24.6.05

Iso karvainen sika - Big hairy pig

Katsokaa nyt mitä se iso karvainen sika teki (ja ei, nyt ei ole kyseessä mies vaan se toinen)! Neuloin tyytyväisenä kaapista kaivamaani vanhaa työtä ja laskin sen syliini ottaakseni kulauksen roseviiniä. No eikös se sika, mikä myös kissana tunnetaan, päättänyt juuri sillä hetkellä että "hyppäänpäs tuosta Niinan jalkojen yli toiselle puolelle sohvaa" ja pyyhkäisi hännällään noin puoli lasillista ympäri minua ja sohvaa. Sohvan sai kuivattua, mutta kuten näette, kutimelleni ei käynyt yhtä hyvin. Myönnettäköön, että aikeenani oli värjätä tekele, mutta ei kai sitä näin läiskäisenä voi värjätä? Koetin sitten korjata tilannetta jollain tahranpoistoaineella ja nyt minulla on vihertäviä tahroja. Mahtavaa. Ehkä minulla on kohta myös kissamakkaraa tai rukkaset.Look what the big hairy pig did this time (and no, I do not mean the man, I mean the other one). I was knitting happily the UFO I found hiding in my closet and I decided to take a sip of rose wine. Well, what do you know, right at the same minute the pig, also known as the cat, decided that it would be a good idea to leap across me to the other side of the sofa while swiping half of the contents of the said glass all over me and the sofa. The sofa is ok but that is not the case with my knitting. I admit, I had toughts of dying this but I can't very well dye it like this, can I? So I thought to salvage the situation with some stain removing stuff and now the stains are greenish. Splendid. Maybe I'll soon have cat-sausage or mittens also.

9 comments:

Kristel said...

Keritsimet! Leikkaa siltä karvat pois ja tee niistä lankaa!

Me yritettiin tuossa taannoin värjätä pesukoneessa solmuvärjäyksellä vaatteita, mutta Dylon oli niin ytyä että vaaleista vaatteista tuli ihan tasaväriset tahroista ja solmuista huolimatta. Kannattaa kokeilla sitä värjäystä kuitenkin...

KirsiÄr said...

Ei kun nyt roiskit lisää viiniä ja teet action painting -työn.

Anonymous said...

Voisihan sitä sitten kokeilla myös kissankarvalankaa. Ei vaineskaan, kyllä tuosta vielä päälläpidettävän saa.
Hyvää Jussia.

AnneV said...

Joopajoo. Itte siellä kuiteski ollaan kännissä ja kissan syyks pistetään kaikki.

Mitens olis radikaali suunnanmuutos: teet vahvan väriliuoksen ja roiskit sen samalla tavalla neuleeseen. Tarvittaessa voit käyttää kissaa pensselinä. Sitten lopuksi vielä viime silaus kloritella?

Eiku ihan oikeesti, eiks hiljattain jossain neulekirjassa ollut joku ohje, jossa käytettiin klooriroiskeita tehosteena? Denim People???

Niina said...

No tänään näin ainakin Dieselin ikkunassa semmoiset valmiiksi likaiset ja klooriroiskeiset farkut hintaan 200€. Ehkä mustakin tulee sitten joku tyyli-ikoni kun saan tahraisen puseron?
Mutta pesu haalisti tahroja aika tavalla.

Niina said...

Kristel: keritsimet kävi kyllä mielessä mutta mokomalla on niin lyhyt karva että siitä saisi vain päänsärkyä jos tuota yrittäisi langaksi tehdä.

Anne: en mä ehtinyt vielä känniin asti kun se oli ensimmäinen viinilasi ;-) Ja kissan syyksi täällä on laitettu myös yksi viinin tahrima näppäimistö.

Anonymous said...

Heips!
vastaisuuden varalle. Punaviiniin ja oman kokemukseni mukaan myös rosee viiniin auttaa suola, kun sitä sirottelee tarhraan heti tuoreena. Keltainen puuvillaneuleeni ja pellavainen pöytäliina sai eräänä vappuna punaviiniläikytyksen oikein kunnolla (melkein puoli pulloa hulahti :( ) ja kun heti suolaa levitin ja vähän myöhemmin (= seuraavana aamuna) huuhtelin ja pesin kaikki lähti pois.

Niina said...

Jaana: juu, kyllä mä tuon tiesin mutta siinä hötäkässä olin enempi huolissani sohvasta ja itsestäni ja neule jäi vähän vähemmälle huomiolle. Mutta tahranpoistoaine auttoi, tahrat on poissa :-)

Kati E said...

Jassåå, teillä sattuu ja tapahtuu. :S