23.10.05

Tylsää joustinta - Boring rib

Olen ollut täällä aika tiiviisti illat kotona kun kissa tarvii hoivaa ja huolenpitoa (ja lääkkeitä) ja eipä sitä sitten paljon muuta ole tullut tehtyä kuin istuttua sohvalla, harjattua kissa ja neulottua. Taikajakku on edennyt jo noin vartalo-osan puoliväliin. Tusshenaa on mukava neuloa eikä siitä lähde karvoja vaikka siinä onkin mohairia. Ohje on juuri sopivan aivoton, pitää vain muistaa kaventaa välillä. Kuvasta näkeekin hyvin kavennuskohdat (klikaten suuremmaksi). Oletteko muuten huomanneet että Novitan sivuille on tullut ko. jakku ilmaisohjeeksi? Pakko rutista sen verran että jos ohje on paksusta langasta niin minkä ihmeen takia se kuva on sitten eri langasta tehty (Nallesta)? Eihän siitä saa tuon näköistä vaikka kuinka yrittäisi. Pakko sen on olla virhe, ei kai kukaan noin tyhmä voi olla?I've been spending most of my evenings at home this week because the cat requires care and attention (and medicine) and there hasn't been much to do except brush the cat, sit on the sofa and knit. The magic cardi has progressed nicely and I've done almost half of the body-piece. Tusshena knits up nicely and does not shed at all even there's mohair in it. The pattern is very suited to brainless knitting, all you have to remember is to decrease at correct intervals, which you can see in the picture (at least if you klick it larger). There is a free pattern for the cardi at the Novita web-page (in Finnish only, sorry). Though I have to complain a bit about the fact that the pattern is for a much larger yarn that what is show in the picture. In the magazine there's patterns for both the thinner and thicker yarn but for the life of me I can't imagine why they put the wrong picture there. You can't get it to look like that when the yarn you're supposed to use is much thicker! Must have been a mistake, I can't believe it was intentional stupidity.

- -

Nyt olisi tarjolla ilmainen kerä Tusshenaa. 50 grammaa, värinä Kirschrot, eli kirsikanpunainen (2257). Postikulujen hinnalla! Ah, nyt varmaan epäluuloisimpien epäilyt jo heräävät...kuka sitä nyt ilmaiseksi... Ja kyllä, en minäkään nyt niin ihana ihminen ole että totta kai tässä on jotain vikaa! Niin siinä onkin, nimittäin solmuja. Ainakin kymmenen, jos ei enemmänkin. En kyllä laskenut niitä mutta siltä tuntui. Totesin seikan keriessäni vyyhtiä ja päätin että minähän en tästä mitään tee, en halua avata tsiljoonaa solmua ja päätellä niitä sitten. Mutta päätin luovuttaa sen pois jos joku vaikka on aikeissa tilata lankaa ja haluaisi kokeilla sitä ensin. Kyllähän siitä saa vaikka ranteenlämmittimet jos ei ole niin solmukammoinen kuin minä. Siis: Tusshenaa, 55% silkkiä, 45% mohairia, kirsikanpunaisena ja lukuisine solmuineen tarjolla sille joka ensin huutaa hep!I'm giving away a ball of Tusshena for free (or just postage), 50 grams, colour Kirschrot that is cherry red (2257). And I bet this announcement roused some suspicions...giving away...must be something wrong with it. And yes, there is something wrong with it, namely knots and lots of them. At least ten or maybe more. I did not count them but that's what it felt like. I noticed this while winding up the ball and decided that I don't want to knit this because it would mean doing something with all those knots. But I decided to give it away in case someone was thinking of ordering this yarn and wanted to try it first. And you can make something from it, like pulse warmers, if you're not such a knotphobic as I am. So: Tusshena, 55% silk, 45% mohair, cherry red and with lots of knots to the one who shouts first.

8 comments:

Anonymous said...

Joopa joo, se ilmaisohje on Nallesta. Se on lehdessä ja lehdessä on myös Hippystä, mutta on toi Nallesta tehty paljon houkuttelevamman näköinen kirjava, paksu Hippy, eihän siinä pääse tuo idea esille ollenkaan.

Niina said...

Kirstiina: joo, se ilmaisohje on Hippylle mutta kuva on Nallesta tehdystä. Mun mielestä vähän väärin.

Anonymous said...

Hei! MInä olisin kovin kiinnostunut Tusshenasta juurikin mainitsemastasi syystä. Vaikka lankaan ensikertalaisena luottaisinkin niin väri olisi kiva tsekata. Tuo kirsikka on haaveenani. Vaihtarina on mahdollista saada vaikkapa Knitting 9/2005 ;).

.

Niina said...

Mari: laita mailia niin sovitaan yksityiskohdista.

Anonymous said...

kuinka paljon tuo taikajakku menee kasaan? olisi ihanaa tehdä se, mutta ohje on muistaakseni s/m ja xs-kokokin olisi hieman reilu. ajattelin vain, kun tuo kerta on joustinta. mutta tuohon taitaa olla helppo laskea itsekin silmukat.

Niina said...

Kyllä mulla tuo aika paljon kasaan menee. En minä oikein osannut kokoa päättää, mutta arvoin tuon isomman koon kun taitaa mun käsiala tuolla Tusshenalla olla tiukempaa kuin mitä vaadittu Nallella. Kyllähän se helman leveys eniten vaikuttaa siihen että kuinka paljon "sivut" menevät edessä päällekkäin.

Susanna said...

paljonko oot arvioinut että sulla menee tusshenaa tähän? Mä ajattelin tehdä eka isoveljestä tuon, mutta olis kyllä tuota tusshenaakin kaapissa :D

Niina said...

Susanna: mä arvoin että tuohon isompaan kokoon menisi noin 11.5 kerää, eli hieman enemmäin kuin Nallea. Riippuu tietty kuinka pitkät hihat tekee.