30.5.09

Enpä valitsisi enää - I would not pick anymore

Olen neulonut mutta hirveästi ei ole näytettävää. Kesäpipa nro 3 on puikoilla (vaaleanpunaista tällä kertaa), neuloin kaulaliinan ja siitä tuli hieman vähemmän täydellinen mutta kelpasi kuitenkin (ei kuvaa valitettavasti), Hilja on vieläkin kesken mutta Lenpur Linen takki edistyy hitaasti. Kohta pääsen jo hihapyöriön kimppuun.

I've knitted but since I seem to repeat myself there's not that much new to show. A summer hat number three is on the needles (pink this time) , then I made a scarf which turned out not so perfect but the recipient seemed pleased with it anyway (sorry, no photo), Hilja is still not totally re-knitted but my Lenpur Linen cardi is progressing slowly but surely. Soon I'll get to start the sleeve caps.

- -

Mutta yksi asia mikä tässä on ruvennut harmittamaan on Knitpicksin puikkojen laatu. Minulta löytyy puisia Harmony-sukkapuikkoja, metallisia sukkapuikkoja, Options-kitti metallisena ja jokunen määrä Harmonyn puisia päitä sekä muutama pyöröpuikko. Eniten harmitusta on aiheuttanut tuo Options-systeemi. Ja erityisesti ne kaapelit. Milloin kaapeli irtoaa siitä metalliholkista, millon kierteet eivät toimi. Ja nyt katsokaa mitä kävi puisille pyöröpuikoille kun nostin ne laukusta. Lähtipä pää vetäjän käteen - ei katkennut mutta lohkesi. Puikkojen koko oli n. 2.5 - 2 mm, mutta kannattaako noin pieniä tehdä puisina jos ne eivät kestä normaalia käyttöä.


One thing that has started to bug me lately is the quality of Knitpicks needles. I have the dpn set in metal and wood (Harmony), the Options set in metal, some Harmony tips and a few circular needles in small sizes, both metal and wood. What has caused the most amount of grey hairs has been the Options-system. I've had trouble with the cable coming out from the metal bit and with the cables not attaching to the tips properly. And now look what happened to my Harmony circulars when I lifted them out of my bag. Not a pretty sight. I wonder if it was a good idea to make the small circs out of wood if they don't withstand normal handling.

- -

Ja entäs asiakaspalvelu sitten? Kyllä, uusia osia saa tilalle, mutta vain USA:han (ja ilmeisesti Kanadaan). Mutta entäs jos ei satu asumaan USA:ssa mutta silti haluaa valittaa surkeista tuotteista? No, se on vähän voi voi kun ilmeisesti kirjeen lähettäminen muualle maailmaa on niin kamalan vaativaa ja mahdotonta. Ugh. Ärsyttää.

- -

And don't get me started on the customer service. Yes, they send you replacements but only to USA (and maybe Canada). But what if you don't live in either of the countries and still want to rant about crappy products? Well, it seems sending a letter outside the States is too demanding and somehow impossible. Ugh. I'm really annoyed now.

3 comments:

Tess said...

Mulla on harmittanut jo pidemmän aikaa noiden puisten vaihtopää Knitpicksien laatu. Melkein kaikista on kertaalleen irronnut toinen puikkopää liimauksesta ja yhdessä kaapelissa on ainakin viallinen se kierresysteemi. Tuo liimauksesta irtoaminenkin on kaikkien kohdalla sattunut jo ensimmäisellä käyttökerralla. Uudelleen liimauksen jälkeen ovat onneksi pysyneet paikallaan. Vielä ei ole kuitenkaan loppullisesti hajonnut yksikään puikko, mutta mulla ei kyllä ole 3 mm pienempiä pyöröpuikkoja puisina.

Harmittaa, kun tykkään niin kovasti neuloa niillä, mutta laatu ei kyllä päätä huimaa. Tuskin mulle sentään ihan kaikki maanantaikappaleet on voineet osua :D

Värttinä said...

Täällä on myös harmiteltu laaduttomuutta. Tosin vaihtopäiset ovat (toistaiseksi...) toimineet hyvin, mutta 3 mm:n sukkapuikot ovat halkeilleet päistä. Neulo niillä sitten, kun aina jää lanka kiinni puikkoon!

Midori said...

Samaa mieltä Knit Picksistä. Puikkojen ja asiakaspalvelun laatu ärsyttää niin, ettei tee mieli tilata sieltä enää mitään. Ja vaikka sieltä saisikin uudet puikot tilalle, niin ei paljon lohduta, kun nekin hajoavat. Olen ihan huomaamattani siirtynyt takaisin Addeihin.