6.6.05

Kukkasia - Flowers

Mitäpä tein viikonloppuna (paitsi löin tennispalloa lasten pesismailalla kummipojan kanssa ja ostin pari Kivi-lyhtyä, minulla on nyt yhdeksän)? No virkkasin tietenkin! Ja mitäpä minä virkkasin? No kukkia tietenkin!

Kukkien ohje on jostain vanhasta Kauneimmat käsityöt-lehdestä ja näistä oli tehty toppi. Virkkailin innokkaasti kukkia ja totesin että näitähän tulee nopeasti ja eihän siihen nyt niin montaa tarvita...vain jotain 48 tai niillämain...kunnes karu totuus paljastui. Olinkin tuijotellut vain etukappaleeseen tarvittavaa kukkamäärää, nyt pitää siis tehdä ainakin tuplasti lisää (kukkia valmiina 41kpl). Lisätään tähän sitten vielä se tosiasia, että käyttämäni lanka on ohuempaa kuin ohjeessa, eikä kukista tule siis niin suuria kuin niistä pitäisi. Siis...lisää kukkia. Ainakin ne ovat nättejä.What did I do on my weekend (besides hit a tennis ball with a kid's baseball bat with my godson and buy a couple of Kivi lanterns...I have nine now)? Well, I crocheted of course! And what did I crochet? Well, flowers of course!

The pattern for the flowers is from some knitting/crocheting magazine and a top was made out of them. I crocheted happily and though that it's nice since they are finished quickly and I don't need so much of them...about 48 or so...until the harsh reality was revealed to me. I had only looked at the amounts needed for the front piece of the top and now I have to at least double the amount I have at the moment (finished flowers: 41). Add to this the fact that the yarn I use is thinner than the pattern calls for meaning that the flowers aren't as big as they should be. So...more flowers. At least they're pretty.

4 comments:

Kati E said...

Mullapas onkin 12 Kiveä. Lällässlääää... :P

On ihania virkattuja kukkia... Kukahan virkkais mullekin? Mä kun EN tule virkkuukoukun kanssa toimeen.

Terhi said...

Suloisia! Ja ihanan värisiä. :-)

Niina said...

Kati: no mä keräilen niitä hitaasti...pitää isoveljellekin jättää jotain lahjaostettavaa...

AnneV said...

Sitten JOS sulle sattuu tulemaan ylimääräisiä tai vaikka vähän epäonnistuneitakin kukkia, NIIN mulle saa ihan vapaasti lahjoittaa niitä :-) Mä tein pienen maton terassin oven eteen (tai nyt tuli verbiin väärä aikamuoto - olen tekemässä mattoa) ja aattelin virkata siihen koristeeksi muutaman kukkelin. Tällä menolla vaan on marraskuu ennen kuin saan maton valmiiks, puhumattakaan sitten kukkasista. (Ja mitäs mä täällä netissä sitten roikun, mars tekemään keskeneräisiä töitä valmiiks!)