16.9.09

Värejä - Colours

Taisin joskus lupailla esitellä valmiita töitäkin, joten niitä nyt. Maailman pehmeimmäksi tituleeratusta langasta neulomani huivi on nyt valmis (kannattaa lukea myös Knitter's Reviewn arvostelu, se on viihdettä). Pienoisia kauhunhetkiäkin koettiin, kun tökkäsin valmiin huivin pesukoneeseen huuhteluun ja linkoukseen. Koneesta kaivamani neule tuntui jotenkin oudolta ja pingoittaessani sitä pelkäsinkin sen hieman vanuttuneen. Onneksi kyseessä oli vain säikähdys ja pingoituksen jälkeen huivi tuntui yhtä ihanalta kuin aiemminkin, se oli vain avautunut ja sileytynyt mukavasti. Tässä se lojuu kaikessa pingoitetussa komeudessaan pöydällä.

I think I promised to show you some finished knits and now I'm going to. The scarf I was making from the yarn said to be one of the softest in the world is finished (read the review in Knitter's Review, it's entertaining). I had a few moments of horror here when I put the finished scarf through the rinse and spin cycle before blocking. For when I pulled the wet scarf from the machine it felt a bit funny and while I was blocking it I was afraid that it had felted a bit. But no, once the thing was dry it was just as soft and wonderful as before. And here it is in all its blocked gorgeousness laying messily on the table.

- -

Ihonväristä viis, mutta kunhan huivin värit ovat kunnossa. Ja tässä kuvassa ne ovat sitä aidoimmillaan. Yritin kuvata huivia kaulassa näyttääkseni kuinka paljon se kasvoi, sillä tämä ei olisi ollut mahdollista ennen pingoitusta, huivin kietominen kaulaan noin siis. Päät olivat aivan liian lyhyet.

Never mind the odd skin colour, as long as the colours of the scarf are accurate. And here they are, as good as I've managed to get them. I tried to take photos of me wearing the scarf to show how much effect the blocking had for this would not have been possible pre-blocking. To wrap the scarf around my neck like that, that is, for the ends would have been way too short.

- -

Projektista vielä tietoja:

Lanka: Hand Maiden Swiss Mountain Cashmere and Silk, väri Periwinkle, 2 vyyhtiä (100 g)
Puikot: 3.5 mm
Ohje: Criss Cross (tosin maailman yksinkertaisin huivi, että ei tuohon ohjetta oikein tarvitse)

- -

Some info about the project:

Yarn: Hand Maiden Swiss Mountain Cashmere and Silk, Periwinkle, 2 skeins (100 g)
Needles: 3.5 mm
Pattern: Criss Cross (though it is so simple you don't really need any pattern)

- -

No, siinä ne, valmiit. Lisäksi tein jotain jota vielä en voi esitellä tässä ja neuloin Tomatoa. Mokoma neule, taitaa olla edessä toinen purkukerta kun kirjoneuleraidasta tuli sittenkin outo. Mallasin sitä rintojen alle, mutta jotenkin paita pussittaa hassusti selkäpuolelta että pitänee purkaa koko raita pois. Mutta se siitä, aloitin uuden miittineuleen: Baktuksen. Messuilta ostetut Zauberballit pääsivät jo puikolle ja raidalliseksi huiviksi. En oikein ole vieläkään varma pidänkö siitä mutta neulon sitä nyt kuitenkin. Alkuosaan tuli harmillinen terävä raita, kun toisen kerän turkoosi vaihtui tummansiniseen todella äkkiä, mutta muuten värit ovat käyttäytyneet aika mallikkaasti.


Well, there they were, finished knits (or that, since there was only one). Then I've knit something I won't reveal yet and done Tomato which I'm afraid I have to rip again (that's number two) for the fair isle stripe is not very nice. I placed it under the bust but it bags funny on the backside and I think I have to rip the whole stripe out. But enough about that, I started an new meet knit: Baktus. The Zauberballs I got at the fair jumped on the needles and this is what I've done so far (and a bit more since the photo was taken a few days ago). I'm still not sure I like the colour combos but I'm knitting it anyway. There is quite a noticeable stripe after the beginning for the turquoise changed to dark blue quite abruptly but after that the colour changes have been much more gradual.

- -

Sitten on tullut tehtyä mm. mallitilkkuja Wollmeisesta ja muusta mutta ei mitään mainittavaa. Ensi kerralla jotain muuta, kenties. Ai, ja blogikin täytti viisi vuotta tässä, ihan huomaamatta. Ei mikään ihan vauva enää.

- -

Then I've done some swatches out of Wollmeise and other stuff but nothing worth mentioning. Maybe something else, next time. Oh, and my blog had its fifth birthday at the beginning of this month and I didn't even notice. It's not a baby anymore.


3 comments:

Muriska said...

Ihanalta näyttää toi lanka vaikkei sitä pääsekään tätä kautta hiplailemaan :) upea!

Makepeace75 said...

Mä haluu-uu-uun tota lankaa! Nih! Ihkupallero. :o)

aura said...

Oli puhe niistä Pariisin lankakaupoista. Tämän AnneV blogiini silloin kaksi vuotta sitten kirjoitti:

Tässä olisi muutama Pariisin lankakauppasuositus. Voin onkia lisää paikallisen neuletapaamisryhmän arkistoista, mutta jos sulla ei ole ihan kauheesti aikaa käytössäsi, niin tuskin lähdet paikalliajunalla seikkailemaan mihinkään kauemmas.

Kokemuksena tää eka on ihan ehdoton: La Droguerie, 9-11 rue du Jour (ihan keskustassa eli 1.
arrondissementissa). Putiikin omat lankamerkit, joita ei saa
muualta. Paljon värejä ja enimmäkseen luonnonmateriaaleja kuten pellavaa, bambua, raakasilkkiä. Kaupasta saa myös helmiä, nappeja,nauhoja, paljetteja ynnä muuta piperrysmateriaalia.
http://www.ladroguerie.com/ Vyyhdillä olevat langat keritään asiakkaalle valmiiksi; ihanaa!

Sitten "toispualjokke" on tavaratalo Le Bon Marché, osoite 24 rue Sèvres (7.
arrondissement), lähin metro Sèvres Babylone. Harrasteosasto on ylimmässä kerroksessa.
Langoista on edustettuina ainakin Anny Blatt, Phildar, Plassard, Rowan ja Noro. Lisäksi siellä on Cloverin neuletarvikkeita ja La Droguerien miniosasto, jossa
nappeja, helmiä yms. pikkutarvikkeita mutta ei lankaa. Alennuslaarit kannattaa tsekata. (Ostosysteemi vaan on aataminaikuinen. Ensin etsitään
käsiin jokaisen osaston myyjä, jolle kerrotaan mitä lankaa
haluaa ja kuinka paljon. Kaikki merkitään lapuille ja käydään
maksamassa kassalla, minkä jälkeen tehdään sama kierros uudelleen
eli tapellaan pariisittarien kanssa myyjän huomiosta ja käydään
lunastamassa ne omat lankakassit erikseen joka valmistajan
pömpelistä. Herrrmo meinaa mennä ainakin lauantairuuhkassa.) Sanotaan näin, että jos haluaa käyttää aikansa tehokkaasti, kannattaa käydä täällä eikä juosta ympäri kaupunkia.

Sit vielä pari lankakauppaa Gare du Nordin lähistöltä (no tää on tietysti mulle helppoa kun tuun junalla Pariisiin mutta mä en yhtään tiedä missä sä asustelet). Nää on vaan suht lähellä toisiaan eli voit vaikka käydä tsekkaamassa molemmat. Cat'Laine, 02e - 19 rue St Marc. Le Comptoir, 26 rue Cadet (metroasema Cadet on ihan vieressä).

Samalla käytän tilaisuutta hyväkseni ja mainitsen kaksi
kirjakauppaa, jotka on molemmat lähellä vanhaa oopperaa ja joissa on laaja harrastekirjavalikoima. Japanilainen kirjakauppa www.junku.fr (tsekkaa alaotsikko 'loisirs') ja amerikkalainen www.brentanos.fr . Osa Pariisin neuletapaamisista pidetään juuri täällä tai lähistön kahviloissa. Tiedä vaikka osuisit neuletapaamiseenkin siinä samalla.