4.1.06

Objects in the rearview mirror may appear smaller than they are

Liivin (Tallinnasta ostetusta langasta) sain siis väkerrettyä valmiiksi ja sehän näyttää ihan hienolta, eikös? Toim. huom. Huomasin vasta kuvan ladattuani että otin kuvan takapuolesta, mutta eihän se haittaa, kaula-aukko on edestä vain vähän syvempi, muuten se on samanlainen.

- -

The vest (made with Tallinn yarn) is finally done and it looks quite nice, doesn't it? Just a note - I noticed after uploading the picture that it is the back side, but that doesn't matter much since the only difference with the front side is that the neck is a bit deeper, that's all.Mutta se on väärin! Jos tarkastellaan asiaa uudestaan "sabluunan" avulla huomataan että liivi mistä piti tulla pieni ja niukka onkin itseasiassa sarjaa leveä kuin ladon ovi. Juupa juu, ribbiosa hämäsi sopivasti ja sen jälkeinen sileä pullautti kappaleen muodottomaksi. Eikä siinä ole kuin noin kolmisen senttiä ylimääräistä molemmilla puolilla. Ilmeisesti luulen olevani isompi kuin olenkaan.

- -

But it is wrong! If we look at the same vest again but with a "sampler" we'll notice that the vest that was supposed to be small and tight is actually more of the order of "made for a whale". Yeah, the rib part got me on the wrong track (it seemed small) and the stockinette after that managed to get the thing out of shape. There's about three sentimeters extra on both sides. Apparently I think I'm bigger than I actually am.Mutta mitäs nyt sitten? Minulla taitaa olla kolme vaihtoehtoa, josta yksi (puretaan) ei oikeastaan tule kuuloonkaan joten kumpi seuraavasta olisi parempi: 1) otetaan ompelukone käyttöön ja tehdään sivusaumat 2) neulotaan koetilkku, kokeillaan sen huopuvuutta ja ehkä huovutetaan koko liivi? Mielipiteitä/kokemusta?

- -

But now what? I think I have three options, the one of which (rib-it) is not really an option for me so which one is better then: 1) use the sewing machine and make side-seams 2) make a swatch, test how it felts and maybe felt the whole vest? Any opinions/experience?

- -

Ja tässä esitteillä tämän vuoden paras kampaukseni. Yritin saada hienoa punasävyä mukaan kuvaan mutta ei se nyt ihan onnistunut. Saas nähdä, tämän ei kuulemma pitäisi muuttua vaaleanpunaiseksi koska kyseessä on tavallinen kestoväri eikä mikään hapettimella ryyditetty raitaväri. Tosin ei sen noin kirkkaaksi olisi pitänyt tulla, joten taidan olla vielä vähän epäilevällä kannalla kun hiukseni taitavat olla vähän omapäiset.

- -

And here's the best haircut of the year. I tried to get the lovely red areas into picture but I didn't quite succeed. We'll see what happens, but I'm told this shouldn't turn pink because its made with normal permanent colours and not with stripe colours with oxidizers. But then again it shouldn't have been that bright so maybe I'll see what happens since my hair seems to have a mind of its own.

6 comments:

Jenni said...

Rohkea pistää liivin ilman sen kummempia mallitilkkuja koneeseen! Ajatuksella: "Katsotaan nyt, voihan tämän antaa siskonkaiman tyttärentyttärelle jos tulee liian pieni"

zeska said...

No, koneeseen vaan on munkin mielipide, se vaan voi sitten kutistua aikas rajustikin, joten kokeile koetilkulla joka on samaa napakkuutta ku liivi itse. Tietty jos koneessa on jokin pikapesuohjelma ei se kutista hirveän nopeasti ja voihan sitä kokeilla käsinkin huovuttaa :)

Niina said...

Juu, idea tässä on että sitä voisi ihan käyttääkin vielä, siis minä eikä joku nukke.

Ajattelin koetilkulla kokeilla jotain villapesuohjelmaa 40 astetta kun on sellainen kutina että tuo lanka huovuttuu tosi hyvin. Sitten voisi katsoa paljonko pitää pidentää olkapääosuutta että kaula-aukko ei olisi ihan kurkussa kiinni.

Susanna said...

Kaula-aukkoa voi muotoilla saksilla jälkikäteen :D

Katja said...

Itse varmaankin yrittäisin käsin huovuttaa sillä mulla on sellainen kutina, että tuo virolainen lanka huopuu aika paljon. Muuten kannatan ehdottomasti mallitilkun tekemistä, jos konehuovutukseen ryhdyt.

MysteryKnitter said...

Hieno kampaus!