29.5.05

Inspiraation odotusta - Waiting for inspiration

Kirjoitusinspiraationi on täysin kateissa. Uusi Ulla ilmestyi tänään (no, mitä te siinä vielä töllötätte, sinne kaikki, hopi hopi!) ja minä olen kirjoittamassa sinne opastusta italialaisesta aloituksesta. Tarkkasilmäiset ehkä huomasivat aikamuodot...siis kyllä, olen myöhässä, eipä ollut juttu ajoissa valmiina kun kuviakin piti saada. Eilen sitten ostin vihdoinkin jalustan kameraan ja nyt sitä on tullut testailtua. Kuvat ovat valmiina ja juttu on alussa, mutta sitten iski stoppi. Kaikki mitä kirjoitan kuulostaa todella typerältä. Urgh!

- -

My writing inspiration is totally lost. The new Ulla came out today (well, what are you waiting for, go check it out already!) and I'm writing a tutorial for tubular cast-on. And yes, I'm late...the tutorial was not finished on time because I had to get some photos too. Yesterday I bought a small tripod for my camera and today I tested it out. The photos are done and I've started my writing but now I've came to a halt. Everything I write sounds really stupid. Ugh!

- -

Cloud on valmis, mutta ei koottu vielä. Miettiessäni mitä teen seuraavaksi, tein parit tilkut. Kolme siis. Niistä tuli vähän omituisia, sellaisia reppanoita joita vain äiti voi rakastaa. Kaivelin langanloppuja tilkkutarpeiksi ja tietysti ne sitten loppuivat kesken mitä sopimattomimmissa kohdissa. Ja on se uskomatonta miten vaikeaa voi olla neuloa pelkkää oikeaa. Sormet meinaavat väkisin tehdä nurjia silmukoita väliin. Jouduin purkamaan yhden tilkun kun en kestänyt niitä virheitä siellä. Ja oli hankalaa kalibroida tilkkua oikean kokoiseksi. Ensimmäinen oli hulppeat 25cm kanttiinsa. En kyllä ymmärrä kuinka se tapahtui, minullahan oli mittanauha ja kaikkea!Cloud is finished but not sewn together yet. And while I was thinking what to do next I knitted a couple of squares. Well, three actually. They came out a bit strange, the sort of things only a mother can love. I dug out some leftovers for the squares and of course I ran out of yarn at the most inappropriate times. And it's amazing how hard it is to just knit, the fingers keep doing an odd purl stitch here and there. I had to frog a square because I could not live with the odd purl-mistakes there. In addition to that it took some calibrating to get the square size right (20cm by 20cm). The first square I knitted was a whopping 25cm. I still don't understand how I managed to do that since I do own a perfectly good measuring tape (several actually).

- -

Ja sitten vähän lankamarinaa. Tilkut on tehty Novitan 7-veljestä langasta. Olen jotenkin kuvitellut, että se on näitä jämeriä peruslankoja, jotka pysyvät samanlaisina ajan tappiin saakka. No, ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Tuo kanervankirjava lanka on uutta 7-veljestä ja se on selvästi ohuempi kuin kaivelemani muut langanloput. Höh! Ei noin saa tehdä!

- -

And then a bit yarn-related whining. The squares are made out of Novita 7-brothers yarn. I've always thought that it's one of those sturdy basic yarns that stay the same through all eternity. Well, apparently this is not the case. The heather-coloured yarn is the newest, a couple of years old and it is noticeably thinner that the odds and ends I dug out for the rest. Hmph! You can't do that!


No comments: