14.4.05

37.3C

Uuuh...rupesi tuntumaan siltä, että kai sitä jotain on kirjoitettava pitkän hiljaisuuden jälkeen...muuten kaikki luulevat että luistin lupauksestani ja päätinkin pitää kaikki lankani itselläni enkä lahjoitakaan mitään kisan voittajalle. Mutta ei sentään. Olen siis kotiutunut Dublinista, ja tässä hieman kuvallista todistusaineistoa: hauska kahvilannimi, värikkäitä ovia (näitä oli runsaasti) ja yleistä katunäkymää. Ja kuten tarkkasilmäinen saattaa huomata, siellä jopa paistoi aurinko! Ja peräti suurimman osan ajasta.Uuh...I got a feeling that I should post something after such a long silence...otherwise people might think that I wouldn't hold my end of the bargain and decided to keep all my yarns to myself and not give anything to whomever won the naming competition. But nope. I'm back from Dublin and here's some proof in the form of photos: funny cafe name, colourful doors (there were lots of them) and a general street view.Ja ei, otsikko ei ole Dublinissa vallinnut lämpötila vaan ihan minun omani nyt. Ennen matkaa podin kurkkukipua useampana päivänä mutta kun siitä ei sitten kehittynyt mitään, niin ajattelin selvinneeni pelkällä säikähdyksellä. Mutta turha luulo: tiistaina alkoi se kauhea niiskuttaminen, keskiviikkona niistäminen oli jo selvästi vähäisempää mutta nukuin kissan kanssa sängyssä suunnilleen koko päivän ja tänään on vaan muuten plääh olo. Kattia kanssa! Minulla oli suunnitelmia loman ajaksi: ainakin yksi näyttely (no ei), siivotakin piti (onneksi ei tarvitse), blogille piti tehdä jotain (inhottaa kun se näkyy ihan erilaisena IE:llä) ja sitä rataa. Sen sijaan olenkin löhönnyt joko sängyssä kissan kanssa (kirjaa lukien ja kissaa rapsuttaen) tai sohvalla katsoen leffoja ja joko neuleen tai kissanrapsutuksen parissa. Hmm...tai no...ehkä tämä ei nyt niin epäonnistunut loma ollutkaan ;-)

- -

And no, the title is not the temperature that was in Dublin but the temperature that's in me at the moment. Before the trip I suffered from sore throat a number of days but since it stayed that way I thought I had escaped the flu. But no: Tuesday evening I used up a number of handkerchiefs, Wednesday I used those less but slept almost the whole day with the cat and today I'm just feeling generally blah. Dang! I had plans for my holiday: at least one exhibition (well nope), there was supposed to be some cleaning up (luckily don't have to), and I was planning to do something to the blog (I hate the fact that it looks totally different in IE) and stuff like that. Instead I've lied either in bed with the cat (reading a book and scratching said cat) or on the sofa watching movies with my knit or cat-scratching. Hmm...well...maybe the holiday wasn't such a failure after all ;-)

- -

Jo riittää löpinä, mitäs neuleet ja langat? Siis, kävikö Niina Dublinissa lankakaupoissa vai ei? Ja vastaus on kyllä. Tietenkin. Yhden löysin ihan vahingossa, Henry Streetiltä, kangaskaupan kellarista (Hickeys). Pääasiallisena artikkelina siellä kyllä oli akryyli muodossa jos toisessakin, jopa villan kanssa! (20%) mutta oli siellä satunnaisia keriä ihan oikeaa villalankaakin. Täältä ei tarttunut mukaan mitään. Mutta sitten teimme bussiretken hieman keskustan ulkopuolelle Springwoolsiin. Paikka on hieman hassuhko, semmoinen teollisuusalueen parkkipaikan takapiha. Mutta siellä on aika paljon lankoja, mm. Noroa (Silk Garden, Blossom ja kumppanit), joitain Rowanin ja Jaegerin lankoja, Debbie Blissin Cathay-lankaa löytyi myös, mutta vain aika tylsänä luonnonvalkoisena. Mutta minä menin sinne lähinnä kartiolankojen toivossa. Nettisivulta löytyy kaikenlaisia ihania sekoituksia, kuten silkki/alpakka/villa jne, mutta on lähinnä onnenkauppaa mitä sieltä löytyy. Lisäksi nyt ei ole oikein villalankasesonki, joten kartioita oli erinäisiä materiaaleja ja värejä ja koostumuksia, lähinnä yksittäiskappaleita. Siispä ostin vain 500g:n kartion puuvillalankaa (musta-valkoista). Eiköhän siitä joku pusero irtoa.But enough of the blabbing, what about knits and yarns? So, did Niina go to any yarn stores while in Dublin? And the answer is yes, of course. The first one I discovered by accident in the basement of a fabrics store in Henry Street (Hickeys). The main article here was unfortunately acrylics in all kinds of forms, even with wool! (20%) but there were some balls of genuine wool also. Nothing came along here. But then we did a bus trip a bit outside the city center to Springwools. The place is a bit funny, sort of the back end of a parking lot in an industrial warehouse region. But there's a surprising amount of yarn there, some Jaeger and Rowan, and Noro (Silk Garden, Blossom and pals) and even Debbie Bliss Cathay but in oh-so-boring natural white. I went there mainly to look at their cone yarns. On their web site you can take a peek at all kinds of wonderful mixtures like silk/alpaca/wool but it's a bit of a chance what you find in the store. And to top it all it's not really a season for wool yarns so there were number of cones but with different mixtures of materials and colours. So I bought only this 500g cone of cotton (black and white mixture). Some kind of sweater to be.

- -

Ja nyt sitten itse asiaan, eli viime kerran kilpailuun. Osanottohan oli...no, jos ei nyt niin runsasta, mutta tuli nyt kuitenkin viisi vastausta. Ja minua kyllä miellyttää eniten Ziinan ehdottama Armi. Kristelin Strawberry Fields oli kanssa aika hauska, mutta mun mielestä se olisi kaivannut enemmän vihreä-puna-yhdistelmää eikä tuota huonosti kuvaan osuvaa sini-puna-yhdistelmää. Ja Lulusta tulee mieleen tuo Tuula Amberlan laulama kappale, eli jotain rokahtavampaa. Mutta Ziina, jos laitat osoitetiedot mulle, niin saat paluupostissa jotain kivaa. Tai sitten kun olen ensin toipunut ulkoilukuntoon.

4 comments:

Lape said...

Mitähän naapurin "juoruämmä" sanoisi jos ottaisi ja maalaisi oman kämpän oven mieleisekseen ;) Tuo tapa on ihana... tosin ajatuksen tasolla kerrostaloon?

Eikös loma ole lepäämistä varten ;) tosin kipeenä siitä paha repii mitään iloista ;) kokemusta on... nm. kesällä on kiva sairastaa :( Parantele ittes kuntoon!...

Ziina said...

Mitä, oliko se joku kilpailu. Kiva juttu, laitan postia:)

Niina said...

Lape: tuolla nuo talot olivat niin samannäköisiä, että ovet piristivät näkymää kummasti. Mutta mikä ettei täälläkin...kerrostalokäytävään kaikille eriväriset ovet, jee!

Ziina: eikö se ollut tarpeeksi isolla? *g*

Kati E said...

Oijoi, mä haluan kanssa Dubliniin. Tosin mä voisin vaikka muuttakkin sinne. Me asutaan tällä hetkellä sellasella "englantilaistyyppisellä" alueella (tai näin tätä ainakin on mainostettu!) ja meillä näkyy just tollasia ovia. Ne on ihania!

Hmph, ei taida täältä haluta lähteä pois. Ja kauhistus olis mennä johonkin tavalliseen betonikerrostalohässäkkään. No thanks.

Parantele itsesi neulomiskuntoon. Ei sillä työkunnolla niin väliä ole. ;)