27.10.07

Värileikkiä - Playing with colours

Aloittelin pari kertaa kirjoneulehihaa, mutta en oikein ollut tyytyväinen väreihin. Kun en ostanut lankoja tätä työtä varten, niin värimaailma on hiukan rajoitettu ja koska värit ovat aika...ärhäköitä, niin ei niitä nyt voi ihan miten tahansa sekoitella. Siispä leikiskelin hiukan photoshopin kanssa. Näissä värit ovat hiukan luonnollista vaisummat, mutta kyllä niistä idean saa. Ja muu osa puseroahan oli siis mustaa.

- -

I started the fair-isle sleeve a couple of times but I was not happy with my colour combinations. Since I did not buy the yarn for this sweater in mind my choises are a bit limited and since the colours themselves are quite...feisty, they can't be combined every which way. So I played a bit with photoshop. In these pictures the colours are a bit dimmer than in real life but you get the idea. And the rest of the sweater is black.

- -

Vaihtoehto 1: musta pohja jossa magentaa ja petroolia raitoina, lime kontrastivärinä.

Option 1: black background with magenta and teal stripes, contrast colour lime.

- -

Vaihtoehto 2: mustalla vieläkin mutta kontrastivärinä petrooli.

Option 2: still on black but the contrast colour is teal.

- -

Vaihtoehto 3: petroolilla pohjalla, kontrastivärinä musta.

Option 3: background teal with black as a contrast colour.

- -

Kaikkia väriyhdistelmiä en kokeillut, koska neuloin pienet alut sekä limen että magentan kanssa ja totesin että en halua niitä kumpaakaan niin isoina pintoina näiden värien kanssa. Väriyhdistelmät eivät vain toimineet. En nyt suoraan osaa sanoa suosikkiani näistä. Ehkä tuo ykkönen...siinä ainakin sen limen ja magentan yhdistelmä olisi aika silmiinpistävä, mutta ei välttämättä paha. Mitä mieltä olette?

- -

I did not try all the colour combinations because I knitted a bit with both lime and magenta as background colours and I came to the conclusion that I do not want those as such large colour areas with these colour choises. The combinations just didn't work. I can't tell my favourite from these. Maybe option 1...there the combination with lime and magenta is quite eye-catching but not necessarily in a bad way. What do you think?

- -

Ja asiasta viidenteen...armas äitini oli tilannut minulle postimyyntiluettelon kuvaston. En ollut tiedosta kovinkaan mielissäni sillä olen onnistunut pääsemään suhteellisen hyvin eroon lähes kaikista kuvastoisa. Ja tämä kuulosti jo nimeltänsäkin epäilyttävältä, Klingel. Se kuulostaa epäilyttävästi saksalaiselta ja no, miten sen nyt sanoisi kauniisti, saksalaiset eivät kyllä ole tulleet kuuluisaksi trendikkäillä muotisuunnittelijoillaan. Nyt se sitten tuli. Ja erehdyin eilen selaamaan sen läpi. Ja sitä kauhua, mietin jo hetken pitäisikö kaivaa silmät lusikalla pois päästä ja pestä ne saippualla että saisi ne puhtaaksi. Keinokuitua...keinokuitua...kuminauhavyötäröllisiä housuja...glitteriä ja strasseja...rimpsuja ja brodeerattuja kukkasia...ja tietenkin, saksalaista alkuperää kun on, niin pakkohan siellä oli olla se talonpoikaistyylinen (dirndl) mekko. En kyllä ymmärrä yhtään mitä äitini ajatteli. Kuvasto jossa on enemmän kuin neljä sivua muotoilevia alusvaatteita ja missä ulkoilupukua kuvataan tyylikkääksi ja siinä on strasseja ei ehkä ensisilmäyksellä luulisi minun tyylisekseni. Rakastan äitiäni mutta välillä hiukan hänen ajatusmaailmansa ihmetyttää. Luulen että hän vieläkin on sitä mieltä että vaaleanpunainen on lempivärini.

- -

And on another matter...my dear Mother had ordered me a mail-order catalogue. Well, I wasn't pleased about it to say the least since I've managed to get rid of almost all of them. And this sounded so suspicios to begin with, it's called Klingel. It sounded suspiciously German and let's face it, they're not known for their haute-couture. Now it came. And I made the mistake of looking through it yesterday. And the horror! I felt like I had to gauge my eyes out with a spoon and wash them with soap to get the images out. Polyester... and more polyester...glitter...lace...trousers with elastic waist and of course the oblicatory dirndl-style dress. I can't even imagine what my mom was thinking. A catalogue with more than four pages of body-forming underwear and where comfort is more important than style and where a sweat suit is depicted as stylish and has glittery bits on it, well, does it sound like me? I do love my mom but I sometimes wonder what she thinks. I think she's still of the opinion that I love pink.11 comments:

Marja A said...

Tykkäsin eniten vaihtoehtosta 2.

Anonymous said...

Mun silmiin ykkösvaihtoehto näyttää parhaalta.

Pinja said...

En osaa päättää 1. ja 3. välillä, molemmat näyttää hyvältä. :)

Carita said...

Minä tykkään eniten kolmosvaihtoehdosta.

Newly Knitting said...

Even at 40, my mom still sends me things that are so UNLIKE me! It's a "mom thing."

I can't begin to get my mind around actually knitting Fair Isle yet (I haven't finished my first pair of socks yet!). I'm very impressed!

I too like Number 1 the best...my second choice is Number 2~

Anonymous said...

Minuun iski tuo kakkonen.

särmä said...

Ääni kakkoselle.

Kati E said...

Mä tykkäsin kolmosesta (itselleni!) mut sulle valitsisin ehdottomasti ykkösen!

Anonymous said...

Mun mielestä kakkonen on paras vaihtoehto!

nanna said...

Hmm... kaikki kivoja. Kolmonen on mun ehdoton lemppari, varsinkin jos itselle valitsisin, mutta luulisin, että sinun ideaan ykkönen on kaikkein paras.

Anonymous said...

Ehdottomasti ykkönen!