18.10.09

Uusia asioita - New things

Ennenkuulumatonta, kaksi blogausta samana päivänä. No, edellinen oli periaatteessa lauantain, vaikka se tälle päivälle venyikin. Syytän kaikkia muita paitsi itseäni, nih!

Mutta päätin käyttää hyväkseni sen kirkkauden mit tuo sateinen ilma suo ja esitellä asioita jotka ovat viime aikoina tänne tulleet. Vaikka pidänkin yllä jonkinlaista langanostolakkoa (kun ei näytä noita valmiita asioitakaan tulevan mitenkään huimaa vauhtia), niin jotain silti aina ilmaantuu. Midori päätyi siihen että hänellä olevat langat olivat liian vihreitä, joten niistä saapui kaksi minulle. Kyseinen lanka on Wollmeisen Twiniä, väri Spice Market. Ehkä hieman yllättävä värivalinta minulle, mutta toisaalta tuo vihreä väri on todella kaunis. Luulen, että näistä tulee Matter and Void-huivi.


Two blog posts out at the same day! That is unheard of. Though, technically, the previous one was Saturday's, even thought it sort of drifted into Sunday. But for that I blame everyone else but me. So there.

But the idea was to take advantage of what little daylight this rainy day gives and show you some new things that have come here. Even though I'm on a some sort of yarn diet (have to, since I don't seem to get anything finished anymore) some yarn has appeared here. Midori decided that some of the yarns she had were too green for her, so I bought two from her. And these two are Wollmeise twin, in colourway Spice Market. Now, this may seem as a surprising choise of colour for me, but I do like that green. I think I'll make Matter and Void out of these.

- -

Ja koska haluan tehdä langoistani muutakin kuin huiveja tai sukkia, ostin hieman yksiväristä Wollmeisea paitaa varten. Viisi kerää tummanruskeaa 100 % superwash merinoa saapui tänne parisen viikkoa sitten, väri on Ebenholz. Näistä tosin riittänee kahteenkin paitaan, ainakin jos toinen on enemmän kirjava.


And since I like to make other things than just scarves or socks out of my yarns, I got some solid Wollmeise too. Five skeins of this dark brown 100 % superwash merino got here a few weeks ago. The colour is Ebenholz. I think I have enough for a couple of sweaters, at least if the other one has more other colours with it.

- -

Äitini ollessa täällä yötä Pariisin matkan yhteydessä ihastui hän hörhelö-huiviini ja tarjouduin tekemään sellaisen hänelle myös. Vihreästä vyyhdistä löytyikin sopivan väristä lankaa, tässä on kahta punaista. Lanka päätyy kohta puikoille, että se on talveksi valmis.


When my Mother stayed here a few nights in connection to our trip to Paris, she liked my frilly scarf and I offered to make one for her too. And I found just the right colour at a lys, one with two shades of red. I should start making this soon so that it's finished in time for winter.

- -

Seuraavana ei lankaa, vaan muuta ostosta. Olen tässä jo jonkin aikaa puolitosissani etsinyt saappaita. Ongelmana on vaan se, että pohkeeni ovat aika hyvin kehittyneet. Parisen vuotta sitten vielä jotain sainkin, mutta innostukseni spinningiin ei ole suinkaan pienentänyt pohkeitani, päinvastoin. Nyt kun pitkät saappaat näyttävät taas olevan muodissa - ainakin niitä on kaupoissa runsaasti - innostuin uudestaan. Huomasin sattumalta että Elloksella oli jotain malleja missä on xl-varret, mutta tuossa parisen kuukautta sitten niistä oli oma kokoni valitettavasti loppu. Eilinen hortoilu parissa kaupassa tuotti tulosta, ja mukaan lähti Riekerin saapikkaat. Ainoa puute noissa on että ne eivät ole nahkaa, kuten halusin, mutta ilmeisesti kaikkea ei voi saada. Erityisesti pidän niissä etuosan nyörityksestä, sillä en halua että nilkan kohdalla on liikaa löysyytta vaan että leveyttä saa vain sinne missä sitä tarvitsee. Mutta sievät ovat muuten.

Next I will not show you yarn, but it is new still. For some time I've been looking for a pair of boots. But my trouble is that my calves are quite well-developed. A few years back I could still find some boots, but then I got into spinning and that hasn't made my calves any smaller, quite the contrary. Now that long boots seem to be in fashion again - at least there's plenty of those in the stores - I got looking again. A couple of months back I noticed that this one web shop had some boots with xl legs but unfortunately they were sold out in my size, I was too late. But yesterday I popped into a couple of shops and came out with these. They are very cute Rieker boots. The only fault I can think of is that they are not leather, as I would have liked, but apparently one can't have everything. I particularly like the front lacing, for then I can adjust the width were I need it. I do have ankles and I do not like too much extra space there. But they are cute.

- -

Seuraavaksi kolmioisainen kuvasarja siitä, miten käy kun yrittää ottaa kuvaa mallitilkusta ja kissasta on niin ihanaa kun olet herännyt.

- -

Next, a three-part exhibit of what happens when you try to take a photo of a swatch and the cat thinks it is so wonderful that you are finally awake.Ja kyllä, se mallitilkku on siellä, näettekö tuon langan tuolla hännän yläpuolella, lähellä vartaloa?

- -

Yes, the swatch is there, can you see the yarn protruding above the tail, close to the body?

2 comments:

Koukuttaja said...

Haa! Näyttää tutulta! Siis tämä kissa-aiheinen kuvasarja. Itse kuvasin tänään vastavalmistuneita neuleitani ja viidessätoista otetussa kuvassa oli neljä sellaista, jossa ei näy kissaa missään kohtaa. Loput olivat toki tärähtäneitä, yli- tai alivalottuneita tai muuten vaan huonoja. Aina ei voi voittaa.

Sievät saapikkaat! Mulla on sama ongelma, pitäisi löytää hyvät, mieluiten korottomat vielä, mutta silti sievät, mutta näin hyvinmuodostuneille pohkeille ei meinaa löytyä. Noita Elloksen paksukinttukenkiä mäkin jo ilahduin tilailemaan, mutta pikkasen on liikaa massaa mun ketaroissa niihinkin. Tai kyllä ne mahtuivat, mutta verenkierto olisi kiva bonus. Mistä löysit omasi?

Niina said...

Löysin omani Helsingistä Marskin kengästä. Siellä oli myös sellaiset tukevamman oloiset edestä nyöritettävät (ja sivuvetoketjulliset) saappaat mitä myös katselin sillä silmällä mutta päädyin näihin sirompiin hamekenkiin.