21.5.06

Lauantain saalista - Saturday's catch

Lauantaina oli lankakauppakierroksen vuoro. Marjutin kanssa onnistuttiin käymään monessa liikkeessä (joista kaikki eivät olleet lankakauppoja) mutta Menita jäi valitettavasti väliin kun siellä oli siirrytty jo kesäaukioloon ja liike oli auki vain kahteen. Pöh, sanon minä!

- -

On Saturday it was time for yarn-shop visits. The two of us, Marjut and I, managed to visit plenty of stores (all of which weren't yarn ones) but unfortunately we had to skip Menita because they had swithced to summer opening times already and the store closet at two pm. Hmph, I say!

- -

Ensimmäisenä esittelen viimeisen ostoksen, eli Behnford's kutsui Kool-Aideineen. Ostin pussin kaikkia "värejä" mitä sieltä löytyi ja toivottavasti pääsen kokeilemaan värjäystä ensi viikonloppuna. Luulenpa ettei siitä mitään villitystä minulla synny, mutta kun on sopivaa lankaa, niin pitäähän sitä kokeilla - minunkin.First I'll show you what I bought last, namely Behnford's called me with its Kool-Aids. I bought a bag of all the different "colours" they had and hopefully I'll be able to try them next weekend. I doubt that it'll start a craze with me but since I have suitable yarn in stash I thought I should try it too.

- -

Matka vei mm. Kirstikkiin (Mannerheimintie 50 jotain), joka myy ompelukoneiden ja -tarvikkeiden lisäksi myös lankaa. Harmi vaan, että lankavalikoima on pelkkää Novitaa, joten ei siis mitään kauhean ihmeellistä. Mutta onpa yksi uusi lankakauppa listalle kuitenkin.

- -

Our journey took us among others to Kirstikki (Mannerheimintie 50 something) that sells mainly sewing machines and supplies but also yarn. Unfortunately they sell only Novita yarns so nothing exciting there. But, one more yarn store in Helsinki in any case.

- -

Tarkoitus oli myös ostaa (öh, mikä se on suomeksi?) pallontekolaite(ko), no, jokatapauksessa sellainen härveli jolla saa vyyhtimuodossa olevasta langasta vyyhdinpuiden avustuksella pyöriteltyä nätin pallon. Sitä ei valitettavasti saanut mukaan, kun kaupassa ei ollut, mutta lupasivat tilata ja samalla sovin että pääsen testaamaan myyntiin tulevaa käytettyä kaksitasoreikäkorttineulekonetta. Hinta ei ollut paha, kun uuteen vertaa. Että ehkä minulla sitten kohta on ihka oma neulekone! Katsellaan... Mutta varauduin kuitenkin siihen kun kävimme viimeisessä viimeisessä lankakaupassa. Tai no, ei se oikeastaan ole lankakauppa, mutta sitäkin sieläl myydään, eli kyseessä oli La Alpaca. Sijainti on mitä mainioin...vain hiukan Menitasta eteenpäin Johanneksen kirkon ohi. Ostaa päräytin kilon kartion 100% baby-alpakkaa ihanaa tummanpunaista. Sitä kelpaa sitten neuloskella uudella (minulle) neulekoneella jos sellaisen hankin, tai ihan käsinkin jos en. Kaupassa oli myös ihania alpakkanalleja. Niin pehmeitä!

- -

I was planning to buy a ball winder also (I do have a swift already). But unfortunately I didn't get one since they didn't have one at the store at the moment but hopefully next week they do. And while I was there I asked about their knitting machines and made arrangements to go and test one second-hand machine they have for sale. It is being checked out at the moment but maybe next Friday I'll get to test it. It is a punch-card two-bed machine and the price is reasonable compared to a new one. So maybe soon I'll have my own knitting machine! We'll see...but I prepared for it while we visited our last yarn store of the day, La Alpaca. All right, it's not really a yarn shop but they do sell yarn there also, alpaca of course. I bought a kilo cone of 100% baby alpaca in lovely dark red. Good to knit with my new (for me) knitting machine if I'll get one or by hand if I don't. They also had the most loveliest teddies made from alpaca fur. So soft!

- -

Tässä kerä ylhäältä...
The cone from above...

- -

...ja sivusta....and from the side.

- -

Rogue etenee hitaasti mutta varmasti. Ensimmäinen hiha on valmis, tai siis tehty kainaloon asti. Harkitsen nimittäin raglan-kavennusten tekemistä.

- -

Rogue is progressing slowly but surely. First sleeve is finished, well, up to the arm pit that is. I'm thinking of making raglan sleeves.


No comments: