5.9.04

Messuilla - at the fair

Kävin tänään Kädentaito 2004/Neule on irti-messuilla Helsingin Wanhassa Satamassa Marjutin kanssa. Törmäsimme myös Minnaan (ja ei, ei me oltu liimauduttu mihinkään, protestoin suuresti!), toiseen Minnaan ja Päiviin. Eli tuttuja ja tuntemattomia oli messuilla kiitettävästi. Lankoja ihasteltiin, kirjoja tutkittiin (kalliita)...ja tulihan sieltä jotain ostettuakin ;-)

Mm. tämä samettilanka, joka on Lankatavaratalo Kauhavan Kangas-Aitan tuotantoa. Lanka oli edukasta, 24€/kilo (messutarjous, normaalisti 25€) ja kartio painoikin sen kilon (1074g hylsyn kanssa). Ja hämmästyttävää samettilangaksi: sen voi pestä koneessa 60 asteen pesussa! En tiedä vielä mitä langasta tulee. Se ei ole vielä puhunut minulle, mutta koetilkkua pitäisi päästä kokeilemaan pikapuoliin.


Samettilankaa - chenille yarn

Lisäksi ostin Novitan ständiltä tätä:


Kyseessä on Huopanen. Novitan uusi huovutuslanka. Sainpa vielä Novita-pussukankin kaupanpäälle. Kyllä nyt matkaneulonta helpottuu :-)

Samalla sain tilaisuuden antaa palautetta Novitalle. Minua on jo pidempään häirinnyt se, ettei Huopasessa ole tummia värejä ja sainkin kuulla, että niitä on tulossa - mutta vasta ensi syksynä. Kuulemma tulossa on mustaa ja ilmeisesti tummansinistä ja pätkävärjättyä Huopasta. Pääsimme myös kokeilemaan neulomista ensi kevään pätkävärjätyllä Samoksella (tämä oli sini-vihreäsävyistä). Ei muovipuikoille!

I visited today a knitting/crafts fair in Helsinki with Marjut. And I saw some friends too...like Minna and a bunch of others who don't have blogs :-) (hint, hint). There were lots of people and stands and a lot of yarn too (which was nice). I managed to buy something too...the purple yarn is a chenille yarn made of cotton. It was a nice price - 24€ for a kilo. Well, it was a special fair price but normally it's just an euro more. And the cone is about one kilo (1074 grams to be exact...and yes, I did weigh it). What's amazing for a chenille yarn - you can wash it at 60 degrees C! I don't know yet what it will be, but I'm sure I'll think of something. Now all I want to do is swatch it and stick it into a washing machine and see what happens.

I also bought three skeins of felting yarn. I managed to complain about the lack of dark colours too and they (it's a Novita yarn...hmm...apparently they don't have an English website) said that next autumn there will be some dark colours too. Which is nice. Anyhow, this yarn will become felted mittens. Maybe with snowflake-motifs or something.

2 comments:

Anonymous said...

Oli kivat messut. Lankavarsto kasvoi taas.
Päädyin mustaan chenille lankaan vaikka en ole ikinä oikein onnistunut chenille neuleiden kanssa. Mukava myyjä sanoi että pintaneuletta kannattaa tehdä mieluummin kuin sileää. Jonkunlainen jakku on suunnitelmissa.

Monica

Niina said...

Kaskas, great minds think alike jne.
Ajattelin minäkin jakkua ja pintaneuletta ;-)