19.7.08

Taiteen virtaa - And the art was flowing

Ensin menin Kotkaan käymään vanhempien luona. Sitten siellä oli näitä posliinijuttuja jotka muistuttivat minusta ihmisiä hatuissa. Sitten, menimme kauppaan ja ostimme hiukan maalia ja rupesimme hommiin (minä ja äitini).


First, I went to Kotka to visit my parents. Then, there were these porcelain things that I said looked like men in hats. So, to a store we went and paint we brought and started cracking (my Mom and me that is).

- -

Ja katso, ne heräsivät henkiin. Syntyi arvoisa kuninkaallinen perhe, isä ruhtinas Nikolai, äiti Aleksandra ja tytär Elena (noin lähellä itärajaa tulee ehdottomasti vain Venäläisiä hahmoja).

Lo, and behold, they came alive. There's a royal family, Father Nikolaj, Mother Alexandra and daughter Elena (that close to the eastern border what else could they be than Russians).

- -

Paitsi että Elena on ilmiselvästi Prinsessa Leian blondi pikkusisko.


Except that Elena is obviously Princess Leia's blond kid sister.

- -


Heillä on tietysti oma kirkonmiehensä, piispa Leo.


And they have their own religious leader, bishop Leo.

- -

Ja kamarineito Katariina ja hovikissa Koshka.

And lady-in-waiting Katariina and court cat Koshka.

- -

Ja uskolliset alamaiset, maanviljelijä Ivan ja hänen vaimonsa Anna.

And loyal subjects, farmer Ivan and his wife Anna.

- -

Ja takapuolelta koska pidin huivista.


And from the backside because I liked the scarf.

- -

On myös hajakatseinen vartiosotilas Boris, kilpineen ja tapparoineen, mutta hänestä ei valitettavasti tullut kunnon kuvaa, mukanani kun oli vain kamerakännykkä. Parin viikon päästä voisin ottaa parempia kuvia.

Kyseessä oli yhteisyritys, itse tein kuninkaallisen perheen, kissan ja kamarineidon ja äitini loput (paitsi tein Ivanin pään). Ei liene epäselvää kumpi on perheen taiteilija...mutta hänellä onkin kokemusta posliininmaalauksen saralta vuodesta -73 lähtien. Mutta hauskaa meillä oli.

- -

There is also a shifty-eyed guard Boris, with his shield and axe but unfortunately I didn't get a good enough photo of him for I only had my camera phone with me. In a couple of weeks I'll be able to get better shots.

It was a joint effort, I produced the royal family, cat and the lady-in-waiting and my Mother did the rest (except I made Ivan's head). It's safe to say there's no question who's the artist in our family...but then again she's been painting porceline from -73.

- -

Mutta, asiaan liittyen haluaisinkin julistaa kilpailun avatuksi: mihin näitä on käytetty ennenkuin saimme taiteellisen inspiraation? Jos et tiedä niin voit arvata, oikeiden vastausten puutteessa mielikuvituksellisin saa palkinnon. Voittajalle lähtee todennäköisesti jotain varastoista. Vastausaikaa on ensi viikon keskiviikkoon, eli arvailemaan vain.

Tietoja: kappaleet ovat siis posliinia, noin 10-15cm korkeita (useampaa kokoa) ja toiset oli tehnyt kotoinen Arabiamme ja toiset olivat leimalla F (jos tiedät mikä tehdas niin tieto olisi kiva).

- -

But, concerning the matter I'd like to open a competition: what were these before we got our artistic inspiration? If you do not know you can guess for if there's no right answers the most imaginative one gets the price that will probably be something from the stash. Competition ends next Wednesday so hurry up.

Some info: they're made of porcelain and about 10-15 cm tall (several sizes), others were made by our Finnish Arabia and others were stamped by F (which I don't know what it is but if you do I'd appreciate if you'd let me know).
20 comments:

kramox said...

mummin kans on noiden kans askarreltu kans ja en ainakin oli sähkötolppien päästä. en sitten tiiä mitä ne siellä on tehny mutta sieltä ne tuli :D

Villasatu said...

minäkin olisin arvannut että sähkötolpan eristeitä ne ovat olleet entisessä elämässään. Hilpeitä otuksia saitte aikaan niistä :-)

muoriska said...

Tarkoituksella en peesaa, mutta tosiaan ovat keraamisia eristeitä joita on käytetty lähinnä sähköjohtojen eristämiseen tolpista.

Jotkut ovat tehneet niistä hauskoja nuppineulatyynyjäkin, laittamalla sen tyynyosan sienen hatun malliseksi.

Upeita maalauksia, täytyy myöntää.

JohannaL said...

Upeita, mahtava muodonmuutos!

Hansu said...

Eikös nuo olen niitä juttuja, joita on käytetty vanhoissa sähköpaaluissa siellä päässä eristeenä kait. Sähköpaalut on vaihdettu niin nuita ei enää tarvita.Mennyttä aikaa.

TeSa said...

Sähkötolppien eristenupit on hyödynnetty hauskasti. Mahtava idea!

Anonymous said...

Sähkötolppien eristimiä!
Joita on kierrätetty posliinimaalaajien iloksi.
Kun johdot on upotettu maahan on eristimistä tullu tarpeettomia.
Sirpa

Makepeace75 said...

Juu, muinaisia eristenuppejahan ne ovat. Enää ei sähkötolpissa noita näe, mutta kirppareilla joskus. Hauska idea, erityisesti tykkään noista maalaisista. :o)

Lape said...

sähkötolppien eristenuppeja, hauska idea mulle tuli kyl munakupit niist mieleen ....? Hauskoja ukko ja akkoja ;)

teisa said...

Sähköpylväissä oli tällaisia eristeitä ennen vanhaan.

Jonna said...

Joo, sähköpylväissä tuollaisia on ennen ollut.

Komea perhe.

Anonymous said...

Mieleen tuli pöydällä olevat fiinien pitojen plaseerauskorttitelineet, mutta antamasi korkeus oli siihen liian korkea;)

Anonymous said...

Sähköisten avojohtolinjojen johdin eristeitä.
Itse olin hajulla, mutta armas puolisoni (alan miehiä) osasi kertoa ihan virallisemman termin.
F merkin valmistajatehtaasta ei valitettavasti ole tietoa.
Meg

Miia-Rebekka said...

Olisin arvannu, että tupakanpidike, siis sellainen, johon palavan tupakan voi jättää, jos täytyy vaikka juosta puhelimeen.

Sitten luin muiden vastaukset ja alkoi hävettää. Kaikki muut tietää paitsi minä.

Pami said...

Aivan ihania!

Meidänkin romukätköistä saattaisi löytyä noita, kun muutamia sähköpylväitä on poistettu käytöstä... Pitääkin kaivella kätköt, kunhan säät vähän paranee...

Anonymous said...

Tää tuli nyt sitten peesailemaan muita... ;) Hienoja olette maalailleet. Mihinkäs aiotte nuo laittaa esille?

san said...

Tulipa hienoja! Näen ne silmissäni puutalon kuistin ikkunoilla katselemassa puutarhaan :D

Niina said...

Kiitoksia kommenteista, alunperin nuo olivat valkoisina koristamassa äitini etupihan kukkapenkkiä ja tarkoitus oli laittaa ne sinne maalauksen jälkeenkin. Mutta epäilen että äitini pitää ne sisätiloissa.

berlinBat said...

Mäkin peesaan tolppa-asiassa.. Mutta hieno on muodonmuutos!

Anonymous said...

ne oli yleisempiä puhelinlinjojen eristeinä,juuri tämä malli.Hienoja olitte maalanneet,itse maalailin ja askartelin niistä joulumuoreja ja -ukkoja!