21.6.10

Petroolia ja ruskeaa - Teal and brown

Miten sitä sanotaankaan, että kun antaa pahalle pikkusormen... niin eihän se siihen jää, se korujen teko siis. Olen yrittänyt pysytellä erossa kaikenmaailman helmistä ja muista, koruharakka kun olen, mutta nyt oli pakko luovuttaa. Hommaillessani välineitä tuunausta varten, tuli sitä ehkä jotain muutakin ostettua, samalla. Ja kun niitä on, niin pitäähän niitä sitten käyttää. Tällä kertaa käsittelyyn pääsi joskus lapsuudessa syntymäpäivälahjaksi saatu puuhelminauha.


What do they say, give devil your finger... it does not stop there, jewellery making that is. I've been trying to keep away from pearls and beads since I like all things shiny but when I was buying stuff for the make-over, I got some other stuff too. And when you have stuff, you have to use it. This time I dug out an old necklace made out of wooden pearls that I got as a birthday present when I was a child.

- -

En tainnut pitää tuota kuin ehkä pari kertaa, mutta olen jostain syystä säilyttänyt sen. Lähinnä kai siksi, että värit ovat mielestäni kauniit ja ne sopivat yhteen: ruskeaa ja petroolia. Ensimmäisen kuvan helmet ovat liian siniset, muissa väri on lähempänä oikeaa.


I don't think I wore that more than once or twice, but for some reason I've kept it. I guess it was because of the colours and how well they go together: teal and brown. The colours of the first photo are way too blue, there rest are more accurate.

- -

Helminauha oli myös omituisen pituinen, ei pitkä eikä lyhyt. Pistin sen sitten palasiksi ja laitoin siemenhelmiä väliin. Mietin myös muita värijärjestyksiä, mutta pidättäydyin tässä simppelissä joka toinen-teemassa. Korun pituutta kuvaa ehkä se, että sain siitä tehtyä sekä kaulakorun että rannekorun ja helmiä jäi vielä yli. Kaulakoru on tehty vaijeriin ja siinä on papukaijalukko. Rannekoru sen sijaan on ilman lukkoa, kuminauhalla.

The necklace was also of odd length, not long but not short either. So I cut it to pieces and restrung it with seed beads. I also toyed with other colour combinations but decided to stick with the every other-theme. You might get an idea about the length of the original piece, since I got a necklace and bracelet out of it with beads left over. The necklace is about a normal length, 45 cm or so, with a lobster claw clasp and the bracelet is without a lock, strung on an elastic cord.

- -

Tarkoitus on tehdä vielä korvakorut, mutta odottelen vielä koukkuja. Kaikenkaikkiaan mukava pikkusetti, tälle tulee kyllä käyttöä. Neuleista ei sitten puhutakaan, nyt ei taas suju mikään. Keskityn siis näpertelyyn.

I plan to make a pair of earrings to this set too. Though I'm waiting for the hooks. Knits I won't mention since this is not a good time for knits, for nothing seems to work right. So I'll concentrate on fiddling with beads and stuff.

No comments: