31.5.08

Wannabe

Irc #neulontakanavan salainen ystävävaihto on osaltani ohi, olen paljastanut itseni kohteelle ja oma lahjojanikin on paljastunut. Tosin niin oli aikakin, kisan kun on tarkoitus loppua toukokuun lopussa.

Mitäpä siis sain...pari postikorttia (ja yksi hukkui matkalla), namuja, lankaa ja nyt lisää lankaa - ja namuja. Paketista löytyi siis suklaanamuja, mantelirooibosta ja kaksi kerää Lang Yarnsin Jawoll Jacquard-sukkalankaa. Langin lankoja olen päässyt kokeilemaan pariin otteeseen aiemminkin ja pidin niistä kovasti, luulenpa että sukkalanka on samaa sarjaa - mukavaa siis. Aiemmin saamaani tryffelirooibosta olenkin jo nauttinut useaan otteeseen, mutta manteli on vielä korkkaamatta. Pidän rooiboksesta noin yleisesti kun sitä on kiva juoda illalla (kun siinä ei ole kofeiinia) ja pidän maustakin. Nytpä on lisää valikoimaa. Kivoja ylläreitä, kiitoksia Koi:lle :-)

The secret exchange of our Finnish knitting irc-channel is over and done with on my part. Though it is as should be, since it was scheduled to finish by the end of this month.

So, what did I get? Well, a couple of post cards (one was lost in the mail), some goodies, some yarn and now more yarn - and goodies. In the last package I found some chocolate puffs, almond rooibos and Lang Jawoll Jacquard sock yarn. I have tried yarns from Lang a couple of times and I liked them very much and I suspect that it will be like that this time too. And I've really enjoyed the truffle rooibos I got earlier but haven't tried this one yet. I do like rooibos in general, since it's safe to drink in the evening (being without caffeine) and I like the taste too. Now I have more to choose from. Thank you, Koi :-)

- -

Oma lahjottavani oli Marja V. Paljastuspakettiin teki mieleni neuloa jotain lankojen lisäksi ja niinpä päädyin huiviin. Pidän Clapotis-mallista, mutta en pidä siitä että se kiertyy enkä muutenkaan ole sellaisten huivien ystävä missä on selvä oikea ja nurja puoli, niin kehittelin siitä oman versioni, kas tässä. Ja koska se nyt haluaisi olla Clapotis, mutta ei ihan ole, annoin sille nimen Wannabe. Mielestäni siitä tuli oikein sievä ja lanka käyttäytyi mallikelpoisesti. En tehnyt sille sen kummempaa kuin kastelin, linkosin ja levitin kuivumaan.

My own spoilee was Marja V. I wanted to make something for the last package and I thought a scarf would be a nice general thing to make. I like Clapotis, but what I don't like is that it curls and I'm not too happy with scarfs that have a right side and a wrong side so I decided to tweak with it a bit and came up with this. I named it Wannabe, for obvious reasons. I think it came out quite cute and the yarn behaved admirably. I just wet the scarf, put it through a spin cycle and laid it out to dry.

- -

Jotain tietoja:
Lanka on Noron Cash Lainea (lopetettu ilmeisesti jo aikoja sitten), 80% villaa, 20% kashmiria. Puikkokokoa en muista, mutta se oli todennäköisesti 4mm. Enkä kyllä muista sitäkään paljonko minulla oli silmukoita puikolla, mutta laitoin aina 4 silmukkaa tiputusrivien väliin. Jaa, eipä noista tiedoista tainnut olla paljonkaan hyötyä, heh. Mutta valmiista huivista tuli leveydeltään vähän yli 20 cm ja pituutta löytyy 160 cm ja lankaa meni kolme vyyhtiä, eli 120 g (vyyhdit olivat 40 g/kappale). Ja mikä tärkeintä, molemmat puolet ovat samanlaisia.

Some information:
The yarn in question is Noro's Cash Laine (apparently discontinued ages ago), 80% wool, 20% cashmir. Can't remember the exact needle size but it was probably 4 mm. And I can't remember how many stitches I had on the needle but I put four stitches between the ladders. Ok, I admit the information is not really much, but the finished scarf came out a bit over 20 cm wide and about 160 cm long and took three skeins of yarn, which makes 120 g (they were 40 g each). And what's important, both sides are identical.

No comments: