25.3.06

Tilannekatsaus - Update on things

Eipä ole montaa kirjoitusta tässä kuussa tullut. Kai se on sitä kevätväsymystä tai muuten vaan tylsyyttä neulomisen kanssa. Tuntuu että mikään ei etene mihinkään suuntaan ja jos joku etenee niin siitä ei saa hyviä kuvia tai ei vaan ole kamera ja neulominen samassa paikassa. Ja ns. "oikea elämä" tunkee välillä liiaksikin minun ja neulonta-ajan välille!

Mutta, edistymistä on tapahtunut kuitenkin, jee pienistä iloista! Eli:
  • Whisper on edistynyt jo toiseen hihaan, ja siinä olen neulomassa hihapyöriötä. Tosin en voi olla ajattelematta että jos minulla olisi se neulekone nyt, niin tämä olisi täydellinen työ sille. Pelkkää (tylsää) sileää ja hieman temppuja (rypyt). En kyllä ymmärrä miten tämä voi olla vaativa, eli kolmen lankakerän työ. Kappaleen alussa on jotain hieman kiinnostavaa pari kerrosta ja loppu tylsää sileää. Ja purppuranvärinen lanka on vielä niin hankalaa kuvattavaa, mokoma.
  • Aloitin neulomaan pohjoismaiseen vaihtoon lahjaa. Se on sinistä, mutta siitä ei sen enempää.
  • Neulekonekurssin takki etenee, hihat ovat valmiit ja etukappaleiden päärmeet. Happi loppuu ja yskittää, eikun langan loppu uhkaa pahasti. Luulin Kaschmerinojen riittävän (mustaa ja limeä), mutta koneneulonta syö enemmän lankaa kuin ajattelin, ja nyt pitää ottaa käyttöön kikka 3 eli ottaa avuksi kelttineuletakin petroolinsininen. Ja muutenkin kelttineuletakki taitaa päätyä purkutelakalle koska se vaikuttaa kikkanalta. Harmi sinänsä, kelttiketjut ovat kauniita, mutta voin laittaa oppimiskokemukseksi tämänkin.
- -

Haven't made many posts this month. Must be spring melancholy or just your average boredom with on-going knits. I feel like I'm making zero progress and if I manage to do something that is either un-photographable or just elsewhere. And the darned "real life" keeps interfering with my knitting time!

But, I have managed to make some progress, so let's be happy for small pleasures! So:

  • I've managed to get to the second sleeve on Whisper, and to the sleeve cap at that. Though I can't help thinking that if I had that knitting machine already this would be an ideal project: basically nothing but (boring) stockinette stitch with a bit of fuddling (the folds at the beginning of a piece). I can't imagine why Rowan would give this desing three skeins (demanding). Just boring stockinette stitch basically. And the purple yarn is so hard to photograph too.
  • I started knitting the present for the Nordic secret pal thingy
  • The cardi I'm making at the machine knitting class is progressing nicely. I've done the sleeves and the bottom edge for the front pieces. I'm out of breath and tired, no, I mean I'm almost out of yarn. I thought the Kaschmerinos would be enough (black and lime) but, alas, the machine is eating up more yarn than I thought. So I have to resort to desperate measures meaning I have to steal yarn from the celtic Bliss jacket. And I think the whole celtic thing is heading for the scarp heap anyway because the back piece looks small. Which is a shame, since the celtic braid things look nice but I can call it a learning experience.
- -

Pidin perjantaina pekkasen (teen pitkää työviikkoa jonka seurauksena minulla on 12.5 ylimääräistä vapaapäivää/vuosi ja arkipäiviä vielä) ja suunnitelmissa oli tehdä sitä ja tätä ja tuota ja vielä herätä muka aikaisin ja mennä kello seitsemän xyclingiin. Ei nyt mennyt ihan suunnitelmien mukaan, ei. Alunperin idea oli mennä tekemään poliisille Eu-ajokorttihakemus (vai mikä kaksoikappale se nyt on) jonka hankkimista olen suunnitellut jo yli vuoden. No, se sentään onnistui mutta laiskuudesta ja yleisestä hörveltämisestä johtuen pääsin ulos talosta vasta noin kahden aikaan joten muut suunnitelmat jäivät toteutumatta. Meinasin mennä Kaartin neule-ja ompelukoneeseen ostamaan langankeritsijää (vyyhdinpuut minulla on jo), mutta kun mokoma liike menee kiinni jo neljältä niin eihän se onnistunut. Ehkä joskus...ja samalla voisin tutustua konkreettisemmin neulekoneisiin kun niiden esitteet on niin 80-lukulaisia ja todella epäselviä vielä.

- -

On Friday I had a day off (I do an extra long work week which means that I have 12.5 extra days off per year) and I had planned to do this and that and to wake up early and go to spinning class at seven. Well, didn't go as planned, not by a long shot, no. Originally I wanted to take the day off so I could go and get an EU driving lisence (credit card size) since my old one is really falling to pieces and I've been planning to get one for over a year. That I managed to do, but due to general procrastinating I managed to get out of the house around two in the afternoor so other plans didn't quite work out. I was planning to go buy a swift of some kind but since the store I was thinking of going to closes at four, it didn't happen. Also I could have taken a closer look at the knitting machines they sell since the brocures are very 80's and unclear at that.

- -

Jos totta puhutaan niin vapaapäivä ja laiskottelu tuli todella tarpeeseen sillä olen nukkunut todella huonosti viimeaikoina. Olen aina ollut enemmän yö- kuin päiväihminen ja se nyt ei ole hyvä asia jos yrittää tehdä normaalia päivätyötä, mutta olen pärjännyt. Nyt pari-kolme viikkoa on mennyt todella huonosti. Nukahtaminen on hankalaa ja sitten herään vielä noin kolmen-neljän tunnin unien jälkeen ja on vaikea saada taas unenpäästä kiinni. Ja päivät menevät sitten epämääräisessä horteessa. Argh! Inhottavaa, mutta en todellakaan haluaisi mitään unilääkkeitä hankkia. Ehkä se tästä...

- -

To tell the truth, I really needed the day off because I've been sleeping very poorly lately. I've always been more of a nightperson and it's not a good thing if you try to have a steady day-job but I've managed. Now for the last two-three weeks I've done really poorly. I have trouble getting to sleep and then I wake up after about three-four hours and then I have trouble getting to sleep again. So I end up spending my days in a daze, more or less. Argh! I hate it but I really don't feel like getting any sleeping medication. I hope it'll get better.

- -

Mutta, langanosto on silti mahdollista vaikka ei poistuisikaan kotoa. Hannu lähti torstaina harrastamaan kukkien laittamista hiuksiinsa ja päätin tilata hieman lankaa hotellille jotta hän tuntisi olonsa kotoisaksi. Ja täytyy sanoa että toimitus oli todella nopeata! Langat lähtivät tiistaina ja olivat jo torstaina perillä. Jes, kpixie rules! Tilasin hieman soijavillalankaa, näistä voisi tulla vaikka Dibs on Ribs kun Silk Gardenit pettivät määrällisesti. Minulle tuli väriä 303 (purplexed).

- -

But, buying yarn is possible even without leaving the house. Hannu left on Thursday to practice putting flowers in his hair and I decide to order some yarn to keep him company. And I must say the delivery was really fast! The yarns left on Tuesday and reached their destination on Thursday. Yes, kpixie rules! I order some soysilk, these could be the Dibs on Ribs since the Silk Gardens let me down. I ordered colour 303 (purplexed).
No comments: