15.10.04

Takaisin lepakkoluolaan - Back to the Bat Caves

No, nyt sain hihan valmiiksi...ja innokkaana pistelin nuppineuloilla kasaan tänastisen tekeleen. Ja tulin siihen tulokseen että neuleen suunnittelijan on täytynyt nauttia muutakin kuin kansansuosiota. Siis, korkeus helmasta kainaloon on vain kuusitoista senttiä. Siis 16 cm! Ja kuvassa korkealta näyttävä kaulus ei todellisuudessa ole sellainen. Päälle laitettuna takintekele muistutti enemmänkin lepakkopukua kuin mitään takkia. Ja ei, kyseessä ei ole ohje kultaiselta 80-luvulta ja kyllä, kappaleet ovat juuri ohjeen mukaisia. Mitat täsmäävät ja niin edelleen. Joko kyseessä on pahemmanlaatuinen painovirhe (joka tosin toistuu monessa paikassa) tai...noh, olkoon. Ei se tältä siinä kuvassa näyttänyt! Olen kyllä sitä mieltä että lepakkohihojen aika on auttamattomasti ohi ja hyvä niin. Taitaa sittenkin tulla purkamishommia.

I finally finished the first sleeve of my alpaca cardigan. I pinned the thing together and tried it on and...I have to say that whoever designed this thing had eaten the wrong mushrooms or something. The distance from the hem to the armpit is only sixteen centimeters. That is 16 cm! And although the collar looks a bit "high", it's actually supposed to end around the collar bones. Meaning that the sleeve is huuuuuge. And the cardigan looked more like a kid's Halloween bat costume than a respectable cardigan. And no, the pattern isn't from the 80's when such sleeves were THE thing and yes, the parts are exactly as they should be according to the pattern. Either there is a serious typing error here (that is repeated in multiple places) or...well...I don't even want to think about the alternative. But it did not look like that in the picture! Anyway, I think that the time for those kind of wide sleeves (we called them bat sleeves in Finnish, do they have a name in English, anyone?) is over, thank god. So it's back to the Bat Caves for this cardigan. I hate frogging!

2 comments:

Anonymous said...

Eiiii.... Mutta lepakkohihat ovat palaamassa! (Lähteet: Novitan euron vihko, jossa lepakkohihainen paita 7 Veljeksestä ja uudehko Verena - eikös me selattu sitä joskus Prismassa?)

Holy sleeve, Batman! Bang! Kapow! :)

Niina said...

Holy guacamole, Batman!

Juu, niin näyttivät lepakkohihat tulleen muotiin. En kyllä vieläkään niistä pidä. Mutta kun ohje oli kuitenkin 90-luvun loppupuolelta (vai oisko ollut ihan 2000-luvun alusta) ja villatakki näytti ihan normaalilta noin kuvasta katsottuna :-(

Noh, nythän sitten voin tehdä siitä sen kaulaliinan :-D