13.4.09

Kevätsiivousta osa II - Spring cleaning part II

Edellisen osan postauksesta on myymättä vielä RYC Cashsoftit. Tosin myönnän että näin kesää vasten villalangan ostaminen on hieman outoa, mutta jos tästä tulee yhtään samanlainen kuin viime vuodesta niin voipi villalangalle olla tarvetta. Ja ainahan voin tuota marinoida vielä hetken varastoissa.

Ihmeen vähän löysin kuitenkin sellaista jolla olisi tarve lähteä muualle. Pari kätköä taitaa kyllä olla vielä perkaamatta. Sitten löytyy epämääräisiä loppuja joista en tiedä mitä tekisi. Ehkä niitä voisi pussittaa sekalangoiksi kirpparille jahka ystävän tytön baby born on vaatetettu.

- -

From my last posting all that is left for sale is the RYC Cashsoft. Though I admit that the thought of buying wool this close to summer may feel odd but if this year is anything like last then wool is not a bad idea. And I can always marinate the yarns in my stash a bit more.

I was surprised I didn't find that much yarn I wanted to de-stash. I have a couple of places left to clean, I think. Then I have a bag of odds and ends that I don't know what to do with. Maybe I can bag them as mixed bags to sell at a thrift sale after I've made enough clothes for a friend's daughter's baby born -doll.

- -

Mutta nyt olisi tarjolla kolme kerää Rowanin Linen Drape-lankaa valkoisena. Lanka on 100% pellavaa ja sen tekeminen on lopetettu jo joskus vuonna yksi ja kaksi jälkeen nakkisodan. Mutta kolme kerää löytyisi, noista nyt jotain voisi pyytää, vaikka 6€+ postit. Kerät ovat iskemättömiä mutta en ole varma onko kolmannessa tallella vyötettä. Ne kun lähtevät tuon muotoisista keristä helposti irti.


Viron villaa 300g vyyhti puna-lilasävyistä. Olen tehnyt samaisesta väristä huivin. Luulin että minulla olisi tuota kaksi vyyhtiä, mutta ilmeisesti sama lanka vaan tuli vastaan niin usein että luulin sitä olevan enemmän. Hintana tuossa näyttää olevan 114 EEK, eli jos saisin sen saman, 7€ + pk niin tyytyväinen olisin. EDIT: vironvillat myyty.Siinäpä ne nyt tältä erää, katsotaan taas jos vielä jotain tulee vastaan.

Edit: hetipä tuli...eli kaksi vyyhtiä Debbie Blissin Maya-lankaa, 100% villaa.
Minulla on näitä kaksi vyyhtiä, molemmat erivärisiä. Kuva täällä. Myös tämän langan valmistus lopetettu. Myyntikoko oli periaatteessa 100 g/ vyyhti, mutta punertavampi on noin 75 g ja tummempi 112 g. Iskemätöntä lankaa, vaikka vyyhdit hävinneet ja molemmista on kadonnut laput (toisessa tosin ei ollut ostaessakaan), joten värikoodeista ei tietoa. Hintapyyntö 5€/vyyhti (+pk).

- -

Neulontarintamalta kuuluu uutta. Tein mallitilkun Rowanin Lenpur Linenistä eilen, kastelin sen ja laitoin kuivumaan. Ja kah, se venähti ihan kunnolla. Ennen pesua oli tiheys luokkaa 18.5 s x 30 krs ja nyt se on 16 x 27. Puikot 4 mm. Ilmeisesti jos haluan päästä tavoitetiheyteen (22 x 36) minun pitää valita aika paljon pienemmät puikot. Voisi kokeilla kolmosilla seuraavaksi. Ja neuloa sitten sovellettuna jos ei muuten onnistu.

And there's something new on the knitting front. I made a swatch from Rowan Lenpur Linen, soaked it and laid it down to dry. And it grew, somewhat. Before soaking I had a gauge of 18.5 sts x 30 rows and now I have 16 x 27. I knit the swatch on 4 mm needles. So if I want to get gauge (22 x 36) I should go lower. I think I'll try 3 mm needles and if that doesn't work I'll knit with them anyway.

No comments: