1.1.06

Uusi vuosi, uudet kujeet - New year, new tricks

Hyvää uuttavuotta kaikille! Ja kiitokset kannustavista kommenteista. Voi olla että palailen asiaan jahka ensin selvittelen mikä käsiäni vaivaa. Mutta parin viikon neuletauko on ainakin tehnyt hyvää, sekä käsille että ihan omalle päällekin. Neulojana kun olen sellainen että lopputulos pitäisi olla heti nähtävillä ja homma rupesi muistuttamaan enemmän suorittamista kuin harrastusta. Mutta nyt päässä pyörii ideoita neuletakista, siitä täydellisestä ja ihanasta sellaisesta jota pitäisi päästä toteuttamaan heti paikalla. Ehkä kuitenkin tarvitsen jotain konkreettisempaa ja neulekirjojen ja lehtien selailua ennenkuin rupean heilumaan puikkojen kanssa.

- -

Happy new year for everyone! And thank you for the supporting comments. I may get back on some people after I find out what the matter is with my hands. But a couple of week's knitting break has done good, for my hands and for me also. I'm the type of knitter who likes the end result more than the actual journey so I feel like I have to have things finished now if not sooner and the thing started to feel more like a chore than a hobby. But now my head is filled with ideas about a cardi, the perfect and just right that I should start making right now. Perhaps I need something a bit more concrete first and time to go over some of my knitting books and magazines before I let loose with the needles.

- -

Eräs asia joka viime vuoden aikana on ottanut pannuun useammankin kuin kerran on se että kirjoille (ja neulelehdille) ei tässä talossa ole tarpeeksi tilaa. Kirjoja on pinoissa olohuoneessa kirjahyllyn päällä, makuuhuoneessa sängyn vieressä, useammassa kerroksessa olemassaolevissa kahdessa kirjahyllyssä ja epämääräisinä kasoina siellä, täällä. Mutta nyt asiaan on tulossa parannus! Kävimme torstaina Lundiassa tuhlaamassa pienen omaisuuden (tai no, ei me vielä mitään olla maksettu) ja 20. päivän jälkeen täällä pitäisi olla uudenlainen palapeli. Lopputuloksena pitäisi olla tilaa kirjoille ja kahdelle tietokoneelle. Jesh, jo oli aikakin.

- -

One thing that has bugged me during the last year more than once has been the fact that there is simply not enough room in this house for books (and knitting magazines). There are books piled on top of the livingroom cabinet, on the bedroom floor and in two layers in the existing two bookcases and, well, it seems like we have books practically everywhere. But now there's going to be an improvement! On Thursday we went and spent a small fortune (well, we haven't paid it yet) on some bookcases and after 20th there should be a new kind of puzzle here. And after assembly we should have enough room for books and two computers. Yesh, it was about time.

- -

Mutta koska oloni on tuntunut tänään hieman raihnaiselta - liukastuin eilen oikein kunnolla ja kipeän reiden lisäksi tuntuu siltä että olen reväyttänyt vielä jotain lihaksiakin - en esittelekään lupaamaani liivintekelettä vaan viimeisimmät lankaostokset. Marjut ja minä tilasimme lankaa Seasonstorelta. Paketin tulo kesti älyttömän kauan ja juuri kun olin menettämässä hermot niin se tulikin. Laatikko oli peloittavan kokoinen mutta lankamäärä ei onneksi ollutkaan niin suuri, se oli vain puolillaan lankaa. Minulle tuli kuvassa näkyvä petroolinsininen Tusshena ja värikkäitä ja mustia Silana-keriä. Kun en sitten osannut päättää väriä niin tilasin yhden kerän oranssia, magentaa, petroolia ja kiiviä ja loput mustaa. Silana on kyllä aivan syötävän ihanan pehmeää (70% merinoa, 30% silkkiä) ja siinä on silkkinen kiilto. Täydellistä.But because I've been feeling a bit under the weather today - I slipped and fell quite spectacularly last night and on top of a bruised thigh I feel like I've sprained some muscles - I won't show you a picture of the finished vest like I promised. Instead you'll get a photo of my latest yarn purchase. Marjut and I ordered yarn from Seasonstore. The packet took ages to get here and just as I was about to loose my patience it got here. The box was alarmingly large but the amount of yarn wasn't so huge, it was about half full. I ordered the petrol Tusshena show in the box and also different colours of Silana. I couldn't decide on the colour so I ordered one ball of orange, magenta, petrol and kiwi each and the rest in black. The Silana is a very lovely yarn, all soft (70% merino wool, 30% silk) and with a lovely silky sheen. Perfect.

2 comments:

joko said...

onpas ihanan värinen tuo tusshena! minäkin kävin lundialla viime viikolla, torstaina itseasiassa. tällä kertaa ei mennyt sitä pientä omaisuutta kun piti ostaa vain yksi hylly ja lasiovet. tällä viikolla siellä onkin sitten kallistunut hinnat.

Anonymous said...

Minunkin silmääni hivelöi tusshenan väri!