6.7.05

Virkkausta - Crocheting

Mikä neuleblogi tämä tällainen on...enpä ole neulonut viime aikoina paljoa, mutta virkattua on tullut jonkin verran. Niitä kukkasia ja sitten olen tuhonnut kokoelmaa epämääräisiä puuvillalankoja. Kukkia on nyt 68. Olisi varmaan aika miettiä mitä niistä saa...ai mikä toppi? Ei täällä mitään toppeja tehdä, olen kehittynyt jo topin yläpuolelle!

- -

What kind of a knit blog is this supposed to be...not much knit has happened here but instead I've been crocheting. I've done the before mentioned flowers and trying to get rid of my collection of odd balls of cotton yarns. I have 68 flowers now. I guess it's about time to start thinking about what I can make of them...oh, what top? There's no top-making here, I've evolved beyond the top already!

- -

Mutta jos nyt jotain neulomisesta pitää puhua niin puhutaan sitten vaikka Novitasta. Olen katsellut syksyn lehden malleja (Novitaklubin kautta) ja jaa-ah, eipä kyllä voi muuta sanoa kuin: tylsää! Tylsää, tylsää...tylsää. Mikään ei oikein suoraan pompannut silmille ja sanonut että "Neulo minut!". Enpä taida uusia Novita-lehden tilausta enää, käytän senkin rahan sitten suoraan lankaan.

Ja asiasta viidenteen: minut on kutsuttu ensi viikolla 1-vuotissynttäreille. Siis mitä ostaa lahjaksi yksivuotiaalle??

- -

Sorry, the knit-related talk of this post concerns the Finnish yarn company Novita and its upcoming autumn patterns.

But let's move to another matter: I've been invited to a 1-year birthday next week. So what do I get as a present for a 1-year old??


8 comments:

Susanna said...

Tee sille 1-veelle hattu? Vai haluatko ostaa jotain? Lastenosastolta löytyy Brion ym erilaisia palikkajuttuja, niissä lukee aina ikäsuositus kyljessä. Tai syksyä varten sukat ja tumput? Ne on aina hyvä lahja, koska kaupan sukat ja varsinkin tumput on aika onnettomia -tuon ikäiselle ei oikein ole kokoja, ja varret on niin lyhyitä ettei pysy päällä. En mä nyt muuta keksi. Melinda sai vaatteita ja nuken+vaunut ja taaperokärryn, ja ainoastaan se taaperokärry on suosiossa :D

Ziina said...

dublot on kivoja ja niitä ei ole koskaan liikaa

mira said...

You don't say if it's a boy or a girl 1 year old but my preferred present for that age group is a large stuffed animal. A cute one. And it has to be squishy. They see it, their eyes light up, they hug it and you are the winner in the favored-present-of-the-party award.

Failing that you can appeal to the parents with either an educational toy (boring in my opinion but then again my kids loved wooden spoons and cake pans) or a really cute outfit.

Good luck.

Niina said...

Mira: it's a girl...but the stuffed toy sounds nice since I'll be knitting her a sweater later.

Susanna: juu-uh...ehkä jotain palikoita...mä annoin joululahjaksi vaappuankan vaikka ei siitä vielä ole iloa, mutta vetonaru maistuu kyllä ;-)

Kristel said...

Yksivuotias haluaa vaatteita... Tai siis yksivuotiaan äiti. ;) Ne penteleet kasvavat kamalaa vauhtia.

Joku T-paita ja shortsit voisi olla näin kesällä kiva lahja, sellaiset jotka ovat sopivan kokoiset eikä kolme numeroa liian isot. Niitä sopivankokoisia kun ei raski itse ostaa...

Kati E said...

Mä kannatan noita sukkia ja tumppuja ja sitten joku pieni lelu tai sellanen pahvikantinen kirja. Sukat ja tumput varsinkin jos tuon ipanan äiti ei osaa neuloa. :)

Ja oikeasti ne kaupasta saatavat sukat ja tumput on huonoja. Niin materiaalin kun mallien osalta.

Muuten, olen TASAN SAMAA mieltä Novitasta. Viimenen lehti vielä tulee mutta sitten loppuu myös mun kohdalla.

Etkös sä jossain mainostanut, että liityit Elixian jäseneksi? Niin minäkin! :D

Niina said...

Hmm...hyviä ideoita :-)
Mulla taitaa olla vielä jäänteitä itseraidoittuvista sukkalangoista, voinkin tehdä niistä sukkia, hahaa!
Äiti osaa kyllä neuloa, mutta lapsi on aika aikaa vaativa joten eipä tule hänen neulottua.

Kati: jesh! Selloonko sinäkin?

Kati E said...

Juu, Selloon minäkin. Ja syksyn käyn Talissa kun sen sai megahalvalla. :)