18.1.12

Jotain punaista - Something Red

Sain vihdoinkin valmiiksi syksyn neulekonekurssilla ystävälleni Eijalle tekemäni neuletakin. Palasethan ovat olleet valmiina jo tovin, mutta tein reunuksen käsin ja se kesti. Simppeli malli tuo, etu- ja takakappaleet ihan suoraa pötköä, istutetuilla hihoilla tosin. Etukappaleet ovat leveät joten laskeutuvat kauniisti. Reunoja kiertää muutaman sentin ainaoikeinreunus.

I finally finished a machine knit cardi I made for my friend Eija at the class last autumn. The pieces I finished a while ago, but as usual the finishing took time. Very simple design, straight pieces but with set-in sleeves. The front pieces are wide so they drape nicely. There's hand-knitted garter stitch on all the edges and that is what took time.

- -

Kätevää on myös se, että sitä voi pitää monella tapaa. Hieman rintaneulaa olkapäälle ja ulkonäkö muuttuu ihan erilaiseksi. Huomasimme myös että "toinen puoli kiinni olalta, toinen auki"-tyyli näyttää myös hyvältä mutta siitä ei valitettavasti tullut otettua kuvaa.

It's also handy that you can wear it with different ways. A bit of a brooch on the shoulder and la, it looks totally different. We also noticed that "one side pinned up, on side hanging down"- style looks nice also but unfortunately I don't have a photo of that.

- -

Lanka on Marjutilta joskus neulekoneen hankkimisaikoina ostettua kartiolankaa. Se on Texeren lankaa, ehkä Fiestaa tai sitten ei - siis eihän kartioon toki kannata nimeä painaa, ei. Mutta villaa se on kuitenkin. Langassa vaihtelevat tiukkakierteiset ja todella löyhäkierteiset osiot joten pinnasta tuli elävä mutta lanka soljui kuitenkin koneella mukavasti.

Lankaa kului kuitenkin ihan kivasti, minulla oli sitä neljä n. 230 g kartiota ja jäljellä on noin 75 grammaa. Kun oletamme että kartio painaa noin 40 g (eihän minulla ole tietenkään niitä enää jäljellä punnittavaksi) saamme takin painoksi noin 685 grammaa.

- -

Yarn is from Marjut, bought around when I got my machine. It is from Texere yarns, maybe Fiesta, maybe not - wouldn't do to put proper labels on the cones, oh no. But it is 100% wool in any case. The yarn is quite variable, there's tightly spun sections and very loosely spun sections resulting in a very nice-looking texture and still the yarn was easy to knit with the machine.

The cardi used up most of my yarn, which was nice. I had four cones of about 230 g each and now I'm left with about 75 grams of yarn. If we assume that the cardboard cone weighs about 40 grams (of course I don't have them anymore to weigh) we end up with the cardi weighin about 685 grams.

- -

Päättömät kuvat tarjosi huono hiuspäivä.

- -

Headless photos bought to you by a bad hair day.

No comments: