6.5.06

Burn, baby, burn!

Arvatkaapa missä minä olin eilen (ja ei, ei menty harrastamaan tuleentuijotusta väkijoukkoon)? Ei nyt ihan aitiopaikalla, mutta olimme Kampin keskuksessa syömässä kun palo alkoi ja isosta ikkunasta näkyi selvästi kun savua alkoi tupruta taivaalle runsaasti. Ehdimme jo epäillä että Kampinkeskuksen sisäänajorampilla (tai sisällä linja-autoasemalla) olisi tapahtunut jotain kun savun alkuperäpaikkaa oli hieman hankala päätellä. Mutta kyllä minäkin olen sitä mieltä että se on sytytetty tahallaan...niin nopeasti se alkoi ja niin suuri palo oli savun määrästä päätellen.Guess where I was last night (and no, we did not go and gawk at the fire with the rest of the crowd)? Not quite at the zero-point but we were close by, at a restaurant, at the time the fire started. And we got a pretty good view of the smoke from the big windows. We had time to wonder whether something had happened at the underground bus station when we learned where the fire was actually taking place. But I too think that it must have been started intentionally, the start of the fire was so sudden and explosive.

- -

Ja se jatkui ja jatkui...kaupungilla oli todella voimakas savunlöyhkä ja itse savuakin oli runsaasti. Mutta pakko sieltä oli joskus poiskin päästä. (Kuvat Hannun näpsimiä)

And it went on and on...and the smell of smoke around the city center was really strong, as was the smoke itself. But we had to get home eventually. (Photos courtesy of Hannu)

- -

Neulerintamalla ei ole tapahtunut mitään läheskään noin jännittävää.
 • Hana-huivi on nyt virallisesti valmis: höyrytetty ja käytössä. Aivan ihana, tätä lankaa voisin haluta lisääkin.
 • Dibs on Ribs on edennyt siihen pisteeseen että alapalat ovat valmiit (ovat olleet valmiina jo pitkään). Nyt ne pitäisi kostuttaa ja muotoilla että näen miten lanka käyttäytyy ja kannattaako se tehdä valmiiksi vaiko purkaa. Valmiin puseron pituus on se mikä lähinnä huolestuttaa.
 • Calmer-takki ei ole edennyt mihinkään. Hihat ovat valmiina, tylsistyttää.
 • Rogue ei ole myöskään edennyt. Lusmuilin niin kauan että melkein tilaamaani Debbie Blissin Aran Tweediä ei sitten ollutkaan enää tarpeeksi jäljellä joten pitää kaivaa työhön varastolankoja. Ihan hyvä sinänsä, täällä on jo aika paljon lankaa.
 • Palkinto 50 000. kävijälle ei ole lähtenyt vielä eteenpäin, mutta viikonloppuna kaivelen langoistani jonkin kivan paketin ja laitan maanantaina eteenpäin. Ja tämä on lupaus! Viikolla on ollut vain liikaa hulinaa.
 • Aloitin sukan. Jipii.
- -

On the knit front things haven't been nearly as exciting:

 • Hana-scarf is now officially finished: steamed and in use. Quite wonderful, I might like a bit more of this yarn.
 • Dibs on Ribs has progressed to the state where both the bottom pieces are done (and have been that way for quite a while already). Now I have to wet them and pin them down to see how the yarn behaves so I can decide whether to go on or to go back (i.e. rip). The length of the finished piece is what worries me.
 • Calmer-cardi has not progressed at all. The sleeves are still all that I've done, and I'm bored.
 • Rogue has not progressed at all. I managed to procrastinate too long and the Debbie Bliss Aran Tweed I was thinking of ordering is not an option anymore. They don't have it enough for sale anymore. Which is quite ok really, since I do have more than enough yarn in my stash.
 • The prize for the 50 000. visitor has not left the house either but I promise to dig something suitable from my stash this weekend and send it out on Monday. Yes, I do! I've just had a bit too much to do in the evenings this week.
 • I started a sock. Hooray.


1 comment:

Anonymous said...

Kappas vaan, ollaan oltu samoihin aikoihin samoilla kulmilla.
Kyllä oli sankkaa tuo savu välillä ja kotiin tullessa huomasi, että savussa on oltu. Kledjut meni pesuun, toivottavasti haju häipyy.