11.7.05

Lomaneulontaa - Holiday knitting

Ah, lomalla. Ja kun on lomalla, pitää tietenkin neuloa lomaneuletta. Joten aloitin eilen neuletta Jaegerin Trinity-langasta jota ostin joskus keväällä (kun Menitassa oli sitä tarjouksessa) limenvihreänä ja farkunsinisenä. Alunperin langasta piti tulla Toni kirjasta JB34 mutta kun huomasin sen olevan mallia laatikko ja vielä leveä sellainen, suuntautui katseeni toiseen malliin kirjasta, nimittäin Ronnieen. Nyt vaan tarvitsen vielä sen kolmannen värin...pitää siis käydä Menitassa tässä joku päivä. Enhän minä muuten mutta kun on pakko!

--

Ah, I'm on holiday. And when on holiday one has to have a holiday knit. So I started to knit a sweater out of Jaeger Trinity which I bought sometime in the spring (when my local LYS had it on reduced introdutory price) in lime green and jeans blue. Originally the yarn was supposed to become Toni from JB34 but once I discovered that it was of the wide and boxy design I started to look at the other patterns, namely Ronnie. Now I have to get the third colour...so I have to visit my LYS again one of these days. Not that I would ever do such a thing but I have to!

- -

Tässä kuva Ronniesta lepäämässä parvekkeella rankan neulontatuokion jälkeen. Lanka ja minä emme kyllä heti päässeet yhteisymmärrykseen. Minulla on (taas) tiheysongelmia. Onko minulle kehittynyt ajan myötä todella löysä käsiala vai mikä mättää? Aikaisemmin pystyin katsomaan suoraan langan vyötteestä suositellun puikkokoon ja neulomaan sillä ja hyvä tuli. Nyt ei kyllä ihan niin käynyt. Puikkokooksi suositellaan neljää milliä ja tavoitetiheys on 22s ja 30krs kymmenellä sentillä. Hah! Minä neulon tällä hetkellä 2.5mm:n puikoilla ja silti pääsin vain 19s ja 30krs:n lukuihin. Ja 2mm:n puikoilla en kyllä neulo. Siispä teen kahta kokoa ajateltua pienempää...Here's a picture of Ronnie relaxing on the balcony after a busy session of knitting. The yarn and I didn't see eye to eye straight away. I had gauge issues (again). I don't know what has happened, have I developed a really loose hand or what is the matter? It used to be so that I could just look at the recommended needle size and knit with those and everything would go smoothly. Now it didn't go quite like that. The recommended needle size is 4mm and the gauge is 22sts and 30rows in 10 cm. Hah! I'm knitting with 2.5mm needles at the moment and even now my gauge is only 19sts and 30rows. And since I absolutely refuse to knit with 2mm needles I'm knitting with instructions for two sizes smaller that what I want.

- -

Tässä vielä loppukevennykseksi kuva chileistäni. Kissaa en valitettavasti saanut mukaan kokovertailun avuksi, mutta taustalla näkyy parveketuoli. Ehkä siitä saa jotain käsitystä koosta? Näitä on kahta eri tyyppiä samassa ruukussa ja kukkivat kuin hullut.And here's a picture of my chilies. Unfortunately I did not get the cat in the picture to get an idea of the size but there's a chair in the background. Maybe that'll give you an idea of the size. There's two different kinds here and they bloom like crazy.


5 comments:

Stricker said...

Tuota tiheysongelmaa tuntuu olevan todellakin ilmassa, itsekin olen sen kanssa viime aikoina taistellut.
Chilit näyttävät nameilta ja oikein kauniiltakin. Minäkin innostuin tekemään viikonloppuna meksikolaista sapuskaa muunneltuna ja olipas hyvää ja tulista, nam!

Susanna said...

Samanlaisia tiheysongelmia täälläkin. Yhdessä Neuleita kullannupulle-ohjeessa pitäs olla langan tiheys 30s/10cm, mä en tajua millä hiton seitillä pitäis tehdä että saisin niin paljon silmukoita....

Mitä chilejä nuo ovat? Mulla kasvoi viime kesänä partsilla 21 eri lajiketta, ja suurin osa puskista oli yli metrin korkuisia :D

Tuulia said...

susanna: pirtin kampalanka taipui noihin lukemiin kakkosen puikoilla. ei paljon naurattanut, vaihdoin pitsineuleeseen ja kolmosen puikkoon :) no, se 90TEX x3 -lanka on melkeen seittia, sataan grammaan menee lankaakin 360 m :)

Lape said...

Mä sain ainaoikella ja 3mm puikoilla violan taipumaan niihin lukemiin, tosin vasta yhen neulotun kpl:n jälkeen ;)

Niina said...

Susanna: en oikein tiedä kun ei ollut lappuja mukana. Mutta isot taitavat olla habaneroja. Mietoja sellaisia tosin.
Toiset ovat jotain punaisia chilejä, aika tujuja.