21.1.07

Ameriikan tuliaisia - Presents from the States

Aikomus oli blogata lisää Kool-Aid-kokeiluista, mutta kun sain tänään tuliaisia (tai no, itse tilasin) niin eipä värjäykset oikein kiinnostaneet. Mies kävi Ameriikoissa, tilasin Knitpicksiltä lämmikettä hotelliin ja tämä on tulos. Kätevä musta kotelo.

I was going to blog more about my Kool-Aid experiments but since I got my presents (well, ordered and paid myself) they are far more interesting than some old yarn. The man went to the States and I ordered him some company from Knitpicks. Here's what I got - a nice black folder.

- -

Jonka sisältä paljastuu puikonpäitä ja nirunarua, eli Options-puikkosetti.

Inside of which are needle ends and some cables. Knitpicks Options set, that is.

- -

Liitostekniikka on mielestäni kätevä (insinööri osaa arvostaa tällaisia asioita, jopa diplomisellainen ja ei mekaniikka). Kaapelin päässä on kierteet ja puikossa on niihin sopiva pari (en tiedä virallista nimeä kierteiden vastakappaleelle). Ja vaikka kuvasta ei sitä näy, niin tuossa kierteiden alapuolella on vielä reikä mistä voi kiristää liitoksen tiukaksi jos sitä tarvitsee. Kokeiluruuvaus tuotti kyllä aika tiukan tuloksen, mutta saa nähdä miten käy käytössä, josko löystyy.


The joint is ingenious, I think (an engineer can appreciate these things, even one with a master's degree in non-mechanical subject). The cable end holds the threads and the needle end has a matching other end (I do not know what that is called). And even though it is not visible in the photo, below the threads is a hole where you can insert a thingy to tighten the join. My test-run produced a pretty tight join without the thingy but maybe it loosens with use, we'll see.

- -

Tuloksena on todella sileä liitos mihin on vaikea kuvitella saavansa silmukkaa tarttumaan. Lisää raportteja jahka käyttötunteja on useampi.


The end result is a nice, smooth join were it is hard to imagine snagging a stitch. More info once I've started using the set.

- -

Ja pitihän sitä sitten lankaakin tilata - vähän. Neljä kerää allaolevaa, eli Knitpicksin Shadow-merinoa sävyssä Vineyard (kaunis viininpunainen).


And new yarn, of course. Knitpicks merino yarn Shadow, in Vineyard colourway (lovely burgundy-coloured yarn).4 comments:

Kati E said...

Puikot näyttää hyviltä. Vähän toiselta kun honkhonk-tuunaussetti. :DD

Päivi Eerola said...

Olen kauan ihmetellyt, että onkohan nuo puikot hyviä. Idea on ainakin loistava. Seuraan mielenkiinnolla, miten puikot toimivat käytännössä!

Meeri said...

Vau! Käyttökokemuksia odotellaan kuumeisesti, joko sä neulot :D

Perhoneito said...

Toinen insinööri katselee myös mielenkiinnolla ja odottelee käyttökokemuksia. Näyttävät erittäin päteviltä nuo puikot. Ja jos ne osoittautuvat käytössä hyviksi, voisin yrittää nakittaa Ameriikan maalle meneviä ystäviä kuriiriksi.