23.11.06

Helmiä - Pearls

Koska minulla ei vielä ole ollut aikaa ottaa meemikuvia, niin ajattelin antaa vielä aikaa toivoa jotain ja esitellä sen sijaan viimeisimmän keskeneräisen työni. Jaa ettei ole ollut aikaa? No ei...maanantai-ilta meni aika hyvin tiedätte minkä kanssa, tiistaina olin kovin kuldyyri ja kävin teatterissa, eilen olin kotona vasta noin kymmeneltä (episodin neljällä bussilla Mäkelänkadulta Leppävaaraan jälkeen) ja tänään päätin vaihteeksi istua telkun edessä ja neuloa. Pääsin tänään jo itse neulomuksen kimppuun kun eilen vietin tovin pujotellen helmiä lankaan. Ensin tuli peukalo kipeäksi kun yritin tilsiä niitä vaan ihan ohuesta neulasta neulelankaan, mutta sitten keksin että sen neulelangan voi laittaa ompelulangasta roikkumaan ja vot, kaikki sujui heti paljon paremmin. Jaksoin pujotella niitä sen parisen sataa ennenkuin kyllästyin siihen että niitä pirun helmiä varisi ympäri sohvaa - ja taitaa niitä olla sohvan sisälläkin jokunen kymmen. Ai että mitä minä sitten teen? No helmikoristeltuja ranteenlämmittimiä ajattelin...sny:lleni. Siis ihan hyvinhän tässä vielä on aikaa, eikö? Kuun lopussahan kaikki pitää vasta paljastaa - ja onhan tämä sentään ensimmäinen kerta kun neulon helmiä työhön.Because I haven't had time to take the meme photos I thought I'd give you some extra time in case someone had an urge to see something odd and show you my latest work-in-progress. Oh, no time, eh? Yup, no time...Monday was spent doing you-know-what, Tuesday I was enjoying culture in a form of a play, yesterday I was home at ten (after a long and painful journey with mainly buses going somewhere I didn't particularly want to go) and today I decided to knit for a change and watch some telly. I managed to get to the knitting part today since I spent a while stringing pearls into knitting yarn. First I got a sore thumb trying to push them on the yarn with just a thin needle but then I discovered to use sewing thread too and presto, things got lot easier. I managed about 200 pearls before I got fed up with the darn things rolling around the sofa and decide to call it quits - I still think there's a few dozen inside the sofa. So what is it that I'm doing then? Beaded wrist warmers, for my secret knitting friend perhaps. Plenty of time there is, I only have to reveal myself to my recipient by the end of this month. And would you guess it, it's my first time knitting with pearls.
4 comments:

Arteeni said...

Kulturelli tiistai oli tosi tervetullutta vaihtelua minu arkeen. Se teatteriesityksen Venäläinen laulu (kun tämä "vasikka" lauloi Tornissa niille Venäläisille taustalla kun päähenkilö unohti säädyllisyytensä ja vaimonsa...) oli tosi tarttuva, se on pyörinyt mielessäni koko viimeyön ja tämän päivää.

Ihanan näköistä "helmineuletta", tosi herkku punainen väri!

Niina said...

Umm..oliko se se laulu mikä siinä pyöri taustalla useastikin? Suomeksi taitaa olla Unohtumaton ilta tms. On kyllä aika tarttuva ralli ;-)

Anonymous said...

Kauniin näköistä pintaa. Löytyy kö jostain malli, mistä langasta rannelämmittimet on tekeillä?

Niina said...

No periaatteessa rannekkeisiin on ohje Novitan uusimmassa numerossa, mutta en mä kyllä sen ohjeen mukaan tee eikä lankakaan ole sama ;-) Mutta tuommoista ristikkokuviota se on mitä tuossa lehden yhdessä mallissa.