15.10.06

Uudet langat (ja kujeet) - New yarns (and tricks)

Uusia lankoja on taas ilmestynyt tänne Chez Niinaan ihan kiitettävästi. Eikä edes mitään lahjalankoja, itse olen lankani tilannut, nih! Ensimmäisenä esittelyssä on neulekonekurssia varten tilattu Piikkopirran King Cole Anti-tickle Merino Blend. Ko. kaupan värikartta ja -näytteet ovat sen verran huonoja että suosittelen ottamaan tilauksen mukana sen euron lankakartan. Mutta sinnikkäällä surffaamisella ja eri paikkojen värien vertailemisella sain haarukoitua vaihtoehdot kahteen lankaan (500g kerillä ei viitsi montaa ottaa), värit Wine (32) ja Bronze Green (43). Osuipa aika nappiin, värit ovat nätit ja sopivat yhteen hyvin. Tästä tulee jonkinlainen kaulukseton kirjoneulejakku missä kirjoneuleosuutta edustaa raita vyötärön kohdalla ja vastaavassa paikassa hihoissa. Siitä lisää myöhemmin kun se etenee kartiolta neuleeksi.New yarns have been appearing here at Chez Niina lately and they are not gift-yarns, I have ordered them all by myself. First up is King Cole Anti-Tickle Merino Blend from Piikkopirta in two lovely colours, Wine (32) and Bronze Green (43). The colour samplers in that store are pretty much useless and after some googling and comparing colour charts from different sources I ended up with these two choises (with 500g cones two was more than enough). With a bit of good luck I ended up with perfect choises. Suitably different from each other but go well together. These are for my machine knitting class. Destined to become a simple fair-isle cardi with the fair-isle part represented by a wide band at the waist and sleeves. Simple, and hopefully elegant. More to come after the cardi has progressed beyond the cones.

- -

Seuraavana kombokuva. Oikealla on viimeisimmät Colourmart-ostokset. Kirkas punalila on 50% kashmiria, 50% silkkiä ja kiilto on sen mukainen. 150g:n kartiolla oli alunperin noin 4200m lankaa, ja pyysin sen laittamaan nelinkertaiseksi. Nyt lanka vaikuttaa jo ihan käyttökelpoiselta ja silti metrejä on yli tuhat. Eiköhän tästä jotain saa. Ja vieressä pönöttää munakoison värinen kashmir/merino/viskoosi-sekoite. Yli 2000m/150g tässäkin, eli ohutta. Jommasta kummasta tulee minulle liivi, mutta en tiedä vielä kummasta. Toisesta voisi sitten tulla vaikka huivia. Katsellaan... Mutta enkös osannut ostaa Hulluilta Päiviltä oivan värisen hameen? Sopii SNY:n lahjoittamat alpakatkin väriltään täydellisesti. Ja eikun neulomaan!Next a combo-picture. The two cones are my latest Colourmart purchases, the one on the right being bright plum, 50/50 cashmere and silk and the shine is just that lovely. On the original cone there was something like 4200m (/150g) and I asked them to wind it to 4-ply. Now there's still over 1000m on the cone but the yarn seems much more manageable. The aubergine one is cashmere/merino/viscose-blend and quite thin, over 2000m/150g. One of these will become a vest for me and the other one will become a scarf or something. Not sure yet which will be which. But look how well I succeeded in my skirt-purchase. Even the alpaca my secret friend gave me is a perfect match. And all without looking. On to knitting, then!

- -

Mutta ensin pitää saada valmiiksi tämä: eli sukka Austermann Step-langasta (kyllä, siitä missä on aloe veraa ja jojobaöljyä). Päädyin Jaywalker-sukkiin koska tuntui siltä että siinä raidat pääsisivät oikeuksiinsa ja siltähän tuo näyttää. Eipä mitenkään kauhean öljyiseltä tuo tunnu, mutta mukavan pehmeää lankaa kuitenkin. Neulon sitä 2mm:n puikoilla ja en vieläkään ole löytänyt sarjan viidettä puikkoa joten bamburaukka saa toimia korvaajana. Mokoma on jo kovin käyrä ja joutuu koville, saa nähdä kauanko kestää.But first I'll finish these. Socks from Austermann Step-yarn (yes, the one with aloe vera and jojoba oil). I decided to go with Jaywalker-socks, since it seemed like the stripey yarn would show off quite well in that pattern and so it does. It does not feel particularly oily but it is nice and soft to knit with. I'm using 2mm dpn:s and I still haven't located the fifth member of the party so the bamboo one will have to replace it. The poor thing is quite bent already and I just wonder how long it will last.


3 comments:

Anonymous said...

Oooh... Haluaako kashmir-silkki tulla joskus meille leikkimään?

Anonymous said...

Minä en vielä tähän päivään mennessä ole noista step-langoista innostunut, kun minusta ne on aika kauheen värisiä... Mutta tässä sun sukan alussa tuo lanka kyllä pääsee oikeuksiinsa - pakko kai harkita asiaa uudemman kerran. *mieheni tulee saamaan hermoromahduksen, thanks to you* ;)

Aivan ihania lankoja oot viimeaikoina ostellut. Kateeksi käy!

Oletko ostellut mitään merinon ja silkin sekoitetta? Olis kiva kuulla käyttökommentteja.

Niina said...

Anne: joo, nuo stepin värit ovat aika rajuja, mutta löytyy sieltä jotain ihan rauhallisen oloisia raitalankoja. Niitä ei vaan näytä saavan jokapaikasta.

Merino-silkkisekoitetta on tullut ostettua nimellä Silana (Lana Grossa). Siitä en vielä ole tehnyt muuta kuin mallitilkkua, mutta mukavalta tuntuu sormiin. Se on hieman paksumpaa, ei siis mitään ohutta huivilankaa.

Marjut: mitäs ne leikkis?