12.3.08

Pikkutöitä ja tuumailua - Small things and musings

Kiharalangat on kuritettu ja osa kashmirista päätyi jo tähän muotoon. Toinen Bainbridge. Sitä olen jo pitänyt ja se on todella lämmin ja pehmeä. Mokoma rääpäle vei vain 30 g lankaa ja jäljellä olisi vielä 20 g joista aloitin jo kämmekkäitä. Olisi vaan pitänyt varmaan aloittaa sormista päin, koska nyt iski "onkohan minulla tarpeeksi lankaa"-ahdistus. Ja se aiheutti temppulua vaa'an kanssa - 4 kpl 2mm:n metallisia sukkapuikkoja painaa muuten 8 g. No, ehkä sitä pitää vain neuloa yksi valmiiksi, eipä tuosta nyt katastrofia tule jos se pitää purkaa ja lyhentää vartta.


Managed to tame part of my curly yarns into another Bainbridge. This small thing took only 30 g of cashmere, and it is so soft and warm. Had 20 g leftovers and started fingerless mittens with it. I probably should have started from the top since I'm not sure if I have enough yarn left. Thus I started fooling around with the scales - incidentally 4 pcs of 2mm metallic dpns weigh 8 grams. Maybe I just have to finish one, it's not like it's the first time I've had to rip anything, if it comes to that.

- -

Ja Hiljan suosion innoittamana rupesin heti tehtailemaan mallitilkkuja (tosin en tiedä onko se enää suosittu siinä vaiheessa kun joku sitä ihan neuloo). Colourmartin paksuhko silkki-kashmir väriä Ming joutui uhriksi. Jotain hieman kellomaista mallineuletta ja kierrettyä joustinta syntyi. Tästä olisi kyllä ihana tehdä jotain mutta valitettavasti lankaa on vain 300 grammaa (1000 jaardia) joten en tiedä saako siitä sellaista mitä haikailen, mutta samalla mallikuviolla on syntymässä muitakin tilkkuja. Kahtellaan, sano.

And buoyed by the reception of Hilja (though I'm not so sure if it's still well received after someone actually starts to knit it) I started making swatches. Colourmart's silk-cashmere in Ming was the first on the needles. Something with a slight bell-like design and twisted rib formed. Love the yarn, but unfortunately I only have two cones (1000 yards) of it so I'm not sure if I'll be able to make much out of it. But other swatches are on the way.

1 comment:

Stricker said...

Kaunis huivi! Ja Hilja on kyllä tosi hyvän näköinen ja ehdottomasti minun tekolistallani ylhäällä! Uusi tilkku näyttää myös kauniilta, tsemppiä suunnitteluun!