shawl sillä viron langalla.. hmmmh..

Niina said...

Kiitoksia onnitteluista :-)

Minna: juu-uh, virolainen raitalanka on todella nättiä. Olisin esitellyt sitä enemmänkin mutta olen onnistunut laittamaan sinisen version paikkaan nimeltä jemma, joten en löydä sitä.

Anne: no tee ihmeessä, se käy tuohon mielestäni tosi hyvin. Mutta, kun se on vähän karkeaa niin ei siitä sitten mikään "pidetään yöpaidan kanssa"-huivi mielestäni tule.

nanna said...

Onneksi olkoon blogille!

Ziina said...

Onnea! Suosittelen sharp readeria, helppokäyttöinen ja järkevin kokeilemistani lukuohjelmista.