18.3.09

Asioita mielessä - Things on my mind

On eräs asia joka on askarruttanut mieltäni aina silloin tällöin. Se liittyy typeryyteen ja niiden syihin. Jos selittäisin. Teen mallitilkkuja. Joskus jopa pesen ne. Ja mittaan ne ennen ja jälkeen pesun. Välillä kokeilen erilaisia mallineuleita ja katson miltä ne näyttävät neulottuna.


There's this one thing that's been on my mind on and off for a while. It's to do with stupidity and the reasons of it. Let me explain. I do swatches. Sometimes I even wash them. And I measure them before and after washing. Sometimes there's a noticeable difference and sometimes not. I try out different patterns to see what looks nice and what doesn't.

- -

Minulla on muutama muistikirja jotka olen hankkinut sitä varten että voin tehdä muistiinpanoja neulomuksistani. Pinkki ei ole ihan minua mutta se jäi tänne kun päätin että se on hiukan liian painava jotta viitsisin maksaa sen lähettämisestä toiselle puolelle maailmaa (vaihtojuttu), mutta ainakin se on näkyvä ja löydän sen useimmiten. Mutta sen sijaan että käyttäisin niitä siihen tarkoitukseen mihin ne hankin...


I have some notebooks that I've gotten specifically for making notes about my knitting in them. The pink one is not really me but it stayed with me after I decided it was too heavy to send to foreign lands by post (a swap thing). But at least it is highly visible and I can usually find it. But instead of using them for what I got them for...

- -

...teen muistiinpanojani aika usein muualle. Kuten printattujen (ja käytettyjen) ohjepapereiden takapuolelle, käytettyihin kirjekuoriin, mainoksiin tai muuhun mitä nyt sattuu löytymään. Jos nyt teen mitään muistiinpanoja vaan päätän luottaa mahtavaan muistiini (no ihan niin, totta kai muistan vielä kahden kuukauden kuluttua mitä puikkoja käytin minkäkin mallitilkun tekemiseen, saati sitten kahden päivän). Tätä olen mietiskellyt, että miksi näin. Onko tämä laajempikin ongelma vai onko se vain minun? Miksi on neuloja typerä?




...I tend to use other things, like backs of printed patterns, empty envelopes and even flyers and other advertisement material. If I bother to make them at all and not rely on my memory (yeah, right, like anyone can remember what needles they used for that swatch two months later, or even two days). And I've wondered why that is. Is this a widespread problem or is it just me? Why is a knitter stupid?

7 comments:

Anonymous said...

muistikirja!! se on hyvä olla olemassa, mutta siitä huolimatta muistiinpanojen tekeminen jatkuu mitä ihmeellisille paperilapuille, jotka yleensä on hukassa :D. Sitten kun ne laput ja liput löytää, niin ne on mukava laittaa muistikirjan väliin. Pitäisköhän kuvata oma kaaosmainen muistikirja? :D

Taina said...

Mä oon monesti miettinyt, että pitäis kirjoitella muistiinpanot pikku paperipalaselle ja nitoa kiinni siihen mallitilkkuun. Edelleen on ajatusasteella.

Villasukka said...

Juuri näin. Muistiinpanot, kauppakuittien taakse, käytettyihin kirjekuoriin, Hesarin nurkasta revitylle palalle, hätätapauksessa jopa talouspaperille. Mutta ei niin kahteen (vai jo kolmeen) ihanaan muistikirjaan, jotka olen saanut! Nyt olen antanut periksi, ja jos vielä löydän niitä muistilappuja (tuppaavat katoamaan), niittaan ne niihin ihaniin muistikirjoihin kiinni.

Altocumulus said...

Joo, et ole tosiaan ainoa. Kaikkeen mahdolliseen niitä voi ripustella ja sitten miettiä mihin projektiin tämä oli tai mitä nämä merkinnät edes meinaa.

Anonymous said...

Et ole ainoa :-) Jokaisesta printatusta ohjeesta löytyy jostain kulmasta muistiinpanoja. Eikä ne tietenkään liity ko. ohjeeseen... Kaiken lisäksi se muistikirja on samassa pinossa niiden ohjeiden kanssa.

Anonymous said...

Käsi ylhäällä täälläkin. Luulisi ihmisen jo tähän ikään mennessä oppineen, että muistiin ei kannata luottaa, ei ainakaan, kun tekeillä on niin monta hommaa yhtä aikaa. Ja silti jatkuu muistiinpanojen (epäselvällä käsialalla) tuhertaminen siihen ensimmäiseen käteen osuneeseen lappuseen.
On mulla niitä muistiinpanovihkojakin, mutta en oikein raaski käyttää niitä. Kuvittelen joskus tekeväni oikein hienot muistiinpanoyhteenvedot niistä laskelmistani tai muuten tärkeistä malleista ja siksi jemmaan hienoja muistiinpanovihkoja vastaisen varalle.

Viime aikojen projekti on ollut kasata huushollissa ajelehtivat pikkulappuset yhteen paikkaan ja oonkin saanut muutamat silmukkamäärät jo pelastettua talteen.
Osa lapuista odottaa koodiavaimen ratkaisemista - ei nääs ole hajuakaan, mihin työhön ko. muistiinpanot liittyvät.

Värttinä said...

Sama vika, tosin itselläni ongelma näkyy myös töissä, jossa muistiinpanoja kokouksista ym. on kasoittain enkä koskaan löydä sitä jota etsin. Perustin muistikirjan, mutta en osaa käyttää sitä... Loistavaa.