12.8.07

Ehkä ei traumoja tänä kesäyönä - Maybe no traumas in this summer night

Ajattelin aloittaa uudet sukat Sockapalooza-tyylillä kun on vielä asiat tuoreessa muistissa. Valitsin nyt langaksi hieman ohuempaa, Opalin handpainted Sommernacthstraum-lankaa. Traumoja meinasikin tulla, sillä lanka on todella ihastuttavaa kerällä, mutta ei niin kaunista neulottuna, ainakin jos hiukan surffailee kuvia netistä. No, jotkut tykkää, mutta minä en. Pätkärääkättyjen ominaisuuksista siis. Päätin että tästä langasta ei tule sileitä sukkia, eli jotain pientä kuviota tarvitsee mutta lanka on kuitenkin aika tummaa joten ei mitään kauhean monimutkaista. Näistä kuitenkin näyttää tulevan ihan kivat, ehkä olen onnistunut keksimään mallin joka ei aiheuta läikittymistä tai siksak-kuvioita.


I thought I'd start a new pair of socks similar to the ones I sent to my sockapalooza-pal. I chose a bit thinner yarn this time, Opal's handpainted in Sommernichtstraum colourway (Mid summer night's dream). I've been closer to becoming traumatized with this yarn too, for the colours are really lovely but what I've seen on the net it shows all the typical troubles one might expect from a variegated yarn: pooling and zig-zagging. Well, some like them but I do not. So no plain vanilla sock pattern for this yarn, thank you. But the yarn is quite dark so anything too complicated is useless for it does not show. But so far so good. It seems I've come up with a pattern that doesn't show any ugliness so far.

- -

Taloon tuli uusi jäsen: litteä näyttö. Se on aika iso ja kiva, tosin mitä nyt kissa eilen yöllä surffaillesani yritti normaaliin tapaan hypätä loikoilemaan monitorin päälle. Ei oikein enää onnistu, ei meidän 3.3 kiloinen rääpäleemmekään sentään pysy parin sentin kaitaleella. Niinpä monitori sanoi mukkelismakkelis ja kissa juoksi samantien pois ja jätti kiihdytysjälkiä työpöytään. Ehkäpä se ei enää yritä sitä uudestaan.

We got a new addition to the household: a flat screen monitor. It is quite big and nice, though last night while I was surfing the cat tried to jump on the monitor as usual. Not doable anymore, for even our 3.3 kg kittycat does not manage to lie comfortably (or uncomfortably) on a strip couple of centimeters wide so the monitor did a falling act and the cat did a vanishing act leaving acceleration marks on the desk. Maybe she won't try that again.

- -

Ja näitä on näkynyt viime aikoina paljon, joten sainpa minäkin omani, Marjutilta. Yritän miettiä kenellä suosikeistani tätä ei vielä ole, ja mieleen tulee Tikru, Nanna ja Midori.

And these have been seen a lot lately so I got mine too, from Marjut. I'm trying to think who of my favourites still does not have this and I thought of Tikru, Nanna and Midori.

2 comments:

Anonymous said...

Menin ostamaan aikanaan kaksi vyyhteä tuota samaista kesäyölankaa, mutta järkytyin aloitettuani sukkia siitä. Muistin langan olemassaolon tämän postauksesi myötä, ehkä kokeilen tahtoisiko se huiviksi. Riittävän leveässä kappaleessa pätkärääkkäys ei ehkä näytä aivan niin karmaisevalta.

Sukanalkusi näyttää kyllä paljon paremmalta kuin mikään mitä minä yritin :)

Kollikissat muuttivat meille perheestä, jossa ne olivat kaiketi tottuneet lepäilemään kuvaputkinäyttöjen päällä - meikän iMac on päältä noin viisi senttiä leveä, ja sinne piti silti yrittää... Voi kissan logiikkaa.

Kati E said...

*hah* Mä täällä repeilen tuolle teidän kissalle. Viime aikoina olen kuullut useammalta kissanomistajalta erittäin hauskoja juttuja! ;))

Vois hankkia oman koomikon (=kissan) jos ei olis allerginen. :S