5.3.06

Apus eka! - Dibs!

Silk Gardenit halusivat tulla neulotuksi hetihetinytjust, joten Dibs on Ribs kutsui lankoja (7 kerää) ja sitä kautta myös minua. Nanna oli tehnyt jo aika nätin puseron, ja koska minulla on epämääräinen käsitys kehoni mitoista, keksin minäkin että voisin tehdä pienimmän koon. No, vaikka ympäryysmitta kävisikin, niin pituusmittaero aiheuttanee ongelmia. Olen saanut neulottua ensimmäisen monitahokkaan ja tuijotettuani aikani ohjeen kuvaa rupesi neulottu pala vaikuttamaan pieneltä joten vertasin sitä yhteen olemassaolevaan puseroon. Tämä musta pusero on 55cm pitkä ja aika...ööö...niukkapituinen (olen sentään kohtuullisen pitkä). Ja palasesta ylöspäin pitäisi neuloa 21cm, tässä puseromitassa 25cm...eli jos teen ohjeen mittaan niin tuloksena on t-o-d-e-l-l-a lyhyt napapaita. Ja koska keskivartaloni ei ole enää ihannemitoissa (lue: liikaa laardia), niin tästä kaikesta ei voi päätellä muuta kuin että tarvitsen lisää lankaa. Siis: pienin koko vaatii 7 kerää (jotka minulla on), mutta ohjeen perusteella voisin tehdä toisiksi pienimmän koon ja se vaatii jo 9 kerää. Eipä tässä muu auta kuin tilata lisää lankaa. Kärsimystä kaikkiaan!The Silk Gardens wanted to become something rightawaynow, so Dibs on Ribs called for the yarns (7 skeins) and me too. Nanna has made a nice one before and since I don't have a clear idea of my body measurements, I thought I could make the smallest size too. Well, even though it seems like I could manage with the chest measurements, the height of the piece could cause some problems. I finished the first body piece and after looking at the pattern picture the piece started to look too small and I got the bright idea to compare it with something existing. This black number is 55cm long and...well...quite tight (I'm reasonably tall) . And from the piece completed upwards I'm supposed to knit 21cms, and from this sweater it's 25cm, so if I follow the pattern I'll end up with something really small. And since my middle parts are not up to show (read: too much lard), it just means that I need more yarn. That is: the smallest size calls for 7 skeins (which I have) but according to the pattern I could make the next size that calls for 9 skeins. So, boys and girls, I guess this means that I have to order more yarn.

- -

Ja elvistelläkseni tässä, niin olen todella tyytyväinen uuteen kameraani. Sillä saa todella hyviä kuvia vaikka se onkin hyvin kompakti. Punaiset värit toistuvat paljon paremmin kuin vanhalla kamerallani. Tässäpä teille muistikortilta löytynyt (Hannun ottama) kissakuva. Eikös olekin söötti?And to boast about my new camera, I'm very pleased with it. It takes really good pictures even though it is a really compact one. The reds come out very real, much better than with my old camera. And here is an old picture that was in my memory card (Hannu took it). Isn't she cute?

- -

Neulekonekurssi oli taas kiva, mutta hidas. Juu, kaiketi se neulontaosa on nopeata silloin kun tietää mitä tekee, mutta meillä oli aikaa kolme tuntia ja sain aikaiseksi melkein puoli hihaa (woo). Jäljellä on vielä neljä kertaa, ja jos tahti ei kiristy niin neuleen valmistuminen on aika epätodennäköistä. Mutta toivo elää!

- -

The knitting machine class was nice again, but slow. Yeah, I guess the knitting parti is fast when you know what you are doing, but we had three hours and I managed to make almost half of a sleeve (woo). We have four times left and if I continue to be as slow the finishing of the knit piece is looking quite slim. But I remain hopeful.

- -

Ah, ja hain tänään uudet silmälasini. Niillä on oikein oma nettisivu, mutta minun kakkuloitani sieltä ei kuitenkaan löyty, tosin mallisto näyttää olevan vielä luvussa 2005. Hmm...olen siis kerrankin aikaani edellä. Pieniä iloja jne.

- -

Ah, and I picked up my new glasses today. They even seem to have a web-page of their own, but you can't find my model there, though their model seems to be still on 2005. Well...I seem to be ahead of my time for once. Small pleasures etc.

5 comments:

Sari (saristitching) said...

Ihana kissakuva :)
Harmi, ettei Silk Gardenit riitä.

Nimuel said...

On se nyt ihan kamalaa, joutua ostamaan lisää lankaa. Otan osaa. ;)

Hyvä kamera on ihmisen paras ystävä.

Kati E said...

Uudet lasit. :) Jes!

Ja hauska kissakuva, mä en kyl tajua miten ne voi mennä tolleen.... :DD

Vera said...

Hi,

I made Dibs on Ribs last month for the Knitting Olympics. I made it in medium and used about 8 and a half skiens. It is a short sweater, but fits fine as long as you are in gauge.

It's a well writtem pattern, and I love mine.

Anonymous said...

Paiskaas mua postilla missä on sun lapastoive ja mitat. Mä lupasin sillon ku lähin vetämään vaihtoa, että kukaan ei jää ilman lapasia, että teen ne vaikka ite jos ei muuten onnistu. Mut nyt mun täytyy valitettavasti vähän anoa lisäaikaa, mutsipuolen 50v. lahaj on vielä kesken ja bileet on 23.päivä. Mutta heti kun se on pois puikoilta niin lupaan sulle tumput. Laita samaan meiliin myös sun etanapostiosote, ni saat sitte ruveta hermostuksissa varttoilemaan laatikon kupeella postipekkaa ;)