7.10.06

Melkein mutta ei ihan - Close, but no cigar

Sire oli tilaamassa viime kuussa Martina's Bastel und Hobbykiste-kaupasta (kerran kuussa postimaksut puoleen hintaan) ja minähän sitten halusin heti mukaan. Into nyt ei ollut pelkkä "jee, lankaa" vaan tällä kertaa oli mielessä ihan tarve. Olen jo kauan himoinnut yhdessä Vogue Knitting-numerossa ollutta kirjoneulepaitaa (musta paita ja yläosassa kukkakuviota) mutta koska ohjeen vaatimaa lankaa ei saa täältä (Dale Tiur) ja vaikka sitä voisi tilata, niin mohairsekoite kaulan lähellä ei kuulosta tällaiselta kutiamaan taipuvaiselta kivalta. No, lopulta pitkällisen netissä surffailun jälkeen päädyin siihen että OnLinen Supercool (100% merino) voisi toimia korvaavana. Siinä on jopa mukava värivalikoimakin. Suomesta sitä saa Vihreästä Vyyhdistä, mutta heillä hinta on 4.50€/kerä ja koska sitä nyt tarvitaan kuitenkin jokunen (noin 10 mustaa ja 1kerä/väri muita viittä) niin en sitten ikinä saanut sitä ostetuksi. Vaan Martina myy sitä hintaan 3.80/kerä ja joukkotilauksella halvoilla postimaksuilla tuostahan tulee jo selvää säästöä! Ja eikun tilaamaan.

- -

Sire was planning on ordering some knitting needles on Martina's Bastel und Hobbykiste (once a month orders half off on p&p) and I wanted in on that. The modus operandi this case wasn't pure "whee, yarn" for once, meaning I had a Plan. I've been long coveting this fair-isle sweater that was in Vogue Knitting a while ago (black with flower patters in upper part) but since they don't sell the required yarn here (Dale Tiur) and even though I could order it I don't fancy having a mohair blend close to my neck. I itch very, very easily. Well, after a lengthy internet-surfing session I came to the conclusion that OnLine's Supercool (100% merino) could work as a replacement. The thickness seemed ok, the yarn is soft and the colour range is wide enough. In Finland there is one shop close by that sells it, but they ask 4.50€/50g and since I would need quite a few (about ten of the black and one ball per five other colours) I never got around to actually buying it. But Martina sells it for 3.80 per ball and with group order and cheap postage fees that makes quite a saving. So, on to ordering then.

- -

Ja koska nyt kerran tilattiin, niin lipsahtihan sitä mukaan paria muutakin lankaa, sukkalankoja. Niitähän aina tarvii ja ei nyt muistella niitä useita keriä mitä on jossain laatikonpohjalla, ehkä, vähän. Mutta siis pakkohan sitä on kokeilla Uusia ja Ihania lankoja, eikö? Ja koska Austermann Step oli halvennuksessa (6.95€), niin sitähän oli ihan pakko tilata. Värivalikoima on kyllä aika ärjy ja omituinen, mutta päädyin väriin 18, vulkan. Siihen oli kaksi syytä: se toi mieleen Mr. Spockin (no, eikö muka? Live long and prosper!), se näytti kivan tummalta ja mikä tärkeintä, siinä ei näyttänyt olevan niitä omituisia länttejä mitä niin monessa näyttää olevan (jaa, siinä taisi olla oikeastaan kolme syytä mutta mitä pienistä). Ihan sivuhuomautuksena vaan, eikö Saksalainen Sukkalankainsinööri ole kuullut yksivärisistä langoista? Täytyykö niihin aina saada kovin mielikuvitukselliset värit? Neulo nyt sitten raitalangalla kuviosukkaa, hah. No, mutta tuo aloe vera ja jojobaöljy-yhdistelmä kiinnostaa. Näin ensituntumalta lanka ei tunnu kovin öljyiseltä, mutta katsotaan miltä kädet tuntuvat neulomisen jälkeen. Suunnitelmissa oli aloittaa tuosta sukkia nyt viikonloppuna (mietin Jaywalkereita) mutta enpä sitten muistanut printata ohjetta, en. Jos kerrankin tekisi sukat ohjeen mukaan (jonkun muun siis).And since we ordered I did get something a bit extra too. Sock yarn that is. One needs always sock yarns and let's not think about the ones I already have, shall we? One simply has to try out the New and Different yarns, isn't that so? And since Austermann Step was on sale (6.95€) I simply had to get one ball of it. The colours are a bit weird and peculiar but I ended up with number 18, vulkan. There were two reasons for this: it reminded me of Mr. Spock (yes, really, live long and prosper), it looked nice and dark and most importantly, it didn't seem to contain any weird spots that so many other colours do (well, I guess that was three reasons but who's counting). Just for the record here, why can't the German Sock Engineer think of unicoloured yarns? Or even something nice and soothing? Do all the sock yarns really have to be self-striping with weird colour combinations? Just try and knit a nice-looking patterned sock with a yarn like that. But the combination of aloe vera and jojoba oil seemed irresistible so I had to get it. Though after a first feel it doesn't feel that different from normal sock yarns. We'll see how it behaves once it is on the needles. Which I thought would have been this weekend (I'm thinking of Jaywalkers) but that didn't happen since I forgot to print out the pattern. Just for once I thought I'd try knitting socks from a pattern, somebody else's that is.

- -

Tämä sitten hyppäsi koriin koska siinä on vaan niin kauniit värit. Niin mua (varsinkin noi yläosan). Opalin käsinvärjättyä, kesäyön unelma (summernachtstraum). Eipä siitä sitten muuta. Paitsi että olisin pälli vaan tajunnut tilata satsin sukkapuikkojakin, Addin vaikka. Tilaa siinä vaan sitten 2mm:n puikoilla neulottavia lankoja ja juuri siitä puikkosatsista on sitten yksi kateissa ja pitää käyttää korvaavana bambupuikkoa joista on jo yhden onnistunut saamaan katkipoikki niin onpa kivaa sitten niin.This jumped into the basket just because the colours were (and are) so lovely. So me (especially the upper part). Opal handpainted in the summer night's dream colourway (summernachtstraum). That's about it then. Except me stupid should have realized to order some dpns too, Addi maybe, and not just get sock yarns that require 2mm needles when the metal set that I have is missing one and I have to use a bamboo needle as a replacement and I've managed to snap one of those previously so it does not bode well.

- -

Mutta mistä moinen otsikko siis? No, tässä kuva kirjoneulepaidan langoista. Nättejä ovat juu, mutta näkyykö siinä kymmentä kerää mustaa? Tai edes yhtä? No ei näy. Mutta eikös siellä pitänyt sitä olla? No piti juu. Ja ihan nettisivujen mukaan varastossa olla? Kyllä, mutta nähtävästi se mikä on siellä ilmoitettu ja mikä on todellisuus ovat kaksi eri asiaa. Se siitä halvennuksesta sitten, olisin ne voinut sitten suoraankin ostaa Suomesta. Arvaa harmittaako? No juu! Ei kukaan ole tilaamassa tässä kuussa tuolta jotain?But why the headline then? Well, in the above picture you can see the yarns for the fair-isle. Very pretty, but can you see ten balls of black yarn there? Or even one? No you can't. But weren't they suppose to have it? Yes they did. According to the web shop and all? Yes, but apparently what is said on the online shop and what is reality don't really mix. So much for the cheaper yarns then, I might as well bought them from Finland then. Guess if I'm annoyed? Hell yes!

3 comments:

laurar said...

Meidän kimppatilauksessa just Martinalta, just silloin halpispostituspäivänä, kävi ihan samalla lailla. Itse tilauksen organisoija ei saanut mitään ja mäkin jäin vähän vaille :( Muka onlinekaupassa kuitenkin näkyi että tuotetta on, eikä tilasuvahvistuksessa ollut mainintaa, et mitään puuttuis.

KirsiÄr said...

Minä siis olen se onneton, joka ei saanut kimppatilauksessa langan lankaa. Enkä edes kovin eksoottisia tilannut.

Martina kovasti selitteli, ett kun on niin paljon asiakkaita, niin ei hän kerkeä kaikille ilmoitelemaan, ettei online olekaan online. Olin silloin aika kipakalla päällä, ja mielessäni jo suunnittelin uhkailevani Saksan kuluttajaviranomaisella. Pitäisi ehkä aktivoitua, mutta en ole saanut aikaiseksi.

No, tiedänpä mistä en ainakaan tilaa.

Anonymous said...

Hei,
Eilen lähti sinulle isokokoinen kirje postissa, toivottavasti kerkeää sinne jo maanantaiksi. Luvassa on jotain, joka sointuu viime paketin lankoihin ja jotain, joka lämmittää.

SNYsi