5.6.06

Huh!

Rankkaa on, enkä vielä ole päässyt edes neulonta-asteelle. Tänään se sitten vihdoinkin tuli, se neulekone. Pöytä olikin aika kookas ja vaati sen vuoksi uudelleenjärjestelyjä olohuoneessa. Aikani äherrettyäni pääsin sitten vihdoin kokoamaan itse konetta ja täytyy sanoa että ei se ole helppoa, ei. Vaikka diplomi-insinööri olenkin, niin silti käyttöohjeiden seuraaminen on todella vaikeata. Ne kun ovat täysin hämärät ja täynnä muka-suomea. Mutta eipä tänäänkään tarvinnut punttisalille mennä kun painavien metallihärveleiden ja pikkuhuonekalujen kantamisesta tulee ihan tarpeeksi hiki. Mieskin kun on jossain illanvietossa vielä. Näinköhän pääsen tänään edes kokeilemaan mokomaa... Vaan täytynee mennä jatkamaan kokoamista! Pitäisi tuota olohuoneen kaaostakin saada vähemmäksi.It's hard and I haven't even got to the knitting part yet. It finally arrived today, my knitting machine. The table was bigger than I anticipated and some re-arranging of furniture was required. After moving things around I finally got to the assembly-part and I must say it is not easy. Even though I have a Master's degree in electrical engineering I find following the user's manual really hard. They are really unclear and full of mock-Finnish. But I didn't have to go to the gym today, dragging all those heavy metal pieces around sure gave me a good sweat. The man is away at some function this evening. I wonder if I get to try the thing out today or if I'm too tired... But I best go continue so I can have some order back into the living room.

10 comments:

Arteeni said...

Hahaa, sinä olet saanut oman orjan!!

kuka lie said...

Onnea uudelle The Koneelle!
Minkä merkkinen? Mun vasti-ikää ostamani kone näyttää kovasti samanlaiselta (paitsi, että sitä ei ole kukaan vielä kasannut..).

Niina said...

Knitmaster Empiral 323
En tiedä kuinka vanha...käyttöohjeet on ainakin tosi vanhan (ja huonon) oloiset.

Niina said...

Ja tällä hetkellä musta kyllä tuntuu että mä olen se orja...mutta sain tehtyä ekan mallitilkun! Ja kelkka ei juuttunut kuin kaksi kertaa! Joku jolla olis samankaltainen kone (tai Silver Reed) vois kyllä kertoa mulle että eikö todellakaan tartte käyttää painoja normaalineulonnassa? Mä kyllä tein koetilkun ilman ja onnistui ihan hyvin mutta Brotherilla neuloneena se tuntuu oudolta.

Ja haluisko joku ostaa vanhan mutta toimivan Elixair-ilmanputsarin? Entäs jukka-palmun (sen saa ilmaiseksikin)?

Ja ehkä olisi aika jo mennä nukkumaan...

Anonymous said...

Onnea neulekonehankinnan johdosta! Ja neulekoneen omistajana voin sanoa, että se ei tule olemaan sinun orjasi... Minun koneeni ainakaan ei suostu orjuutettavaksi vaan sillä tuntuu olevan ihan oma tahto ja useinmiten minä olen sen orja ;-)

Tuohon painojuttuun en osaa ottaa kantaa, minullakin on kokemusta vain Brother/EVA-koneista.

Unknown said...

En minäkään usko, että koneesta tulisi sinun orjasi! Ja käytän aina painoja normaali- tai epänormaalineulonnassa!

Anonymous said...

Hei ja hoi! Minkähän arvoinen tuollainen laite mahtaa olla?

Niina said...

Jari: ai se Elixair vai? No, sitä ei enää ole tarjolla kun se meni hyvin kaupaksi huuto.netin kautta :-)

Anonymous said...

Itsellä tuo kone Empiral Knitmaster 323 70 - luvulta!

Tarvitsisin käyttöohjeen kun ei ole mitään ohjekirjaa.

Voitko auttaa - koipio käyttöohjeestasi tms.?

t. Tuija R

tuija.rautanen@pp.inet.fi

Anonymous said...

Hei,

Näistä viesteistä on jo aikaa, mutta onko sinulla edelleen Knitmaster, ja oletko käyttänyt sitä onnistuneesti? Me hankittiin juuri sellainen avomiehen kanssa, hän teknisestä ja minä käytännöllisestä mielenkiinnosta. Alkuun pääseminen on tosi vaikean tuntuista, ihan silmukoiden luomisesta lähtien. T. Kirsi