31.3.06

Se on taas perjantai - It's Friday again

Elämä on taas ollut sellaista matalaliitoa että ei edes kotona ole kunnolla ehtinyt käydä. Jos en ole ollut neulomassa koneella (tiistaina ja torstaina tällä viikolla) niin sitten on tullut tehtyä jotain muuta ja pääasiassa Ullaa. Uusi numero on tulossa huomenna, joten se tarkoittaa sitä että koodiorjilla on ollut kiirettä. Sivujen ulkoasu on tällä kertaa minun ansiotani (tai syytäni, jos ne eivät jotain miellytä). Kicksejä pitää hakea pienimmistäkin asioista joten minua itseäni huvittaa suunnattomasti että sivut ovat hempeän pinkit, kun ns. elävässä elämässä pinkki ei todellakaan ole värini. Nyt hommat ovat jo melkein valmiit, viimeistä silausta vailla.

Kiitoksia mielipiteistä edellisessä postauksessa. Päädyin sitten yleisön (ja itsenikin) suosituksesta malliin 1, pienin muutoksin. Vyötärön yläpuolisista raidoista tuli leveämmät koska kappale ei ole ihan niin symmetrisen näköinen kuin mitä piirsin. Tosin katseltuani itseäni peilistä mietin että vyötärön paikka mallikaavoissa ei tainnut tulla ihan kohdalleen, mutta nyt kun tiedän miten muokkaaminen käytännössä tehdään niin voin hieman säätää kaavoja. Istuvuus kyllä nyt muuten tulee paljon paremmaksi kuin ostovaatteilla.

- -

Life has been so busy lately that I've hardly had time to be at home. If I haven't been practicing my machine knitting skills (on Tuesday and Thursday this week) then I've been doing something else, mainly Ulla. The new issue is coming out tomorrow so it means that us code-slaves have been busy. I did the layout changes and colour theme this time (so blame me if you don't like them). One has to get one's kicks somewhere so it amused me immensely to make the pages pretty pink since pink is not something I would associate with me normally. Now things are almost finished, just final tweaking to be done.

Thanks for the comments/opinions on my last post. I decided, due to public (and my) opinion to do the model 1, with slight modifications. The stripes above the waist became wider because the piece is not as symmetric as I drew. Although after staring at myself in the mirror I think that the waist in my model pattern is not quite where it should be. But now that I know what to do it is easy to modify the pattern. All in all the fit will be much better than with store-bought garments.

- -

Olen siis viettänyt yhden ylimääräisen päivän tällä viikolla neulekoneen kimpussa ja suunnitelmissa on tehdä niin ensi tiistainakin. Ahkerointi on tuottanut tulosta ja nyt on valmiina molemmat etukappaleet hihojen lisäksi (ja juu-uh, toivon että olisin ottanut kameran mukaan). Toiseen etukappaleeseen tuli vain harmillinen kireä kerros, joka näkyy kyllä, minun silmääni ainakin. Suunnitelmissa on purkaa se (onneksi vain osa) ja tehdä uudestaan, jos aikaa riittää. Yritän muistaa ottaa tiistaina kameran mukaan niin on kuviakin! Lisäksi ilmottauduin ennakkoon syksyn kurssille. On se sen verran kivaa että haluan jatkaa.

- -

So I've spent an extra evening this week with the knitting machine and I plan to do so next Tuesday also. My hard work has produced results also and now I have finished both front pieces and sleeves (and I do wish I had taken my camera with me). There is a bothering tight round in one of the front pieces and it is very bad looking, to my eyes at least. I'm planning to rip it (only a part luckily) and re-knit it if I have time. I try to remember to take my camera with me next time so that you can see my progress also. And I signed up for the fall course in advance too. It's so much fun that I do want to continue.

- -

Lisää uutisia neulontarintamalta: sain lapaseni! Jesh! Kuva on kamerassa, ja yritän laittaa sen näkösälle huomenna. Mutta söötit kanervanväriset lapaset valkoisella koristuksella tuli ja mukana oli vielä rosa virkattu kukkanen. Kiitoksia Ilonalle.

- -

More news on the knitting front: I got my mittens from the mitten exhange! Yupee! The photo is still in my camera and I try to post it tomorrow. But I got cute heather-pink mittens with white trimmins and there was also included a rose crocheted flower. Thanks to Ilona.

1 comment:

Anonymous said...

Kiitokset etukäteen Ullasta! Täällä on varmaan lauma tyytyväisiä ihmisiä, kun se aina ilmestyy. Eli kiitolliset terveiset koodiorjille!

Ja kivasti olitte päässeet 'julkimoiksi' Hesarissa tänään.

Tiina