21.8.11

Puuhastelua - A Little Bit of This and That

Täällä on vähän puuhasteltu kaikenlaista viimeaikoina. Kaivoin esille neulepaidan jonka osat tein neulekonekurssilla joskus ikuisuus sitten - en löytänyt aiheesta blogausta, mutta luulisin että se oli joskus -08. Onpa tuota kasaankin ommeltu, mutta viimeistely on jäänyt kesken. Mallineule on sellaista että nurja pinta on se oikea puoli, joten tuo vääntää rullalle väärään suuntaan. Tein sitten kaitaletta mutta se ei oikein tahtonut istua hyvin kaulukseen joten tuo on jäänyt sivuun odottamaan inspiraatiota. Kaivoin sen nyt esille kun syksykin on taas tulossa ja kohtahan sitä voisi jo pitää 3/4-hihaista kashmirpaitaa. Purin aloituskerroksen ja poimin siitä silmukat puikoille ja neuloin sileää jokusen kerroksen. Nyt tuo kiertyy oikeaan suuntaan. Teen samaa myös hihansuihin, mutta kaulus on vielä mietinnän alla.


I've done a little bit of this and that lately. I dug out and old ufo that I made a while ago at the machine knitting class. All the parts are done and I've sewn almost all together but I had some difficulties with the edges. The pattern is such that the wrong side is the right side so the edges roll to the wrong side. I made some strips for the edges but that didn't work so well with the collar so I abandoned that - and the whole knit for a while. Now that the autumn is coming I dug it out again since it's won't take so long before a 3/4-sleeve cashmere sweater is just the thing. So, I ripped the cast-on edge and picked up the stitches on 2 mm needles and knit some rows of stockinette to make it curl on the right side. I will do the same with sleeves but I'm still not sure what to do with the collar.

- -

Olen myös neuloskellut paria keltaiselle sukalle - ja kirjoitellut ohjetta siinä ohessa. Tästä toisesta jätin keskinypyn pois ja mietin helmiäisnappia. Jotain pientä se tuntuisi siihen kaipaavan.


I've also knitted a pair for the yellow sock. I left out the nupp on this one and I'm thinking of replacing it with a mother of pearl button. I still feel it needs something on the center of the diamond.

- -

Viimeisenä harjoittelukappale. Ystävän rannekorut ovat kovan käytön alaisia ja yhden vaijeri petti taas. Tein hieman hopealanganpyörittelyharjoituksia ja tällainen siitä sitten tuli. Ei mikään täydellinen yksilö mutta ihan kelvollinen. Tuo lanka oli sen verran paksua että sitä oli jo hieman vaikeaa kieputella. Hopeaa ja hematiittia siis. Sain loppuhelmet itselleni että voisin vaikka tehdä oman, sen verran sievä tuosta tuli.


Last a practice piece. A friend's bracelets get a lot of use and one gave up the ghost. The wire snapped. So, I practiced wire-wrapping since I haven't done it much and this is what I came up with. It's not perfect but passable and at least this won't break easily. The wire I used was quite thick so twisting it took some work, and tools. It's silver and hematites. I got the beads that were left over and I think I might make one for myself too, for it turned out quite pretty.No comments: