4.11.07

Takaisin alkuun - Back to the beginning

Yritin ottaa parempia kuvia kirjoneulehihasta päivänvalossa siinä sen ihmeemmin onnistumatta. Punaisen ja vihreän yhdistelmä ei taida olla oikein paras mahdollinen, punainen korostuu liikaa ja vihreä jää aika haaleaksi vaikka sitä kuinka photoshoppailisi. Mutta kyllä tämä nyt paremmalta näyttää kuin se viimekertainen kuva, ei tule ihan niin 80-luku mieleen, vaikka vihreän pitäisikin olla enemmän kiiviä kuin miltä tässä näyttää.

I tried to take better photos of my fair-isle sleeve outside but I didn't have much luck. I think the combination of green and red is too much for my poor camera. The red is oversaturated and the green comes out as wishy-washy no matter how much I photoshop. But I still think that this is better than the previous photo, much less reminding me of the 80's even though the green is more kiwi in real life.

- -

Tässä vielä kuva takapuolesta. Aika siisti, vaikka itse sanonkin.


And here's the backside. Quite neat, I'd say.

- -

Neulon tänään toisen hihan, sen yksivärisen. Sen jälkeen höyryttelin molemmat, siis valmiin hihan ja tekeillä olevan kirjoneulehihan. Ikävä kyllä asia ei siitä miksikään muuttunut vaikka käytinkin silitysrautaa aika rankasti. Se on liian tiukkaa, tuo kirjoneule siis. Eipä tule kaveria toiselle hihalle tästä, ei. Pakko on aloittaa uudestaan. En heittänyt edes kauheita itkupotkuraivareita kun huomasin asian koska olin sitä vähän uumoillut jo. Mittailin tiheyksiä ja totesin että ne eivät vastaa ohjetta mutta toiveikkaasti ajattelin että jälkikäsittely muuttaisi asiaa. Kyllähän se toimikin jonkin verran mutta ei tarpeeksi. Ja koska en kuitenkaan halua toista hihaa mallia makkarankuori niin on pakko aloittaa alusta. Neulekoneen hyväksikäyttö vaatisi aika tavalla uudelleenmuokkausta tuolle kiemuraraidalle, koska oma koneeni suoriutuu vain 24 silmukan leveistä kuvioista. Eli käsin siis on tehtävä, mutta nyt voisin tehdä hihan pyörönä niin ei tarvitse tehdä niitä nurjia kerroksia ennenkuin hihapyöriön kohdalla.

- -

I knitted the other sleeve today, the all black one. After which I steamed both, the finished and the fair-isle sleeve. Sadly matters stayed the same even though I did use the iron quite enthusiastically. It is too tight, the fair-isle one that is. Not a good match for the other one. So I have to start again. I didn't even throw that much of a hissy fit after I discovered the truth for I had been fearing it for a while. I had been measuring the sleeve and it did seem a bit on the narrow and small side but I hopefully thought that steaming would do the trick. And it did help some but not enough. But I do not want a sleeve that is too tight and so back to the beginning it is. Can't even use the machine for I'd have to re-design a part of the pattern, my machine can only cope with patterns that are 24 stitches wide. So hand-knitting it is but now I think I'll make the sleeve in the round so I can avoid doing the purl rounds for as long as possible.

- -

Ja vielä viimeiseksi kissakuva. Naureskelin otukselle yksi ilta kun se ei näyttänyt kauheasti häiriintyvän päähän laitetusta nauhasta. Jep, kauhea omistaja kiusaa viatonta luontokappaletta ja nauraa vielä päälle. Muttakun se oli niin hauskan näköistä...


And now a cat-photo. I laughed at the furry thing the other night when she didn't seem to mind the thread I put on her. Yep, the horrible owner teases the innocent creature and laughs. But it looked so funny...

3 comments:

Anonymous said...

Hei. Voisitko kokeilla kuitenkin koneella. Tuon kiemuran verran voisi siirtää neulat käsin kirjoneuleasentoon. Hidasta muttei mahdotonta, jos muut kuvion osat saisit jaolliseksi tuohon 24 silmukkajakoon. Reikäkorttikone sinulla varmaankin on. Koko puseroahan ei kyllä viitsi neuloa koneellakaan neuloja käsin siirtämällä.

Niina said...

Villanne: joo, tuota sietää miettiä. Toisaalta pidän ajatuksesta neuloa käsin sentään jotain tuohon puseroon ja kirjoneuleharjoittelu on ihan mukavaa.

Newly Knitting said...

Sweetie, Kitty...

Thank you for showing the back of the sleeve....my newlyknitting self is still VERY intimidated! =)

I heard about the school shooting in Finland today....was this anywhere near you?

YOur YSP 11