11.2.09

Valoa pimeydessä - A light in the darkness

Swallowtail on nyt tässä, valmiina ja pingoituksessa. Löysin neulekonekurssin ohjaajalta passelia ohutta puuvillalankaa jonka sain lainaksi huivin lopettamista varten. Tuo sopiikin reunaan ihan hyvin kun se on hieman kovempaa kuin muu lanka - kestänee siis myös paremmin kulutusta. Väri on sen verran hyvä että ei ainakaan iltavalaistuksessa eroa huomaa. Viikonloppuna yritän ottaa ulkokuvia, niistä näkee sitten tarkemmin. Mutta toivottavasti tuo kohta matkaa jo eteenpäin kohteelleen.

Swallowtail Shawl is here, ready and blocking. My machine knitting class teacher had a suitable thin cotton yarn that she lent me so I could do the missing edge rows. The yarn was quite good here for it is a bit harder than the rest of the yarn and should do very well on the edge since it's a bit durable. The colour is so close to the original that I can't see the difference in evening light. I'll try to take some photos outside this weekend so then we'll see how it is in natural light. But hopefully I'll get this scarf to its intended recipient soon.

- -

Icarus odottaa vielä paria viimeistä kerrostaan, mutta nyt minulla on lankaa niiden tekemiseen. Väri ei ole ihan sama, mutta mitäpä sitä nyt käsinvärjätystä langasta muuta voi odottaakaan...onpa kuitenkin samaa lankaa ja samaa värimaailmaa.

Tällä välin olen puuhastellut myös muuta, neulonut koneella pitkästä aikaa. Lanka on kyllä kauniin väristä mutta ei herätä hirveästi intohimoja neulomisvaiheessa. Ja miksikö ei? No, eiköhän tämä kuva sen kerro. Mokoma kiertyy itsensä ympäri hillittömällä innolla ja piti olla aika tarkka ettei kiemuramöttöjä päätynyt neuleeseen mukaan.


Icarus is still waiting for its final two rounds. But I have the yarn to do it. Though the colour is not quite the same - what's to be expected with handpainted yarn - but close enough and it is the same yarn.

In the mean time I've done a bit of machine knitting. The colours in the yarn are really lovely but the yarn itself doesn't really do it for me. And why not - well, I think the photo above says it all. The damned thing twists around itself like crazy and I had to be really careful not to get any unseemly twisty lumps inside the knit too.

- -

Moinen kiemuruisuus ei myöskään lupaa hyvää kappaleen suoruudelle. Ihme kyllä valmiissa kappaleessa ei ole sanottavammin vinoutta. Juu, huomasin että kuvassa näyttää siltä mutta tuo johtuu ihan asettelusta. Tässä on takakappale äidin liivistä ja lanka on Kureyon Sock. Nyt puuttuu enää etukappale ja reunukset, eli melkein valmis! Ja onnea - pääsen tekemään liivin myös kummitädille...


Such twistyness does not promise good in regards of the bias. Wonder of wonders, there's not much of it in the finished product. Yes, I know it does look a bit as it does when looking at the photo but that is due to how I placed the piece than in real bias. You are looking at the back piece of my Mother's vest made out of Kureyon Sock. Now I only need the front piece and the edges. So it's practically done already! And oh, joy, I get to do one for my godmother using the same yarn...

No comments: