10.8.05

Jorinaa - Rambling

Nyt on jo kolmatta päivää housut märät ja vähän rupeaa kyllästyttämään. Maanantaina kävelin sateessa juna-asemalle ja tänään oli vuorossa bussipysäkki. Sateenvarjosta ei kyllä ollut kauheasti apua, mitä nyt hiukset pysyivät kuivana. Tosin sadetakkikaan ei ole välttämättä voittajan valinta...eipä ole lahkeet ikinä olleet niin märät kuin silloin kun valitsin sadetakin työmatka-asusteeksi. Kaikki sade nimittäin kerääntyi takkiin ja valui siitä sitten iloisesti housuille. Joku sadeteltta se olla pitäisi.

Eilen sitten olin punttisalilla ahkeroimassa ja hikoilemassa. En tiedä aiheuttiko hikoilemisen kova treenaaminen vai se, että siellä oli hirveän huono ilmastointi. Liekö taas ollut mennyt rikki. Eipä kyllä sen puolesta jää vanhaa salia ikävä kun Elixialle vaihdan vuodenvaihteen jälkeen. Mutta piti sitten keskeyttää treenit vähän aikaisemmin kun oli suunnitelma ehtiä postiin viemään SP5:n toista lahjaa. Suunnitelma oli hyvä mutta käytännön toteutus vähän ontui. Juuri kun pääsin ulko-ovelle kuului korviahuumaavaa rymistelyä ja silmien eteen avautui oikein kunnollinen rankkasade! Siis se kuuluisa eilinen ukkoskuuro. Ja arvatkaa kenellä ei ollut sateenvarjoa mukana? Eipä silti, ei siitä moisessa ilmassa varmaan mitään hyötyä olisi ollutkaan. No, odottelin siinä sitten tovin kunnes sade laantui ja lähdin matkaan. Kuivin jaloin en selvinnyt kuitenkaan kun alikulkukäytävissä sadevesiviemärit tulvivat ja ne näyttivät enemmänkin lammikoilta kuin jalkakäytäviltä. Ja se perhanan sadekin alkoi uudestaan. Tästä siis ne toiset märät housut (ja muutkin vaatekappaleet). Enpä ollut mitenkään herttaisella päällä päästessäni kotiin (märkä ja ärtynyt ennemminkin) kun postiinkaan en ehtinyt. Onneksi Hannu oli keittänyt teetä (kun sitä tilasin) ja pääsi lämpimään suihkuun.

- -

Now is the third day that I have wet trousers and it's really starting to get old. On Monday I walked to the train stop in the rain and today it was to the bus stop. The umbrella was really quite useless but at least my hair remained dry. Although a rain-coat is not necessarily the optimum choice either...I've never had more wet trouser legs than the time I decided to wear one when going to work. All the rain collected by the rain-coat pooled together and ran down to get soaked by my pants. I think it should be a some kind of rain-tent to be of use.

Yesterday I was at the gym doing my workout and sweating. I do not know which contributed more to the sweating, the workout or the poor air-conditioning. I guess it broke down again. That's one thing I won't miss when I change to a different gym at the start of the next year. But I had to cut my workout short because I wanted to go to the post-office to mail a second present to my SP5. The plan was a good one but the excecution was lacking. Just as I arrived at the door I was greeted by an ear-shattering noise and quite a rain. It was the famous thunderstorm that disturbed the championship games yesterday. And guess who did not have an umbrella with her? Not that it would have been any use anyway. So I waited in the lobby for a while and decided to leave once the rain had diminished into a drizzle. I did not manage to go far dry-footed though since the drains were overflowing and the underpasses looked more like small lakes than pedestrian walkways. And the darned rain started to pick up its speed also. Here was the second case of wet pant-syndrome. I was feeling less than cheerful once I got home (damp and irritated is what I was) because I did not even get to the post-office in time. But luckily Hannu had made me some tea (I asked for it) and the shower was nice and warm.

- -

Illan kruunasi saapuneen postin lueskelu. Sain jopa kaksi neulelehteä, uuden Rowanin ja Vogue Knittingin. Niitä oli mukava selailla teetä nauttiessa. Paitsi että en ollut kauhean ihastunut tuosta Rowanista. Omituisia vaatteita (kaikenmoisia keeppejä ja huovan oloisia hameita) ja paljon asusteita (minä nyt vaan en pidä hörhökukkasista ja kaulahörhöistä). River kiinnosti, tosin lähinnä sen vuoksi että minulla sattuu olemaan kaksi kerää Kid Silk Hazea ja Eowyn pisti silmään ja miettimään että saisikohan maanantaisesta lahjalangasta jotain. Kuvat nyt olivat Rowanin tapaan nättejä. Muuten pidin enemmän Vogue Knittingin syysnumerosta (kuvia näkee täältä). Siinä oli aika kivoja malleja, varsinkin tuo Colour Theory-osuus kiinnosti ja ne shaalit. Omituisia hörhelöitä löytyi kyllä sieltäkin, mutta ei ihan niin paljon kuin Rowanista. Olen siis Minnan kannalla ja katselenkin vielä sen yhden numeron joka tulee ja jos ei parannusta tule niin teen samoin kuin Nanna...eli vaihdan Rowanit Blissiin.

- -

The top of my evening came when I noticed what had come in the mail that day. I got not one, but two, knitting magazines, the latest Rowan and Vogue Knitting. Those I enjoyed with my tea. Except that I was less than impressed with the latest Rowan. Weird knits (all kinds of capelets and such and skirts that look like blankets) and a lot of accessories (I just don't like fluffy flowers or neck-things). River did catch my eye but mainly because I happen to have two balls of Kid Silk Haze and Eowyn made me wonder if I could make those with my present I got on Monday. Other than those I much preferred the new Vogue Knitting (pictures can be seen here). There were quite nice patterns especially the Colour Theory portion and the shawls. Strange fluffy things were found there also but not quite as much as in Rowan. I'm of the same opinion as Minna and I think I'll see what the other issue is like that I've already paid for but if things do not improve I think I'll switch Rowan to Bliss.

- -

Neulon eilen valmiiksi Ronnien toisen hihan. Tässä vaiheessa tarkkaavaiset lukijat voivat ihmetellä että mitenkä minä nyt tein vain toisen hihan valmiiksi kun neuloin niitä samalla puikolla molempia. Noooo...sitä välillä sattuu että kääntyykin ns. väärään suuntaan ja neuloo vain toista hihaa. Niinpä oli helpompi jatkaa sen toisen neulomista. Vauhti on siis hidastunut, mutta lähinnä sen vuoksi että ei ole ollut aikaa neuloa. Eipä ole tänäänkään kun töitten jälkeen pitäisi mennä harjoittelemaan Dragon-melontaa (taitaa olla minulla jo viides kerta tiedossa) ja saunomaan. Sää nyt ei mitenkään houkuttele soutuharjoitteluun mutta johan sitä tässä on farkut melkein kuivat...

- -

Yesterday I finished the other sleeve of Ronnie. At this point careful readers might wonder how I managed to do that since I was knitting both at the same time and with the same needles. Welllll...sometimes it happens that one turns at the wrong point and ends up knitting only one sleeve. So it was easier to continue with just the one. Ronnie's progress has slowed down considerably but only because I have not had time to knit. And I do not have time to do that today either. I'm going to a Dragon boat practice (I think it's my fifth time to race this year) and then a sauna. The weather does not really tempt me to go on the water but my jeans are almost dry already...

6 comments:

KirsiÄr said...

Tuohan kuulostaa jo samalta kuin se eräskin työpaikalla vietetty heinäkuu, jolloin sateet alkoivat _joka_ikinen_arkipäivä kello 15.45...

Kristel said...

Niinaparka. :D Ajattele myönteisesti, kohta on ensi viikko ja neuletapaaminen. ;) Yritän jopa muistaa saada kopioitua sen huiviohjeen...

Kati E said...

Joo, pitää todeta, että tää viikko on ollut ihan perseestä. (Anteeksi ruma sana!) Kastuttu on ja kaikkea muutakin. :(

Ja muuten, ei siitä sateenvarjostakaan hyötyä ole jos se on mallia jättestort golfvarjo, eilen tuntui, että käy kun Maija Poppaselle kun kävin Hesassa. Ei kiwa.

Tuazophia said...

Sadetakki ja "kurahousut" on lyömätön yhdistelmä. Lisäksi kumisaappat tai muut kengät ja vaihtosukat (ei niin lämmin vaihtoehto, mutta kumisaappaiden raahaaminen varmuuden vuoksi on hankalaa). Lippis hupun alla suojaa naamaa ja villa- tai fleecehanskat märkänäkin käsiä. Minulla on vielä sellainen sadeasu, jossa on paljon tuuletusaukkoja, joten se ei hiostakaan niin kuin jotkut sadevaatteet. Toinen vaihtoehto on sadeviitta, mutta se tuntuu vievän tilaa niin paljon, ettei siksi ole laskuissa. :)

Niina said...

Tuazophia: juu, mulla on nyt sellainen kätevä pussiin mahtuva sadeasu, mutta ei siitäkään mitään hyötyä ole silloin kun se ei ole mukana :-)

Anonymous said...

Mä vannon ohuesta materiaalista valmistetun sadeviitan nimeen (menee yhtä pieneen tilaan kuin sateenvarjo). Oon joskus pohtinut, että sellaiset irtolahkeet pitäisi vielä tehdä sille kaveriksi, ja hommata kunnolliset kävelykengät, mielellään gore tex-tyyppisellä ratkaisulla...

Onneksi kuppi kuumaa teetä ja torkkupeittoon käpertyminen auttaa yleensä kastuneeseenkin oloon!

-Maria