18.5.05

Tag, I'm it.

Kirjameemi kiertää...sain tämän Marjutilta. Ja aloitetaan.

Kotonasi olevien kirjojen määrä

Minäkin laskin nämä, ihan uteliaisuudesta...ehheh, 882. Sarjakuvista laskin tähän mukaan vain ne jotka katsoin kirjoiksi (en siis niitä ohuita albumeita). Suurin osa on fiktiota (scifiä ja fantasiaa pääasiassa), sitten on neulontakirjoja, keittokirjoja, matkailukirjoja, opiskelukirjoja ja muuta. Hmm...taisin unohtaa Nykysuomen sanakirjan pois laskuista.

Viimeisin ostamasi kirja

Ostin viime perjantaina: Dean Koontz The Taking

Viimeisin lukemasi kirja

No luin em. kirjan jo ja nyt on vuorossa saman kirjailijan Frankenstein Book One: Prodical Son. Näyttää olevan kauhuvaihde päällä. Lisäksi luen välillä Kelley Armstrongin kirjaa Stolen (ihmissusia ja muita myyttisiä olentoja).

5 (tai 6) kirjaa, jotka luet aina uudelleen tai jotka ovat tehneet sinuun vaikutuksen

Noo... tässä on vähän listaa:

Tolkien: Sormusten herra

Tulee luettua sillöintällöin, suomeksi, koska käännös on mielestäni loistava. Ja koska kun ensi kerran kirjat luin (13-14-vuotiaana) tein sen suomeksi. Se oli kokemus.

Stanislav Lem: Kyberias ja Tähtipäiväkirjat.

Trurl ja Klapausius ovat loistavia!

Isaac Asimov: robotti-kirjat

Douglas Adams: Hitchhiker-trilogia

Tätä tulee luettua myös välillä, vaikka ensimmäiset kolme osaa ovat kyllä parhaimpia (siis tämähän on trilogia viidessä osassa, tiedoksi niille jotka eivät tiedä).

Terry Pratchett:

Suosikkeja ovat kaksi ensimmäistä kirjaa (The Colour of Magic ja Light Fantastic) sekä kaikki noitakirjat (Granny Weatherwax rules!) ja kuolema-kirjat.

Tällä hetkellä vaan kirjansäilytyspaikat (kaksi ja puoli kirjahyllyä ja yöpöydät ja makuuhuoneen lattia) ovat ylitäynnä kirjoja joten niistä jonkun tietyn kirjan löytäminen on todella tuskaa! Mutta toivottavasti tilanne paranee lähitulevaisuudessa.

Kenelle aiot jatkaa tätä ja miksi?

No, Kristelille, koska hänellä on varmaan mielenkiintoisia kirjoja hyllyssään.

Nennalle, noh, samasta syystä.

Ja Miralle, koska kiinnostaa mitä ne siellä rapakon takana lukevat ;-)

- -

There's a book meme going around...I got this from Marjut. So let's begin.

Total number of books in your house

Well, I was curious so I counted them...882. And from comics I only counted the big ones that could be considered as books. Most of it is fiction (scifi and fantasy mainly) but there's also cookbooks, knitting books, travel books, study books etc. Hmm...I guess I forgot to count the Dictionary of Modern Finnish here (in several parts).

The last book you bought

I got it last Friday, Dean Koontz: The Taking.

The last book you read

I read the above mentioned book already and now I'm reading from the same author Frankestein Book One: Prodical Son. And I'm also reading Stolen from Kelley Armstrong (werewolfs and other mythical creatures).

5 (or 6) books you read often or that mean a lot to you

Well...here's some list:

Tolkien: The Lord of the Rings

I read this from time to time, in Finnish, because I think the translation is great. And because the first time I read the books (at the age of 13-14) I did it in Finnish. Quite an experience.

Stanislav Lem: The Cyberiad and Star Diaries

I read these in Finnish too. I do have the Cyberiad in English, but I prefer the Finnish version. Mainly because I think the Finnish version of the poem that the Electric Bard wrote is better. Anyhow, Trurl and Klapausius are great!

Isaac Asimov: The Robot-books

Douglas Adams: Hitchhiker-trilogy

This I read too from time to time, although I think the first three books are the best (this is a trilogy in five parts, to those unfamiliar with the series).

Terry Pratchett:

My favourites are the two first books ((The Colour of Magic ja Light Fantastic) and all the books about the witches (Granny Weatherwax rules!) and Death.

At this moment though the sad state of the book-holding places (two and a half bookcases, the bedside tables and the bedroom floor) prevents me from finding any particular books, but I'm hoping the situation improves in the near future.

Who are you going to pass this to and why?

Well, to Kristelille, because I think she'll have some interesting books in her bookshelves.

To Nenna, the same reason.

And to Mira, because I'm interested what they read there on the other side of the big water ;-)2 comments:

Kristel said...

Iik. ;) En kyllä rupea laskemaan kuinka paljon meillä on kirjoja. :D Mutta kahtellaan. :)

Anonymous said...

Hauska juttu että minäkin tykkään lukea LOTRia suomeksi vaikka venäjänkielinenkin painos löytyisi ja se olisi sentään mun äidinkielellä. Jostain syystä se ensimmäisen lukukerran kieli on vain se oikea. Ja suomenkielinen käännös on totta puhuen aivan loistava!

Oma suosikkini Pratchettin hahmoista on myös Granny Weatherwax tai sitten Vimes, päättäminen on niin vaikeaa. Oopperakirja oli myös hulvaton, koska pidän niin paljon Oopperan kummituksesta.
Anna