21.5.05

Vanhoja virheitä tai mitä ihmettä olen oikein ajatellut? - Past mistakes or what was I thinking?

Koska uudet kutomukset ovat nyt vähissä (neulon vieläkin Cloudia) ajattelin esitellä vähän vanhoja virheitä ennenkuin ne joutuvat purkutuomion alle.

- -

Because new knits are a bit scarce right now (still re-knitting Cloud) I thought I'd show you some of my past mistakes before they're sentenced to frogging.

- -

Eilen illalla muistui mieleeni, että minullahan on yksi melkein valmis neuletakki Novitan 7-veljeksestä odottamassa kokoamista ja reunojen virkkaamista. Ohje on jostain vanhasta Novita-lehdestä, siinä oli keskiliite missä oli perinnepaitoja. Tämä oli nimellä Röijy, siinä tehty luonnonvalkoisesta ja siinä oli kirjava virkattu reunus. No, minä tykästyin malliin mutta päätin tehdä sen mustasta. Homma sitten jäi vähän unholaan siinä vaiheessa kun olisi pitänyt virkata jotain. En nimittäin pidä virkkaamisesta. Siellä se sitten muhi yläkaapissa vuosia ja nyt sitten päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä sen loppuun. Tai sitten en. Katselin nimittäin niitä kappaleita vähän uudella silmällä ja eipä oikein hyvältä näytä.

- -

Yesterday evening I remembered that I have an almost finished cardigan made of Novita wool yarn just waiting for sewing and the crocheted edges. The pattern is from an old Novita magazine, from an issue where they presented these traditional sweaters and I liked the one made of natural white wool with colourful crocheted edges. But I decided to make it black. I got a bit sidetracked when it came to the sewing and crocheting part, since I do not care for crocheting much. It lay dormant in a closet up until recently when I decided that I should finish it. Or maybe not. I looked at the pieces again and it doesn't look good.

- -

Katsokaa nyt kuinka leveä siitä tulisi! Tuo ruskea pusero on löysää mallia ja takakappale tulee senkin yli. Jos oikein tarkasti katsoo, niin nuo kulmakohdat merkkaavat hihojen paikkaa.Look how wide it would be! The brown sweater is loose on me and the back piece is even wider than that. And if you look closely you can see where the sleeves would be (the corner marks the sleeve hole).

- -

Ja entäs sitten se hiha? Tässä vähän mittakaavaa...kuvassa mukana normaali sukkapuikko. Ja huom, kappaleita ei ole höyrytetty tai kostutettu tai mitään ja mallineule on sellaista että se vetää hieman kasaan. Eli levenemistä tapahtuisi vielä.And what about the sleeves then? Here's some reference...in the picture there's a normal dpn. I'd like to point out that the pieces have not been blocked and that the pattern is such that it would widen with blocking when flat.

- -

Olen ilmeisesti taas onnistunut tekemään ylisuuren puseron 80-luvun lepakkohihoilla. Muistatte kai tämän? Tässä vaiheessa voinee ihan hyvin kysyä, että mitä ihmettä olen oikein ajatellut?? Purkuun vaan! Tosin en tiedä mitä tuosta mustasta langasta sitten tekisin...

- -

I've apparently managed to make an oversized sweater with 80's wide sleeves yet again. Do you remember this? At this point it's appropriate to ask what the hell was I thinking?? To rip with it! Although I have no idea what to do with this black yarn then...

4 comments:

Anonymous said...

Joo purkuun vaan. Mustasta 7 veljeksestä voi tehdä vaikka sellaisen vetoketjullisen, kauluksellisen tunturineulejakun vanhan Novita lehden mallin mukaan. Mallineule on kirkkaan vihreä. Kaivan sen numeron sinulle myöhemmin. Maxwellia kannatti väsätä, siitä tuli hyvän näköinen. Monica

Kristel said...

Jos vaikka mustia sohvatyynynpäällisiä? :)

Oikeasti 7 veljestä on ihan kiva lanka, tai ainakin aikaisemmin oli... Nykyään värit ovat niin aneemisia, ja virheitä on enemmän. *huokaus*

Niina said...

No, tuo on ainakin sitä ns. "vanhaa kunnon" 7-veljestä, eli eiköhän siitä jonkun puseron voisi tehdä.

mira said...

That's so funny. In English we call them Dolman Sleeves not Bat Sleeves. But I like Bat Sleeves better.

What to do with it? Well....you could always donate it to someone else (that's how I [lost]...ahem...parted with those four afghans. Or you could make a shrug. Or possibly squares for a blanket. The black would become your contrasting color?? jm.02 (just my two cents)