31.7.11

Rhombus 2

Toinen pari Rhombus-sukkia valmiina. Aloittelin näitä kevään retriitissä enkä ole näitä mitenkään ahkerasti tehnyt, kun tarkoitus oli saada nämä joskus syksyksi valmiiksi, äidillä kun ei ole käyttöä sukille kesällä. Nelisen kuukautta satunnaista miittineulomista ja kah, nyt ne ovat valmiit.

Näissä käytin lankana myös Wollmeisea, mutta 100% merinon sijaan twiniä (turkoosi sukka on twiniä, Türkis ja vihreä merinoa, Zarte Knospe). Valitsin twinin koska siinä on keinokuitua vahvisteena ja se kestää paremmin käyttöä. Äitini kun omistaa huomattavasti vähemmän villasukkia kuin minä ja ne vähät sukat saavatkin enemmän käyttöä.

Twin ja merino Wollmeiset ovat koostumuksen lisäksi myös hieman eri paksuisia, 100% merino on sitä itseään, superwash merinoa, siinä on 526m 150g kerässä, twinissä on 80% merinoa ja 20% nailonia ja 466m 150 g kerässä. Eroa on siis 60m kerässä.


A second pair of Rhombus socks is finished. I started these on the spring knitting retreat and I haven't been that active in knitting them so it took me about four months to finish. The aim was to get them done by autumn, since my Mom does not have that much need for wool socks in the summer. But see, now they are done.

For this pair I used a different yarn, Wollmeise twin instead of 100% merino (the turquoise sock is twin, Türkis and the green one is merino, Zarte Knospe). I chose twin because it has nylon for better strength for my Mom has fewer socks than I do so the ones she has get more wear.

Twin and merino Wollmeises have not just different composition but also different thickness. 100% merino is just that, superwash merino with 526m on 150 g skein. The twin has 80% superwash merino and 20% nylon with 466m on 150g skein. So the difference is 60m.

- -

Seurasin ohjetta ja neuloin 2mm puikoilla nämäkin sukat. Alku on hieman erilainen, 202n-joustinneuleen sijasta tein 2o3n-joustinneuletta ja jatkoin joustinta aina siihen asti kunnes vastaan tuli ensimmäiset silmukankierrot. Aloituksesta tuli mielestäni aika kiva.

Paksuusero näkyy aika hyvin varren pituudessa - ohjeen mukaan tehtynä (joustin on senttimäärältään sama kummassakin) varresta tuli hieman pidempi


I followed the pattern and used 2 mm needles. The difference in thickness can be seen in the cuffs. The ribbing part is the same cm length in both, but the cuff on the blue sock is a bit longer than on the green.

- -

Sinisen sukan varsi on myös hieman leveämpi kuin vihreän. Jalkaosassa ero ei ole niin huomattava, koska pohja on sileää neuletta. Pituus on myös molemmissa suunnilleen sama, mutta sinisessä on puolikas mallikerta vähemmän.


The cuff on the blue sock is also a bit wider than on the green. The difference is not so noticeable on the foot part for the bottom is stockinette stitch. Also the length of the foot part is about the same on both, but the blue has half a pattern less than the green.

- -

Vaihtamalla lanka paksummaksi saa hieman väljemmän sukan. Oma jalkani on aika rintava, joten sininen sukka on hieman helpompi vetää jalkaan, koska se on väljempi tuosta kantapään kohdalta.

Sininen sukka on hieman hillitympi, koska käytin siinä pienempiä helmiä kuin vihreässä. Ja jos taannoinen anonyymikommentoija sattuu lukemaan, niin ei helmet sukassa mitenkään omituista ole eivätkä ne välttämättä mitenkään häiritse kengässäkään jos ei käytä kovin isoja sukkia. Eikä niitä tietenkään kannata jalkapohjan puolelle tai kantapäähän laittaa. Omat sukkani eivät ole tarkoitettu kenkäsukiksi ollenkaan, vaan ihan kotihipsutteluun, niin helmet tuovat hieman luksusta arkipäivään.

- -

So if you change the pattern yarn to thicker one, you get a bit looser sock. My feet are quite wide around the heel-top part (is it called high instep?) so the blue one is a bit easier to pull on.

The blue sock is a bit more understated than the green one for I used darker and smaller beads on it. And if the anonymous commentor is reading - the one that was dubious about the wisdom of putting beads on socks - it's not that strange. Just choose small enough beads if you want to wear your socks with shoes so that they don't bother you - and of course do not put any beads on the bottom or on the heel. I'm not planning on wearing my socks with shoes so that is why I chose beads with a bit more bling on them. Something to brighten the day when at home.


1 comment:

hillanen said...

Kaunista, kaunista.