17.5.09

Kiertoharjoituksia - Excercises in twisting

Kun isommat neuleet ei nyt oikein onnistu, neulotaan sitten pieniä (paitsi Hilja on kohta taas kunnossa). Ensimmäisenä piponen, jolla ei vielä ole nimeä. Tämä meni lahjaksi 2-vuotiaalle ja samalla ohjeella olisi tarkoitus tehdä pipa myös pienemmälle. Ohje ehkä tulevaan Ullaan.


When I don't have much luck with bigger knits at the moment I decided to move into smaller ones. Here's a summer hat that does not yet have a name. This was a present for a 2-year old and I'm planning on making a smaller one too. The pattern will probably be in the next Ulla.

- -

Yläkuvaa.


And from the top.

- -

Sitten kiertokokeiluja. Suunnitteilla ei ole mitään korkkiruuvijuttua (niitä löytyy muutenkin) vaan jotain mikä kiertyisi kätevästi kaulan ympärille.


Then I've experimented with short rows. I'm not planning on making a corkscrew scarf (there's plenty of those), just something that would wrap easily around the neck.

- -

Ja kyllä, kiertyy se itsensäkin ympäri, vaikkakin laiskanlaisesti.

And yes, it does turn on itself, though a bit lazily.

- -

Lupasin tehdä äidille pellavalangasta tyynynpäällisiä ja koska hukkasin edellisen mallitilkun muistiinpanot (ylläri) niin piti tehdä uusi. No, siinä sitten vetelin tiheyskokeiluja koneella ja kelkka jumiutui langanpätkään ja sitä piti selvitellä. Irrotin kelkan koneesta ja poistin langan ja sisältä kuului kilinää. Kääntelin kelkkaa ja sieltä putkahti ulos tällainen. Ja ei, minulla ei ole minkäänlaista ideaa siitä mikä tuo on ja mistä se irtosi ja onko se jotenkin oleellinen osa vai ei. En nähnyt äkkiseltään mitään paikkaa mihin moisen voisi survoa enkä halunnut ruveta ruuvailemaan kelkkaa palasiksi joten jatkoin vain neulomista. Hyvin se näytti sujuvan, ilman tuotakin. Mutta eikö sitä koneita rassaillessa yleensä jää jotain osia yli?

I promised to make my Mom some pillow covers with linen yarn and since I lost the notes on the last swatch (what a surprise) I had to make a new one. As I did the tension swatches on the machine a piece of yarn got caught in the carriage and it jammed. After I removed the carriage from the machine and the offending yarn from the carriage I was planning on putting it back on the machine when I heard strange noises coming inside the carriage. And after some gentle shaking this popped out. No, I have no idea what it is and if it is essential or not. I did not see any place in the carriage that looked like it was missing a piece and I did not feel like ripping the carriage apart so I just went on knitting. The machine seemed to perform quite well even after the piece fell out. So we'll see. But don't you have extra parts after fiddling with machinery usually?

2 comments:

Heidi said...

Tuo pipo on ihan huippu, ihania töitä.

Anonymous said...

Todella hauska pipo!