4.2.07

Turinaa puikoista - Talking about Options

Neule on edennyt. Woo! Konfetteja ja torvisoittoa! Fanfaareja! Serpentiinejä ja ilmapalloja!

Ehkä jotain taustatietojakin, eli tulossa on Gathering Intentions Fiona Ellisin kirjasta Inspired Cable Knits. Kuvia voi katsella vaikka täältä ja GI on se sininen paita missä on i-cordia. Lankana minulla on oranssi Jaeger Shetland Aran ja puikkoina Knitpicksin Optionsit. Paita etenee hyvää vauhtia ja vaikka palmikkoja on, niin ne ovat max. 2x2-kääntöjä niin apupuikkoakaan ei tarvitse. Täytyy myöntää että kokeilin pari kertaa sitä "tiputetaan silmukat puikolta ja poimitaan ne"-apupuikotonta toimintaa mutta ei se minulla toiminut. Silmukoiden tiputtaminen on vaan niin - väärin. Joten teen sen omalla tavallani ja se on toiminut hyvin aiemmin ja toimii nytkin.


The knit has progressed. Woo! Confetties and hornblowing! Fanfares! Serpentines and balloons!

As for the details, this is Gathering Intentions from Fiona Ellis' book Inspired Cable Knits. You can view pictures from the book for example here. GI is the blue one with i-cords. My yarn is orange Jaeger Shetland Aran and I'm using needles from my Options set. The sweater is progressing nicely and even though there's cables they're at most 2x2 crossings so it is easy to do without a cable needle. I have to say I did try the "correct" way of doing it, you know, dropping the sitches and then picking them up but I never really got it. Dropping stitches is just so - wrong. So I'm doing it my way and it works nicely.

- -

Ja niistä puikoista...no, nyt kun olen neulonut niillä jo melkein puolet takaosasta (todellisuus on edennyt yo. kuvasta edemmäksi) niin voisin niistä jotain mielipiteitä kertoa.

Ensinnäkin, kärjet ovat hieman terävämmät kuin Addeissa. Tästä kuvasta sitä ei kauhean hyvin näe, kyseessä on joku pieni koko (4 mm tai niillä main). Ylempi on Addi.


And about them needles. Since I've knitted almost half of a back piece with them (the knit has progressed beyond the first photo by now) I feel I have sufficient experience to tell you more about them.

First, the tips are a bit sharper than Addi's. The above photo may not show that too well since it's a small size (around 4 mm or so). The upper ones are Addis.

- -

Ehkä tästä näkee paremmin? Neuloessa eron kyllä huomaa ja luulisin että sillä on todella paljon merkitystä pitsineuleissa.

Maybe this shows it a bit clearer? You notice the difference while knitting and I'd guess it really has an impact when knitting lace.

- -

Kaapeli on ihan ok. Jäykähkö mutta ei kuitenkaan jää kiemuralle vaikka sitä säilyttää niin. Ei parhaiden Addien veroisia, mutta minulla on niitä parilla eri kaapelilla, jäykällä ja joustavalla ja Optionsin kaapeli on jossain siinä välillä. Liitoskohta on todella sileä ja siinä ei ole mitään ongelmia langanjuoksevuuden kannalta. Mutta kannattaa kiristää kunnolla sillä mukana tulevalla kiristysjutulla (rautalanganpätkä) tai jollakin muulla sopivalla sillä tein mallitilkkuja siten että olin kiristänyt toisen liitoksen kunnolla ja toisen vain sormilla. Sain pari kertaa tiukentaa kun puikko lähti aukeamaan.

Perussetin mukana tulee jokunen kappale puikkojen päähän ruuvattavia tappeja. Niillä puikoista saa aikaan suorat puikot - jos nyt joku pitää lörpistä puikoista - mutta myös kätevät stopparit jos päät tarvitsee irroittaa kesken työtä (kuka nyt moista tekisi...). Mutta jos aikoo säilytellä kappaleita näin niin kannattaa ostaa satsi koonmerkitsijöitä, eli muoviläpysköitä missä on merkitty puikkojen koot sekä US että mm-numeroilla. Hyödyttää myöhemmin kun tietää minkä kokoisilla puikoilla pitäisi jatkaa. Nämä eivät siis sisälly perussettiin.
The cable is quite ok. A bit stiff but does not have any coiling tendencies. Not as good as the one on the best Addis but since I have ones that aren't so good I'd say Options are somewhere in between. The join is really smooth and there's no danger of snagging stitches. But one has to tighten the join properly with the tightening thingy (or something else suitable) otherwise it may come loose. I knitted a few swatches with one join tightened with the thingy and one with fingers and I had to re-tighten a couple of times. Now I haven't had any problems (tightened properly).

With the basic set you get a couple of cable endings that can be screwed on. You can either have sort of straight needles (if you like sloppy ones) or you can use them to store the stitches on the cable in case you need to take the needles off for some reason (why, can't think of no reason for that, no, really not). But in case this happens I recommend buying a set of needle size markers. That is round plastic things with needle sizes in both US and mm on them. Otherwise it may be a bit difficult to remember which size to continue with.

- -

Mutta hyvä ostos, ei voi muuta sanoa. Harmi että Knitpicks ei toimita Suomeen.

- -

But a good buy, recommend higly. It's just too bad Knitpicks doesn't deliver outside of the US.


3 comments:

muoriska said...

Jess.. kiitos infosta.. nyt pitää nakittaa pikkuveljeä.. hänkun asuu tästä kuusta lähtien jenkkilässä :)

Kati E said...

Ihana oranssi paita tulossa! Ja tod harmi, että Knitpicks ei toimita Suomeen. :(

Anonymous said...

Jos joskut intoudut harmaasta puserosta, jossa ranteissa ja helmassa on nauhat olisin kiinnotunut käännöksestä. Vaikkapa korvausta vastaan. Kielitaitoni ei riitä englanniksi nelomiseen, ush joskus suomekielen taitonikin on koetuksella. Tuo harmaa palmikkoneule on aivan näköiseni, jospa itselleni tekisin vihdoinkin jotain, vaikka tiedä sitä nujertuuko syöpä. Osaatko neuvoa pyöröpuikko asiassa. Minun käteeni tavallisten pyöröjenpuikko puikko osa on liian lyhyt, en saa kunnon otetta. Kämmenen ulkosivu alkaa vetää suonta, suorat puikot ovat ok. Sivuni osoite http://salomea.vuodatus.net/