11.11.12

Karuselli - Carousel

Vietin viikonlopun Itä-Suomessa vanhempien luona, isänpäivä ja kummipojan syntymäpäivä ja sitä rataa. Sisältyi viikonloppuun hieman näpertelyäkin, kun äiti oli keksinyt sopivasti puuhaa.

Tehtävä: 11 eripuolilta maailmaa ostettua lasipalloa piti saada nätisti esille roikkumaan. 

Tästä lähdettiin, kyseessä on vanha Aarikan kynttelikkö.


I spent the weekend in Eastern Finland, Father's day and godson's birthday and so on. I managed to do some other crafts beside knitting for Mom had needs.

My mission (and I chose to accept it): arrange 11 glass balls in a pleasing arrangement. 

The above is where I started from, it was an old chandelier from Aarikka.

- -

Tarvikkeina oli kullanväristä metalliketjua ja metallilankaa ja 10 lasipalloa - tai no, kaksi niistä oli oikeastaan lasisia lintuja. Mutta onttoja yhtäkaikki.
 


What I had to work with was some gold-coloured chain and metal wire and 10 glass balls - well, actually two of them were birds. But they were all hollow.

- -

Tämmöistä siitä sitten rupesin vääntämään. 

 

This is what I started making.

- -

Ja tässä lopputulos, siitä tuli oiken nätti. Kuva ei tee sille oikein oikeutta, mutta minkäs teet kun kameran akku tilttasi ja käytössä oli iPhone ja pimeähkö olohuone. Nimesin sen Karuselliksi.


And here's the end result. It turned out quite pretty. The picture does not do it justice but that was the best I could do with iPhone camera and darkish livingroom.  I named it Carousel.

- -

Lasipallot ovat ympäri maailmaa: päärynänmutoiset Roomasta, pari läpinäkyvää Riikan lentokentältä, lasilinnut Pentikiltä Lappeenrannasta ja alimmainen pallo taitaa itseasiassa olla myös Lappeenrannasta jostain pienestä käsityöpajasta.

Yksi paikka on vielä tyhjänä, mutta siihen on tarkoitus tulla myös lasilintu. Huomasin vain hieman liian myöhään että tarvitaan vielä yksi läpinäkyvä killutin täydentämään yläriviä ja kaupat olivat jo kiinni.

Mutta näin tänä viikonloppuna.

- -

The glass balls are from around the world: the pear-shaped are from Rome, couple of clear glass balls we found at Riga airport, the glass birds are from Pentik and they're from Lappeenranta where I believe the big one is from also.

There's one space empty but it will hold a glass bird later. I noticed a bit too late that I need one more clear one to complete the upper row so the shops were closed already.

But that's from this weekend.1 comment:

Katju said...

Oikein luovasti.